• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Julesmåkage fra Fanefjord Skovpavillon

Julesmåkage fra Fanefjord Skovpavillon

billederesultat for bastogne julesmåkage
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  6. december 2022 - Udgivet:  12. november 2020

En opskrift på julesmåkage, der er udviklet af Lars Kleist på Fanefjord Skovpavillon på Møn. Med smag af de populære Bastogne kiks.

Sådan en julesmåkage er lige en kage for dig, der elsker de klassiske og populære Bastogne kiks.

Julesmåkagerne er udviklet af Lars Kleist fra Fanefjord Skovpavillon på Møn, og det er med inspiration fra de velkendte Bastogne kiks.

Samtidig er der dog tydelige aftryk af julesmåkager i, og du er ikke i tvivl om, at det er en småkage, der hører julen til.

Og måske har Lars Kleist endda udviklet en ny og traditionel småkage til kagedåserne i juletiden, som vi kender det fra pebernødder, vaniljekranse, brunkager og så videre. Det vil tiden vise.

Opskriften giver 20 småkager, men du kan jo nemt gange op, hvis du ønsker en større portion.

Opskrift på julesmåkage

billederesultat for bastogne julesmåkage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Julesmåkage fra Fanefjord Skovpavillon

5 fra 2 stemmer
En opskrift på julesmåkage, der er udviklet af Lars Kleist på Fanefjord Skovpavillon på Møn. Med smag af de populære Bastogne kiks.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
På køl 1 time t
Samlet tid 1 time t 25 minutter min
Antal: 20 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 50 g muscovadosukker
  • 50 g ahornsirup
  • 50 g smør - stuetempereret
  • 1 knivspids ingefær - stødt
  • 0,5 tsk kardemomme - stødt
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 salt
  • 0,5 citron - økologisk, kun skallen derfra
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 125 g hvedemel

Fremgangsmåde
 

  1. Bland muscovadosukker, og ahornsirup sammen i en skål og pisk smørret i.
  2. Rør mel, citronskal, ingefær, salt, vanilje, kardemomme, kanel og bagepulver sammen og ælt melblandingen i dejen.
  3. Stil dejen i køleskabet i mindst en time.
  4. Del dejen i to og rul dejen ud i to lange stænger på ca. halvanden centimeter i diameter.
  5. Stængerne trykkes flade med en julekagerulle (se foto) eller en gaffel.
  6. Skær de rillede dejstænger i tre centimeter aflange stykker.
  7. Læg hver julesmåkage på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn i ca. 10-12 minutter ved 175 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening
bastogne julesmåkager kagerulle
De lækre Bastogne julesmåkager rulles gerne ud med en kagerulle med julemønster. Foto: Lars Kleist, Fanefjord Skovpavillion.

Tips

De færdigbagte julesmåkager fra Møn køles af, og kan derefter opbevares i en tætsluttende beholder.

Se også opskrifter på:

Brunkager

Julekringle

Pebernødder

Jødekager

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required