• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Jødekager opskrift med kanelsukker og mandler

Jødekager opskrift med kanelsukker og mandler

billede med jødekager
4.7 fra 88 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.2k
SHARES
FacebookMessenger1.2kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  18. december 2022 - Udgivet:  18. december 2022

Indhold

  1. Den bedste opskrift på jødekager, der er klassiske småkager til jul. Sprøde og lækre kager med kanelsukker og mandler. Nemme at bage.
  2. Opskrift på jødekager
  3. Jødekager
  4. Noter

Den bedste opskrift på jødekager, der er klassiske småkager til jul. Sprøde og lækre kager med kanelsukker og mandler. Nemme at bage.

Jødekager er klassiske småkager til jul, og de har været kendt i århundreder.

De lækre småkager blev kendt tilbage i 1700-tallet, hvor de jødiske bagerier begyndte at sælge dem, og deraf kommer navnet. Så her er altså en småkage med et ret så logisk navn, som siden har hængt ved kagerne.

Jødekagerne drysses med sukker og kanel, og opbevares i kagedåse.

Opskriften giver cirka 150 stk., men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem.

Se også disse opskrifter:

  • Håkonskager
  • Vaniljekranse
  • Peberkagehus
  • Brunkager

Opskrift på jødekager

billede med jødekager
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Jødekager

4.71 fra 88 stemmer
Den bedste opskrift på jødekager, der er klassiske småkager til jul. Sprøde og lækre kager med kanelsukker og mandler. Nemme at bage.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
På køl (ca.) 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 150 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 20
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Dej
  • 250 g hvedemel
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 175 g smør - i tern, skal være koldt
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 1 citron - lidt reven citronskal
Pynt
  • 1 æg
  • 2 spsk vand
  • 40 g sukker
  • 2 tsk kanel
  • mandler - hakkede

Fremgangsmåde
 

  1. Kom hvedemel i en skål sammen med bagepulver og vaniljesukker. Skær det kolde smør i små tern og kom det ved melet.
  2. Smuldr så smørret sammen med hvedemelet, så det bliver en grynet masse.
  3. Sukker og æg piskes sammen og vendes i dejen sammen med lidt reven citronskal.
  4. Saml hurtigt dejen uden at ælte for meget, og læg den på køl i en times tid.
  5. Del så dejen i to portioner, og rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord. Kom mel på dejen, da den ellers nemt hænger fast i både bord og kagerulle.
  6. Udstik til små kager med en diameter på cirka fem centimeter, som sættes på en bageplade med bagepapir.
  7. Rør kanel og sukker sammen. Pensl dine jødekager med sammenpisket æg og vand, og drys med kanelsukker. Pynt også med lidt hakkede mandler.
  8. Bag så de fine jødekager i ovnen ved 200 grader almindelig over- og undervarme, hvor de skal have ca. 8-9 minutter minutter.
  9. Hold dog godt øje med dem, da bagetiden afhænger af varmen i din ovn, og de må ikke blive for mørke. Bagetiden på de 8-9 minutter passer dog meget godt.

Næringsindhold

Kalorier: 20kcalKulhydrater: 2gProtein: 0.3gFedt: 1gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.3gTransfedt: 0.04gKolesterol: 5mgNatrium: 9mgKalium: 4mgKostfibre: 0.1gSukker: 1gVitamin A: 33IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 2mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Lad jødekagerne køle af, hvor de bliver sprøde.

Kan gemmes i en kagedåse - hvis du da ikke når at spise de lækre småkager inden.

Opskriften giver omkring 150 jødekager, men opskriften er nem at gange op hvis du vil bage større portioner.

Jeg plejer at bage 30 småkager på hver plade, så det passer med 5 bagepladefulde lækre julesmåkager.

Måske skal det lige nævnes at nordjyderne også kalder en kanelsnegl for jødekage, men det er en anden snak.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. grethe skov pedersen

    november 21, 2024 at 12:40 pm

    Kan man fryse dejen

    Svar
  2. Anna

    november 20, 2024 at 6:33 pm

    Jeg fik så 32 jødekager ud af din opskrift. Der er selvsagt lidt langt til 150🤣. Bevares de var lidt store, men selv hvis de var halv så store, så var der jo kun til 64. Det er mig en gåde, hvordan du kan få 150 stk. ud af den portion. Men de smagte godt👍.

    Svar
    • Jolanda

      november 25, 2024 at 7:09 pm

      Hej Anna.
      Har du rullet dejen lige så tynd ud som Holger. Så vil du kunne få flere kager ud af det.
      Venlig hilsen Jolanda

      Svar
  3. Hanne Asmussen

    december 18, 2023 at 8:33 pm

    Opskriften lyder meget lækker, tror du man kan lave en rulle på ca 4-5 cm og skære dem ligesom man man gør til brunkager?
    Venlig hilsen Hanne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 21, 2023 at 4:07 pm

      Hej Hanne
      Jo, det tror jeg sagtens. Men læg lige rullerne på køl inden, så de når at blive skærefaste.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften
billede med boller
Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 23
Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
krebinetter med stuvet spidskål
Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler→ Se opskriften
billede med koldskål
Sådan laver du koldskål som mormor - nem opskrift→ Se opskriften
kartoffelsalat med grønne bønner
Kartoffelsalat med grønne bønner (opskrift med sennepsvinaigrette)→ Se opskriften
Billede med jordbær
Jordbær - fakta, sæson, opbevaring og opskrifter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required