Her får du min opskrift på jægerbøf. En lækker middagsret, hvor de lækre jægerbøffer laves i et fad sammen med en god svampesauce.
Jægerbøf med svampesauce er en skøn og nem middagsret, der laves med hakket oksekød.
De lækre jægerbøffer brunes først af på en pande i lidt smør, hvorefter de steges færdige i ovnen sammen med en lækker svampesauce, der bla. laves af champignon.
Andre svampe kan naturligvis også anvendes, og du kan eks. bruge de brune markchampignon.
Jægerbøf er en nem hverdagsret, og den kan sagtens blive din nye livret. For den smager nemlig himmelsk godt.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på jægerbøf
Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er halvanden bøf til hver. Ønskes mindre mængde kød, kan du evt. blot lave fire jægerbøffer på hver 150 gram.
Jægerbøf
Ingredienser
- 800 g hakket oksekød - med ca. 10% fedt
- 3 stængler bladselleri - finthakket
- 1 tsk paprika
- salt og friskkværnet peber
Svampesauce
- 250 g champignon - grofthakket
- 1 stort rødløg - hakkes fint
- 2 spsk timian - hakket
- 10 enebær - tørrede, grofthakket
- 1 dl kalvefond - evt. 1 dl vand og 2 spsk. koncentreret kalvefond
- 4 dl madlavningsfløde
- 1 tsk ribsgele
- 1 citron - lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft. Skal du servere ovnbagte kartofler til din jægerbøf, så er det nu du skal have dem i ovnen.
- Det hakkede oksekød kommes i en skål og æltes let sammen med bladselleri, paprika, salt og peber.
- Del kødet i seks lige store stykker, som formes til hakkebøffer. Brug evt. en anretterring eller lignende til det. Hak dine jægerbøffer med en kniv.
- Brun bøfferne på en varm pande med lidt smør, gerne ad to gange med tre bøffer ad gangen, så de netop får en god stegeskorpe på begge sider. Lægges derefter i et ildfast fad.
- Tilsæt en klat smør mere til panden, og sauter nu de hakkede champignon af.
- Derefter kommes løg ved sammen med enebær og lidt hakket timian. Sauteres et par minutter mere.
- Hæld kalvefond (eller en alm. bouillon) ved, og lad den koge lidt ind. Derefter kommes madlavningsfløde i. Du kan naturligvis også anvende en alm. piskefløde.
- Lad din svampesauce creme lidt ind. Ønskes en mere tyk sauce, kan du jævne den med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand.
- Smag svampesaucen til med salt, friskkværnet peber, ribsgele og lidt friskpresset citronsaft.
- Hæld den færdige svampesauce ned til dine jægerbøffer i fadet.
- Stil fadet i ovnen, og her skal den lækre middagsret med jægerbøf og svampesauce have cirka 20 minutter ved 200 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Jægerbøf med svampesauce serveres straks.
Du kan som sagt passende servere nogle ovnbagte kartofler og en lækker æblesalat til. Dampede ærter passer også fint til jægerbøfferne.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Inger Pilgaard
Inger P.
*****
En dejlig ret, jeg blandede finhakket porre i, i stedet for bladselleri.
Gitte
Gitte Kondrup
Eigil
Jeg synes, 20 minutter i ovnen var for lang tid. Kødet blev tørt.
Ove Pedersen
Jægerbøf en rigtig god ret som vi fik hos vores datter og svigersøn.
Ove Pedersen
Hej. Jægerbøf som vi fik hos vores datter og svigersøn. Fantastisk god opskrift og mad.
Nan
Lyder som en super lækker ret. Hvis man vil skifte hakkebøffer ud med bøffer, kan det lade sig gøre og hvor lang tid skal retten så have i ovnen
Marianne Bentsen
jEG SYNES, DER ER MANGE OPSKRIFTER MED MASSER AF FLØDE.
Carsten Voigt Kok Jensen
Du kan sagtens undvære fløden, vi bruger ex blåskimmelost for en cremet og god smag, kun fantasien sætter grænser når man laver mad. Vi har lavet denne skønne ret mange gange, med fx hjortekød bliver det helt fantastisk. God jagt på den gode smag herfra.
Lene
Kan man lave retten klar et par timer før den skal i ovn, og så først sætte den i ovn, når man kommer hjem.
Bodil
Hvordan får man bøfferne mindre kompakte? Blander æg i? Blander flødeost i? Eller noget helt andet?
Nete
Hej Holger.
Jeg synes at ideen med opretter skride, når det halve at tilberedningen foregår på panden!
Torben
Jægerbøf m. svampesauce lyder som en spændende opskrift, jeg gerne vil prøve, men hvad er dette for noget vrøvl: "Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er halvanden bøf til hver. Ønskes mindre mængde kød, kan du evt. blot lave fire jægerbøffer på hver 150 grader."
Jakob
Jeg vil gætte på, at "grader" bare skal ændres til "gram", og så giver det meget mere mening! 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Jakob
Mange tak, og godt du er vaks 🙂
Yes - du har ret - og jeg har rettet den.
Tak.
Alt det bedste
Holger