Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Jægerbøf

Jægerbøf (lækre jægerbøffer i fad med svampesauce)

billederesultat for jægerbøf med svampesauce
4.8 fra 160 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.8k
SHARES
FacebookMessenger3.8kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Jægerbøf
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på jægerbøf
  • Tips
  • Kommentarer

Jægerbøf

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 160 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Her får du min opskrift på jægerbøf. En lækker middagsret, hvor de lækre jægerbøffer laves i et fad sammen med en god svampesauce.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 800 g hakket oksekød med ca. 10% fedt
  • 3 stængler bladselleri finthakket
  • 1 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber
Svampesauce
  • 250 g champignon grofthakket
  • 1 stort rødløg hakkes fint
  • 2 spsk timian hakket
  • 10 enebær tørrede, grofthakket
  • 1 dl kalvefond evt. 1 dl vand og 2 spsk. koncentreret kalvefond
  • 4 dl madlavningsfløde
  • 1 tsk ribsgele
  • 1 citron lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft. Skal du servere ovnbagte kartofler til din jægerbøf, så er det nu du skal have dem i ovnen.
  2. Det hakkede oksekød kommes i en skål og æltes let sammen med bladselleri, paprika, salt og peber.
  3. Del kødet i seks lige store stykker, som formes til hakkebøffer. Brug evt. en anretterring eller lignende til det. Hak dine jægerbøffer med en kniv.
  4. Brun bøfferne på en varm pande med lidt smør, gerne ad to gange med tre bøffer ad gangen, så de netop får en god stegeskorpe på begge sider. Lægges derefter i et ildfast fad.
  5. Tilsæt en klat smør mere til panden, og sauter nu de hakkede champignon af.
  6. Derefter kommes løg ved sammen med enebær og lidt hakket timian. Sauteres et par minutter mere.
  7. Hæld kalvefond (eller en alm. bouillon) ved, og lad den koge lidt ind. Derefter kommes madlavningsfløde i. Du kan naturligvis også anvende en alm. piskefløde.
  8. Lad din svampesauce creme lidt ind. Ønskes en mere tyk sauce, kan du jævne den med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand.
  9. Smag svampesaucen til med salt, friskkværnet peber, ribsgele og lidt friskpresset citronsaft.
  10. Hæld den færdige svampesauce ned til dine jægerbøffer i fadet.
  11. Stil fadet i ovnen, og her skal den lækre middagsret med jægerbøf og svampesauce have cirka 20 minutter ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier611kcalKulhydrater14gProtein40gFedt44gMættet fedt17gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt18gTransfedt2gKolesterol154mgNatrium1368mgKalium1050mgKostfibre2gSukker9gVitamin A354IUVitamin C21mgCalcium188mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på jægerbøf

Jægerbøf med svampesauce er en skøn og nem middagsret, der laves med hakket oksekød.

De lækre jægerbøffer brunes først af på en pande i lidt smør, hvorefter de steges færdige i ovnen sammen med en lækker svampesauce, der bla. laves af champignon.

Andre svampe kan naturligvis også anvendes, og du kan eks. bruge de brune markchampignon.

Jægerbøf er en nem hverdagsret, og den kan sagtens blive din nye livret. For den smager nemlig himmelsk godt.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er halvanden bøf til hver. Ønskes mindre mængde kød, kan du evt. blot lave fire jægerbøffer på hver 150 gram.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Jægergryde
  • Ovnretter
  • Jægerpande
  • Hakkebøffer med baconflødesovs

Tips

Jægerbøf med svampesauce serveres straks.

Du kan som sagt passende servere nogle ovnbagte kartofler og en lækker æblesalat til. Dampede ærter passer også fint til jægerbøfferne.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inger Pilgaard skriver

    februar 11, 2025 at 10:31 am

    Inger P.
    *****
    En dejlig ret, jeg blandede finhakket porre i, i stedet for bladselleri.

    Svar
  2. Gitte skriver

    september 15, 2024 at 7:53 am

    Gitte Kondrup

    Svar
  3. Eigil skriver

    maj 17, 2023 at 8:28 pm

    Jeg synes, 20 minutter i ovnen var for lang tid. Kødet blev tørt.

    Svar
  4. Ove Pedersen skriver

    april 15, 2023 at 5:48 pm

    Jægerbøf en rigtig god ret som vi fik hos vores datter og svigersøn.

    Svar
  5. Ove Pedersen skriver

    april 15, 2023 at 5:45 pm

    Hej. Jægerbøf som vi fik hos vores datter og svigersøn. Fantastisk god opskrift og mad.

    Svar
  6. Nan skriver

    februar 14, 2023 at 3:17 pm

    Lyder som en super lækker ret. Hvis man vil skifte hakkebøffer ud med bøffer, kan det lade sig gøre og hvor lang tid skal retten så have i ovnen

    Svar
  7. Marianne Bentsen skriver

    november 07, 2022 at 10:47 am

    jEG SYNES, DER ER MANGE OPSKRIFTER MED MASSER AF FLØDE.

    Svar
    • Carsten Voigt Kok Jensen skriver

      februar 10, 2023 at 8:27 am

      Du kan sagtens undvære fløden, vi bruger ex blåskimmelost for en cremet og god smag, kun fantasien sætter grænser når man laver mad. Vi har lavet denne skønne ret mange gange, med fx hjortekød bliver det helt fantastisk. God jagt på den gode smag herfra.

      Svar
  8. Lene skriver

    november 06, 2022 at 3:40 pm

    Kan man lave retten klar et par timer før den skal i ovn, og så først sætte den i ovn, når man kommer hjem.

    Svar
  9. Bodil skriver

    oktober 26, 2022 at 5:23 pm

    Hvordan får man bøfferne mindre kompakte? Blander æg i? Blander flødeost i? Eller noget helt andet?

    Svar
  10. Nete skriver

    august 19, 2022 at 5:14 pm

    Hej Holger.
    Jeg synes at ideen med opretter skride, når det halve at tilberedningen foregår på panden!

    Svar
  11. Torben skriver

    april 24, 2022 at 5:28 pm

    Jægerbøf m. svampesauce lyder som en spændende opskrift, jeg gerne vil prøve, men hvad er dette for noget vrøvl: "Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er halvanden bøf til hver. Ønskes mindre mængde kød, kan du evt. blot lave fire jægerbøffer på hver 150 grader."

    Svar
    • Jakob skriver

      maj 29, 2022 at 6:13 pm

      Jeg vil gætte på, at "grader" bare skal ændres til "gram", og så giver det meget mere mening! 🙂

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        maj 29, 2022 at 9:20 pm

        Hej Jakob
        Mange tak, og godt du er vaks 🙂
        Yes - du har ret - og jeg har rettet den.
        Tak.
        Alt det bedste
        Holger

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required