Min opskrift på kærnemælks kanelstang, som jeg synes er den bedste kanelkage. Bagt med kærnemælk, og med fyld af creme og remonce.
Den her opskrift på kærnemælks kanelstang er jeg særlig glad for at have udviklet.
Jeg har altid holdt utroligt meget af kanelstang (en indrømmelse), og derfor har jeg også eksperimenteret med at ramme den helt rigtige konsistens i både dej og fyld.
Det synes jeg opskriften her er lykkedes særdeles godt med, og samtidig har jeg også arbejdet med processen, så det faktisk er en rimelig nem omgang at bage denne kanelstang.
Hviletiden (hævetid) er ikke så lang, dejen er nem at arbejde med, og fyldet er bare lækkert.
Opskriften giver to lækre kanelstænger.
Opskrift på kærnemælks kanelstang
Ingredienser
- 200 gram kærnemælk
- 25 gram gær
- 350 gram hvedemel
- 35 gram sukker
- 5 gram salt
- 0,5 teske kardemomme
- 50 gram smør smeltet
- 1 æg
Creme
- 200 gram kagecreme se min opskrift i linket - eller brug en færdigkøbt
Remonce
- 100 gram smør skal være blødt
- 100 gram brun farin
- 3 teskefulde kanel
- 1 spiseskefuld Maizena
Pensling og pynt
- 1 æg
- 1 sjat mælk
- Lidt salt
- hasselnøddeflager
- perlesukker
Glasur
- 100 gram flormelis
- Lidt vand
Sådan gør du
- Lav dejen på røremaskine på dejkrogen på. Start med at røre gæren ud i kærnemælk. Bland hvedemel med sukker, salt og kardemomme, og ælt det i dejen sammen med blødt smør og et æg.
- Æltes 10 minutter ved middel hastighed, og virkes derefter op på køkkenbordet. Se evt. her hvordan du nemt virker brød op. Drys med lidt mel, læg et viskestykke over og lad dejen hvile 15 minutter.
- Imens laver du creme og remonce. Remoncen røres blot sammen, og du kan også gøre æg klar til pensling. Så er det klaret.
- Del nu dejen i to lige store stykker, og rul det ene stykke ud til en firkant på cirka 30 gange 25 centimeter. Altså så dejen foran dig er 30 centimeter i længden - og 25 centimeter i dybden væk fra dig.
- Smør et lag creme på, og derefter et lag remonce. Rul sammen til en roulade. Jeg plejer at bage min kærnemælks kanelstang i aflange alubakker, men du kan også bare sætte rouladen på en bageplade med bagepapir.
- Med saks klippes nu skrå snit ind i rouladen, og hvert snit foldes så skiftesvis til højre og venstre. Pensl med sammenpisket æg og drys med hasselnøddeflager og perlesukker.
- Fortsæt på samme måde med den anden kærnemælks kanelstang, og lad dem hvile i 15 minutter.
- Forvarm imens ovnen til 220 grader almindelig over- og undervarme - altså ikke varmluft.
- Kanelstængerne bages nu midt i ovnen i cirka 15 minutter - måske en smule længere.
- Tag dem ud af ovnen, og lad kanelstængerne køle lidt af.
- Rør flormelis sammen med lidt vand og kom glasuren i en lille frysepose. Klip et lille hul i det ene hjørne, og pynt hver kanelstang med glasur.
Næringsindhold
Tips
En færdigbagt kærnemælks kanelstang smager fantastisk som nybagt, men du kan også sagtens fryse dem ned.
Her skal du så vente med at pynte med glasur til du skal bruge din kanelstang.
Se også denne opskrift med kanel:
Comments
No Comments