Opskrift på kagemand af vandbakkelse, der er perfekt til børnefødselsdagen. Kagemanden er til 6-8 personer, og meget nem at bage selv.
Kagemand af vandbakkelse er en nem kagemand, der heller ikke er alt for sød.
I hvert fald ikke dejen, der slet ikke indeholder sukker, men kagemanden skal selvfølgelig pyntes med glasur og slik.
Kagemanden rækker til 6-8 personer, så er I flere til børnefødselsdagen skal du nok lave en mere.
Men det er heller ikke så svært med denne nemme opskrift på kagemand.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på kagemand af vandbakkelse
Kagemand af vandbakkelse
Ingredienser
- 2,5 dl vand
- 125 g smør
- 125 g hvedemel
- 1 nip salt
- 3 æg
Fremgangsmåde
- Hæld vand i en kasserolle sammen med lidt salt, og kog det langsomt op sammen med smør.
- Derefter vælter du hvedemel i, og vender dejen rundt. Kom bare melet i på én gang, og vend det rundt.
- Nu skal dejen køles lidt af, inden du gradvist rører æggene i et ad gangen. Det kan sagtens gøres i en røremaskine.
- Kom nu dejen over i en sprøjtepose med stor stjernetyl.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og sprøjt en kagemand ud på bagepapiret. Mave og hoved kan du med fordel sprøjte ud som en cirkel, hvor du starter ude og fortsætter ind til midten som en spiral.
- Forvarm ovnen til 220 grader almindelig luft, og bag nu kagemanden i cirka 20 minutter. Det er muligt den skal have nogle minutter mere. Lad kagemanden køle lidt af.
- MEN! Du må ikke åbne ovnlågen undervejs, da kagemanden så risikerer at falde sammen!!!
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Pyntning af kagemand
Pynt med glasur, som du rører sammen med flormelis og en smule pasteuriseret æggehvide.
Til sidst lægger du slik på sammen med snørebånd, flag og fødselsdagslys.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Josephine skriver
Dårlig opskrift, dejen blev helt utrolig vandet og det var ikke til at redde den.
Stefan skriver
Jeg synes det er mærkeligt at læse kommentarerne om at dejen bliver tynd. Jeg har lavet den to gange den sidste måned, og begge gange er den blevet helt perfekt.
Kirsten Christensen skriver
Hej
Har brugt opskriften til kagemand flere gange og den bliver altid rigtig fin.
Mvh
Kirsten
Nicole Pedersen skriver
Øv, dejen blev mega tynd! Kan ikke anbefale denne opskrift
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Nicole
Forklaringen kan være at dine æg har været meget store, for ellers plejer opskriften at passe 🙂
Alt det bedste
Holger