• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Italiensk oksesteg - opskrift på oksebov som simremad

Italiensk oksesteg - opskrift på oksebov som simremad

italiensk oksesteg
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
267
SHARES
FacebookMessenger267PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. december 2023 - Udgivet:  7. december 2023

Få min opskrift på en italiensk oksesteg, der bla. får smag fra soltørrede tomater. Det er oksebov i gryde, og retten er god gæstemad.

Italiensk oksesteg laves af et stykke oksebov, som du kan købe for billige penge hos din slagter eller i supermarkedet.

Her får du virkelig meget mad for pengene, og retten er altså ret nem at lave. Også for uøvede.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Opskrift på italiensk oksesteg

italiensk oksesteg
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Italiensk oksesteg

4.86 fra 7 stemmer
Få min opskrift på en italiensk oksesteg, der bla. får smag fra soltørrede tomater. Det er oksebov i gryde, og retten er god gæstemad.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 690
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kg oksebov
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 6 soltørrede tomater
  • 4 kviste rosmarin
  • 4 kviste timian
  • 4 dl vand
  • 1 spsk balsamico
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk majsstivelse

Fremgangsmåde
 

  1. Afpuds gerne oksekødet hvis der er meget fedt på. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  2. Okseboven brunes i lidt smør i en stegegryde, og sørg for at brune kødet hele vejen rundt.
  3. Løg, hvidløgsfed og gulerod hakkes fint, mens de soltørrede tomater skæres i tynde strimler. Kommes ved kødet og svitses et par minutter mere.
  4. Tilsæt også nogle kviste frisk rosmarin og timian sammen med ca. 4 deciliter vand og balsamico.
  5. Læg låg på gryden og skru ned for varmen. En italiensk oksesteg skal nu steges i cirka 3 timer, hvor den blot står og simrer.
  6. Efter de tre timer tages oksestegen op og lægges på et skærebræt.
  7. Sigt skyen og jævn med majsstivelse udrørt i en lidt koldt vand. Der kan også tilsættes lidt fløde. Smag sovsen til med salt og peber. Evt. også lidt sukker.

Næringsindhold

Kalorier: 690kcalKulhydrater: 13gProtein: 44gFedt: 50gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 22gTransfedt: 3gKolesterol: 178mgNatrium: 770mgKalium: 895mgKostfibre: 2gSukker: 4gVitamin A: 2653IUVitamin C: 7mgCalcium: 85mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Italiensk oksesteg kan serveres med mine timiankartofler eller kartoffelbåde i ovn. Eller prøv med de lækre søde kartoffelfritter. Dertil selvfølgelig en god salat.

Se også mine opskrifter på:

Italiensk kødgryde

4.7 fra 333 stemmer
En af de opskrifter, som jeg er mest glad for, er denne på italiensk kødgryde med himmelsk sauce. En fantastisk simreret, som du skal prøve.
Gå til opskrift
Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves af marmoreret svinekød, og her er det nakkekoteletter. Det giver meget mørt kø, og en helt fantastisk sovs. Foto: Madensverden.dk.

Verdens bedste Osso buco

4.8 fra 52 stemmer
Min bedste opskrift på italiensk osso buco. En god og langtidsstegt ossobuco, der serveres med gremolata, kartoffelmos eller pasta.
Gå til opskrift
billede med osso buco

Nem opskrift på italiensk farsbrød med kartofler

Gå til opskrift
italiensk farsbrød
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Finn Knudsen

    april 11, 2024 at 5:22 pm

    Kan jeg også bruge tykkam til samme opskrift

    Svar
  2. Eva Vendelbo

    december 06, 2023 at 9:45 pm

    Hejsa Holger,

    Der er altså en del af opskrifterne man ikke kan gemme, f.eks denne på italiensk oksesteg...
    Håber det kan ordnes 😉 og tusind tak for en fantastisk side som jeg er superglad for at abonnere på..

    Mange hilsener
    Eva

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required