Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Jordbærsorbet - bedste sorbet is uden ismaskine

Jordbærsorbet - bedste sorbet is uden ismaskine

Skøn og vidunderlig jordbærsorbet, der er is lavet af friske jordbær. Du kan også bruge frosne jordbær til denne sorbet. Foto: Madensverden.dk.
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
248
SHARES
FacebookMessenger248PinterestEmailSMS

Jordbærsorbet er noget af det allerbedste, og her er opskriften på en skøn sorbet med jordbær, som du kan lave uden en ismaskine.

Hjemmelavet jordbærsorbet er en rigtig sommer-dessert, som vækker lykke, når du serverer den.

Sorbeten er beregnet til fire personer, men du kan sagtens gange op alt efter, hvor mange I er omkring spise- eller havebordet.

Husk at tage din sorbet ud af fryseren ca. fem minutter før servering, for så er den helt perfekt og lækker cremet.

Opskrift på jordbærsorbet

Jordbærsorbet - bedste sorbet is uden ismaskine

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Frysetid: 6 timer t
Samlet tid: 6 timer t 15 minutter min
Jordbærsorbet er noget af det allerbedste, og her er opskriften på en skøn sorbet med jordbær, som du kan lave uden en ismaskine.
Antal: 4 personer
Ret: Is
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 0,5 dl vand
  • 100 g rørsukker
  • 2 spsk citronsaft friskpresset
  • 500 g jordbær friske eller jordbær fra frost
  • 2 spsk glukosesirup
  • 1,5 æggehvide pasteuriseret

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge 0,5 dl vand, 100 g rørsukker og 2 spsk citronsaft op i en lille kasserolle.
  2. Rør i kasserollen undervejs med en spiseske, og lad sukkermassen småkoge fem minutter, så sukkeret er helt opløst. Stil gryden til side, og lad sukkervandet køle lidt ned.
  3. Rengør 500 g jordbær. Skær toppen af, og vask dem under koldt vand.
  4. Kom jordbærrene i en skål og find stavblenderen frem. Blend bærrene helt fint, men fortvivl ikke fordi der er enkelte stykker bær tilbage. Det gør kun din jordbærsorbet mere autentisk.
  5. Kom nu sukkervandet ned til de purerede jordbær, og rør det godt sammen med en ske. Tilsæt også 2 spsk glukosesirup, og rør sorbeten blank.
  6. Hæld din jordbærsorbet i en form eller skål, og stil den i fryseren.
  7. Nu skal du jævnligt røre din sorbet igennem mens den fryser ind. Så undgår du iskrystaller i den.
  8. Når din jordbærsorbet er ved at fryse ind til en mere fast masse, tilsætter du æggehvide.
  9. Pisk 1,5 æggehvide helt stift, og vend den i sorbeten. Rør igen massen helt jævn, og fortsæt nu indfrysningen.
  10. Du skal stadig røre nogle gange mere, indtil sorbeten er blevet helt stiv.

Næringsindhold

Kalorier144kcalKulhydrater35gProtein2gFedt0.5gMættet fedt0.02gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt0.1gNatrium21mgKalium211mgKostfibre3gSukker31gVitamin A15IUVitamin C74mgCalcium21mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Hvis du har en ismaskine, kan du selvfølgelig køre ismassen på den.

Inden din jordbærsorbet fryser helt til, kan du komme et par spiseskefulde i et lille glas og lade den fryse ind i glassene. Så har du færdige portioner klar i fryseren.

Det tager cirka 6-8 timer, før en sorbet er frosset helt ind i fryseren.

Se også vores opskrifter på:

Jordbærflødeis

Hindbærsorbet - cremet sorbet af hindbærsaft

Melonsorbet - den bedste sorbet is med vandmelon

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke skriver

    juli 11, 2023 at 1:36 pm

    Hej Holger
    Kan man lave sorbeten dagen før?
    Mange hilsner Vibeke

    Svar
  2. Maja skriver

    marts 30, 2020 at 3:11 pm

    Hvor mange timer skal man ca røre rundt, før man tilsætter æggehviderne? 🙂

    Svar
  3. Maja skriver

    marts 27, 2020 at 4:52 pm

    Kan man bruge frosne bær i stedet for friske? 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 27, 2020 at 7:17 pm

      Hej Maja
      Ja da - det kan du sagtens 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  4. Emma skriver

    februar 07, 2019 at 11:45 pm

    Hej! Jeg vil gerne lave jordbærsorbeten på en ismaskine - hvornår ville du da tilføje æggehviderne? 🙂
    Dbh Emma

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      februar 08, 2019 at 8:37 am

      Hej Emma

      Det lyder lækkert med en hjemmelavet jordbærsorbet 🙂

      Lad lige din jordbærsirup (for det er faktisk sådan en du starter med) fryse lidt ind, hvorefter de piskede æggehvider kommes ved.

      Så får du det bedste resultat.

      God fornøjelse.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  5. Solvejg skriver

    juli 11, 2018 at 9:29 pm

    Tusind tak.....
    Skal prøves når vi er snart er hjemme igen. Desværre kan vi nok ikke få så solmodne vandmeloner i DK.

    Svar
  6. Solvejg skriver

    juli 08, 2018 at 5:18 pm

    Ferie i Italien og en masse lækker italiensk is.
    Vores barnebarn er hel vild med vandmelonis - sorbet!
    Har du erfaring med at lave det og evt. en opskrift?

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      juli 09, 2018 at 9:16 am

      Hej Solvejg

      Det lyder sørme godt med ferie i Italien 🙂

      Selvfølgelig - der er en god opskrift på vandmelon sorbet her: https://madensverden.dk/melonsorbet/

      Rigtig god sommer.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar
  7. Camilla skriver

    juli 04, 2017 at 9:45 pm

    Hvor mange personer er opskriften til?

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      juli 05, 2017 at 10:38 am

      Hej Camilla
      Denne opskrift på jordbær sorbet er til fire personer 🙂
      God fornøjelse
      De bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required