Jordbærsorbet er noget af det allerbedste, og her er opskriften på en skøn sorbet med jordbær, som du kan lave uden en ismaskine.
Hjemmelavet jordbærsorbet er en rigtig sommer-dessert, som vækker lykke, når du serverer den.
Sorbeten er beregnet til fire personer, men du kan sagtens gange op alt efter, hvor mange I er omkring spise- eller havebordet.
Husk at tage din sorbet ud af fryseren ca. fem minutter før servering, for så er den helt perfekt og lækker cremet.
Opskrift på jordbærsorbet
Jordbærsorbet - bedste sorbet is uden ismaskine
Ingredienser
- 0,5 dl vand
- 100 g rørsukker
- 2 spsk citronsaft - friskpresset
- 500 g jordbær - friske eller jordbær fra frost
- 2 spsk glukosesirup
- 1,5 æggehvide - pasteuriseret
Fremgangsmåde
- Start med at koge 0,5 dl vand, 100 g rørsukker og 2 spsk citronsaft op i en lille kasserolle.
- Rør i kasserollen undervejs med en spiseske, og lad sukkermassen småkoge fem minutter, så sukkeret er helt opløst. Stil gryden til side, og lad sukkervandet køle lidt ned.
- Rengør 500 g jordbær. Skær toppen af, og vask dem under koldt vand.
- Kom jordbærrene i en skål og find stavblenderen frem. Blend bærrene helt fint, men fortvivl ikke fordi der er enkelte stykker bær tilbage. Det gør kun din jordbærsorbet mere autentisk.
- Kom nu sukkervandet ned til de purerede jordbær, og rør det godt sammen med en ske. Tilsæt også 2 spsk glukosesirup, og rør sorbeten blank.
- Hæld din jordbærsorbet i en form eller skål, og stil den i fryseren.
- Nu skal du jævnligt røre din sorbet igennem mens den fryser ind. Så undgår du iskrystaller i den.
- Når din jordbærsorbet er ved at fryse ind til en mere fast masse, tilsætter du æggehvide.
- Pisk 1,5 æggehvide helt stift, og vend den i sorbeten. Rør igen massen helt jævn, og fortsæt nu indfrysningen.
- Du skal stadig røre nogle gange mere, indtil sorbeten er blevet helt stiv.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Hvis du har en ismaskine, kan du selvfølgelig køre ismassen på den.
Inden din jordbærsorbet fryser helt til, kan du komme et par spiseskefulde i et lille glas og lade den fryse ind i glassene. Så har du færdige portioner klar i fryseren.
Det tager cirka 6-8 timer, før en sorbet er frosset helt ind i fryseren.
Se også vores opskrifter på:
Hindbærsorbet - cremet sorbet af hindbærsaft
Melonsorbet - den bedste sorbet is med vandmelon
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Vibeke skriver
Hej Holger
Kan man lave sorbeten dagen før?
Mange hilsner Vibeke
Maja skriver
Hvor mange timer skal man ca røre rundt, før man tilsætter æggehviderne? 🙂