• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert

Jordbær flødeis - opskrift på gammeldags og cremet is

jordbær flødeis
En cremet og gammeldags jordbær flødeis, der er lavet med masser af jordbær. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  11. juli 2023 - Udgivet:  11. juli 2023

Del gerne:
912
SHARES
FacebookMessenger912PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på en gammeldags jordbær flødeis. Isen laves med friske eller frosne jordbær, og du får her den helt rigtige og cremede flødeis.
  2. Opskrift på jordbær flødeis
  3. Jordbær flødeis - opskrift på gammeldags og cremet is
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
4.7 fra 10 stemmer
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på en gammeldags jordbær flødeis. Isen laves med friske eller frosne jordbær, og du får her den helt rigtige og cremede flødeis.

Jordbær flødeis som smager fantastisk, og kan spises af alle. Denne er lavet på ismaskine, men du kan sagtens lave den uden en ismaskine. Se min beskrivelse under opskriften.

Opskriften på denne jordbærflødeis er rigelig til fire personer, men du kan også lave dobbelt portion, så I har til en ekstra omgang.

Opskrift på jordbær flødeis

jordbær flødeis

Jordbær flødeis - opskrift på gammeldags og cremet is

Her får du min opskrift på en gammeldags jordbær flødeis. Isen laves med friske eller frosne jordbær, og du får her den helt rigtige og cremede flødeis.
Bedømmelse
4.7 fra 10 stemmer
RetIs
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g jordbær
  • 75 g sukker
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 400 g piskefløde
  • 200 g sødmælk
  • 35 g glukosesirup
  • 1 vaniljestang

Fremgangsmåde

  • Skyl jordbær og nip dem. Skær store bær i halve og kom dem i en gryde sammen med sukker. Koges cirka fem minutter, hvorefter de blendes med en stavblender. Køles lidt af.
  • Kog fløde op i en anden gryde sammen med sødmælk, glukosesirup og kornene fra en stang vanilje. Læg også vaniljestangen i gryden for at få mest ud af den. Koges blot op og køles derefter lidt ned.
  • Pisk de pasteuriserede æggeblommer luftigt med sukker. Det tager nogle minutter.
  • Pisk nu flødemassen gradvist ind i æggemassen og hæld derefter det hele tilbage i gryden igen.
  • Iscremen til din jordbær flødeis varmes op igen, men ikke mere end 75-80 grader. Iscremen skal tykne, men må ikke blive for varm.
  • Hæld derefter jordbærmassen i iscremen og blend med stavblender.
  • Lad ismassen køle af.
  • Kør iscremen på ismaskine i cirka 45 minutter, hvorefter den kommes i fryseren.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Flødeis uden ismaskine

Du kan også sagtens lave din jordbær flødeis, selvom du ikke ejer en ismaskine.

Her kommes ismassen blot i en beholder, som stilles i fryseren.

Men under indfrysningen skal du røre i isen hver halve time for at undgå at den krystalliserer.

Den færdigfrosne is kan med fordel tages ud af fryseren 20-30 minutter før den skal bruges. Så er den cremet og lækker.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jane Tvede

    juli 11, 2023 at 1:38 pm

    Jeres opskrifter er pragtfulde og bruger dem hele tiden

    Svar
  2. Nanna

    juli 11, 2023 at 12:40 pm

    Tak for svar Hvor meget kan den indholde

    Svar
  3. Nanna

    juli 11, 2023 at 11:47 am

    Hvilken ismaskine bruger du

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 11, 2023 at 11:58 am

      Hej Nanna
      Der findes mange gode mærker på markedet, men personligt har jeg en Melissa, som jeg er godt tilfreds med. Den har bla. vundet en test hos Tænk, og er ikke voldsom dyr.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Anita

    januar 15, 2023 at 6:31 am

    Kan se at du nogle gange bruger glukosesirup i din is og nogle gange cremodan. Har de samme effekt? Laver med glukosesirup som er godt. Vil det blive bedre hvis jeg tilføjer cremodan også. Tak for nogle dejlige opskrifter🤩

    Svar
  5. Sarah

    juli 28, 2022 at 1:51 am

    Du skriver der skal røres rundt hver halve time, men hvor længe fortsætter man med dette ?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required