• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Dessert › Jordbærsorbet - bedste sorbet is uden ismaskine

Jordbærsorbet - bedste sorbet is uden ismaskine

Skøn og vidunderlig jordbærsorbet, der er is lavet af friske jordbær. Du kan også bruge frosne jordbær til denne sorbet. Foto: Madensverden.dk.
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
248
SHARES
FacebookMessenger248PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. maj 2023 - Udgivet: 12. juli 2016

Jordbærsorbet er noget af det allerbedste, og her er opskriften på en skøn sorbet med jordbær, som du kan lave uden en ismaskine.

Hjemmelavet jordbærsorbet er en rigtig sommer-dessert, som vækker lykke, når du serverer den.

Sorbeten er beregnet til fire personer, men du kan sagtens gange op alt efter, hvor mange I er omkring spise- eller havebordet.

Husk at tage din sorbet ud af fryseren ca. fem minutter før servering, for så er den helt perfekt og lækker cremet.

Opskrift på jordbærsorbet

Skøn og vidunderlig jordbærsorbet, der er is lavet af friske jordbær. Du kan også bruge frosne jordbær til denne sorbet. Foto: Madensverden.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Jordbærsorbet - bedste sorbet is uden ismaskine

5 fra 2 stemmer
Jordbærsorbet er noget af det allerbedste, og her er opskriften på en skøn sorbet med jordbær, som du kan lave uden en ismaskine.
Forb. tid 15 minutter min
Frysetid 6 timer t
Samlet tid 6 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Is
Køkken: Dansk
Kalorier: 144
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 0,5 dl vand
  • 100 g rørsukker
  • 2 spsk citronsaft - friskpresset
  • 500 g jordbær - friske eller jordbær fra frost
  • 2 spsk glukosesirup
  • 1,5 æggehvide - pasteuriseret

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at koge 0,5 dl vand, 100 g rørsukker og 2 spsk citronsaft op i en lille kasserolle.
  2. Rør i kasserollen undervejs med en spiseske, og lad sukkermassen småkoge fem minutter, så sukkeret er helt opløst. Stil gryden til side, og lad sukkervandet køle lidt ned.
  3. Rengør 500 g jordbær. Skær toppen af, og vask dem under koldt vand.
  4. Kom jordbærrene i en skål og find stavblenderen frem. Blend bærrene helt fint, men fortvivl ikke fordi der er enkelte stykker bær tilbage. Det gør kun din jordbærsorbet mere autentisk.
  5. Kom nu sukkervandet ned til de purerede jordbær, og rør det godt sammen med en ske. Tilsæt også 2 spsk glukosesirup, og rør sorbeten blank.
  6. Hæld din jordbærsorbet i en form eller skål, og stil den i fryseren.
  7. Nu skal du jævnligt røre din sorbet igennem mens den fryser ind. Så undgår du iskrystaller i den.
  8. Når din jordbærsorbet er ved at fryse ind til en mere fast masse, tilsætter du æggehvide.
  9. Pisk 1,5 æggehvide helt stift, og vend den i sorbeten. Rør igen massen helt jævn, og fortsæt nu indfrysningen.
  10. Du skal stadig røre nogle gange mere, indtil sorbeten er blevet helt stiv.

Næringsindhold

Kalorier: 144kcalKulhydrater: 35gProtein: 2gFedt: 0.5gMættet fedt: 0.02gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 0.1gNatrium: 21mgKalium: 211mgKostfibre: 3gSukker: 31gVitamin A: 15IUVitamin C: 74mgCalcium: 21mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Hvis du har en ismaskine, kan du selvfølgelig køre ismassen på den.

Inden din jordbærsorbet fryser helt til, kan du komme et par spiseskefulde i et lille glas og lade den fryse ind i glassene. Så har du færdige portioner klar i fryseren.

Det tager cirka 6-8 timer, før en sorbet er frosset helt ind i fryseren.

Se også vores opskrifter på:

Jordbærflødeis

Hindbærsorbet - cremet sorbet af hindbærsaft

Melonsorbet - den bedste sorbet is med vandmelon

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke

    juli 11, 2023 at 1:36 pm

    Hej Holger
    Kan man lave sorbeten dagen før?
    Mange hilsner Vibeke

    Svar
  2. Maja

    marts 30, 2020 at 3:11 pm

    Hvor mange timer skal man ca røre rundt, før man tilsætter æggehviderne? 🙂

    Svar
  3. Maja

    marts 27, 2020 at 4:52 pm

    Kan man bruge frosne bær i stedet for friske? 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 27, 2020 at 7:17 pm

      Hej Maja
      Ja da - det kan du sagtens 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  4. Emma

    februar 07, 2019 at 11:45 pm

    Hej! Jeg vil gerne lave jordbærsorbeten på en ismaskine - hvornår ville du da tilføje æggehviderne? 🙂
    Dbh Emma

    Svar
    • Madensverden.dk

      februar 08, 2019 at 8:37 am

      Hej Emma

      Det lyder lækkert med en hjemmelavet jordbærsorbet 🙂

      Lad lige din jordbærsirup (for det er faktisk sådan en du starter med) fryse lidt ind, hvorefter de piskede æggehvider kommes ved.

      Så får du det bedste resultat.

      God fornøjelse.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  5. Solvejg

    juli 11, 2018 at 9:29 pm

    Tusind tak.....
    Skal prøves når vi er snart er hjemme igen. Desværre kan vi nok ikke få så solmodne vandmeloner i DK.

    Svar
  6. Solvejg

    juli 08, 2018 at 5:18 pm

    Ferie i Italien og en masse lækker italiensk is.
    Vores barnebarn er hel vild med vandmelonis - sorbet!
    Har du erfaring med at lave det og evt. en opskrift?

    Svar
    • Madensverden.dk

      juli 09, 2018 at 9:16 am

      Hej Solvejg

      Det lyder sørme godt med ferie i Italien 🙂

      Selvfølgelig - der er en god opskrift på vandmelon sorbet her: https://madensverden.dk/melonsorbet/

      Rigtig god sommer.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar
  7. Camilla

    juli 04, 2017 at 9:45 pm

    Hvor mange personer er opskriften til?

    Svar
    • Madensverden.dk

      juli 05, 2017 at 10:38 am

      Hej Camilla
      Denne opskrift på jordbær sorbet er til fire personer 🙂
      God fornøjelse
      De bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød - nem og hurtig grød med svesker
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required