Vi elsker kaffe, men hvad er det en caffe latte eller cappuccino er? Hvad er forskellen på dem? Her er et overblik over de kaffetyper vi drikker mest.
Kaffetyper: Dette er en artikel om kaffe og de forskelliger slags kaffer, som du støder på. Jeg håber du kan lide den, og du må meget gerne give den en vurdering på 1-5 stjerner. Skriv også gerne hvordan du har det med kaffe - og hvilken der er din favorit. På forhånd tak.
Vi danskere er blandt de mennesker i verden, der drikker allermest kaffe. Ja, vi elsker faktisk kaffen, og drikker den i spandevis. Og i mange forskellige kaffetyper.
Det er nem ikke kun den almindelige, sorte kaffe fra kanden - nej, vi nyder også en masse andre kaffetyper.
Men hvad er det nu lige en macchiato er, og hvad er forskellen på en caffe latte og en cappuccino? Og hvad med en coffee fredo?
Her får du et nemt overblik over de mest almindelige kaffetyper eller kaffedrikke:
Espresso
Vi starter med en espresso, der er grundstenen i mange af de kaffedrikke vi nyder mest. Jeg synes espressoen er bedst, når den er lavet af Arabica-kaffebønnerne. Espresso laves under tryk, og kan bedst betegnes som et lille shot koncentreret kaffe. Fantastisk.
Double espresso
Det siger næsten sig selv: En dobbelt espresso, dobbelt nydelse, lidt hårdere ved maven 🙂
Cortado
En cortado er halv varm mælk og espresso. Typisk lavet af en dobbelt espresso - og samme mængde varme mælk.
Caffe latte
En af de mest populære kaffetyper, der er en blanding af espresso og pisket mælk.
Cappuccino
Er egentlig som en caffe latte, men med lidt mindre mælk.
Macchiato
Macchiato er en espresso, der er tilsat en smule mælk. Men meget lidt mælk.
Double macchiato
Det er en macchiato, brygget på en dobbelt espresso, og stadig tilsat en smule mælk.
Coffee freddo
Med en coffee freddo får du dobbelt espresso, lidt sirup og iskold mælk. Smager fantastisk på varme sommerdage.
Se også hvordan du laver en irish coffee.
Og se også hvordan du afkalker kaffemaskine og elkedel.
Er der noget, der er glemt i oversigten over de forskellige kaffetyper? Så tilføj dem i kommentarfeltet herunder:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Per Frøkjær
Hej Holger
Dejligt med en forståelig forklaring på kaffetyper.
Mine kommentarerer/uddybninger:
Jeg er enig med dig i at en macchiato er med stænk af mælk/kaffefløde. Og KUN stænk! Præcis nok til at kaffen tager smag. Min favorit for tiden ( med en næsten usynlig anelse god vanillie-pulver) - jeg ser sommetider macchiato afbildedet med mælkeskum; altså en hætte - cappuccio som blir til en lille hætte = cappucino
Tak for dit site
Mvh
Per Frøkjær