En opskrift på julesmåkage, der er udviklet af Lars Kleist på Fanefjord Skovpavillon på Møn. Med smag af de populære Bastogne kiks.
Sådan en julesmåkage er lige en kage for dig, der elsker de klassiske og populære Bastogne kiks.
Julesmåkagerne er udviklet af Lars Kleist fra Fanefjord Skovpavillon på Møn, og det er med inspiration fra de velkendte Bastogne kiks.
Samtidig er der dog tydelige aftryk af julesmåkager i, og du er ikke i tvivl om, at det er en småkage, der hører julen til.
Og måske har Lars Kleist endda udviklet en ny og traditionel småkage til kagedåserne i juletiden, som vi kender det fra pebernødder, vaniljekranse, brunkager og så videre. Det vil tiden vise.
Opskriften giver 20 småkager, men du kan jo nemt gange op, hvis du ønsker en større portion.
Opskrift på julesmåkage
Julesmåkage fra Fanefjord Skovpavillon
Ingredienser
- 50 g muscovadosukker
- 50 g ahornsirup
- 50 g smør - stuetempereret
- 1 knivspids ingefær - stødt
- 0,5 tsk kardemomme - stødt
- 1 knivspids vaniljepulver
- 1 tsk kanel
- 1 salt
- 0,5 citron - økologisk, kun skallen derfra
- 0,5 tsk bagepulver
- 125 g hvedemel
Fremgangsmåde
- Bland muscovadosukker, og ahornsirup sammen i en skål og pisk smørret i.
- Rør mel, citronskal, ingefær, salt, vanilje, kardemomme, kanel og bagepulver sammen og ælt melblandingen i dejen.
- Stil dejen i køleskabet i mindst en time.
- Del dejen i to og rul dejen ud i to lange stænger på ca. halvanden centimeter i diameter.
- Stængerne trykkes flade med en julekagerulle (se foto) eller en gaffel.
- Skær de rillede dejstænger i tre centimeter aflange stykker.
- Læg hver julesmåkage på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn i ca. 10-12 minutter ved 175 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte julesmåkager fra Møn køles af, og kan derefter opbevares i en tætsluttende beholder.
Se også opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: