Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Italiensk oksesteg - opskrift på oksebov som simremad

Italiensk oksesteg - opskrift på oksebov som simremad

italiensk oksesteg
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
282
SHARES
FacebookMessenger282PinterestEmailSMS

Få min opskrift på en italiensk oksesteg, der bla. får smag fra soltørrede tomater. Det er oksebov i gryde, og retten er god gæstemad.

Italiensk oksesteg laves af et stykke oksebov, som du kan købe for billige penge hos din slagter eller i supermarkedet.

Her får du virkelig meget mad for pengene, og retten er altså ret nem at lave. Også for uøvede.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Opskrift på italiensk oksesteg

Italiensk oksesteg

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 3 timer t
Samlet tid: 3 timer t 15 minutter min
Få min opskrift på en italiensk oksesteg, der bla. får smag fra soltørrede tomater. Det er oksebov i gryde, og retten er god gæstemad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg oksebov
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 6 soltørrede tomater
  • 4 kviste rosmarin
  • 4 kviste timian
  • 4 dl vand
  • 1 spsk balsamico
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk majsstivelse

Fremgangsmåde

  1. Afpuds gerne oksekødet hvis der er meget fedt på. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  2. Okseboven brunes i lidt smør i en stegegryde, og sørg for at brune kødet hele vejen rundt.
  3. Løg, hvidløgsfed og gulerod hakkes fint, mens de soltørrede tomater skæres i tynde strimler. Kommes ved kødet og svitses et par minutter mere.
  4. Tilsæt også nogle kviste frisk rosmarin og timian sammen med ca. 4 deciliter vand og balsamico.
  5. Læg låg på gryden og skru ned for varmen. En italiensk oksesteg skal nu steges i cirka 3 timer, hvor den blot står og simrer.
  6. Efter de tre timer tages oksestegen op og lægges på et skærebræt.
  7. Sigt skyen og jævn med majsstivelse udrørt i en lidt koldt vand. Der kan også tilsættes lidt fløde. Smag sovsen til med salt og peber. Evt. også lidt sukker.

Næringsindhold

Kalorier690kcalKulhydrater13gProtein44gFedt50gMættet fedt19gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt22gTransfedt3gKolesterol178mgNatrium770mgKalium895mgKostfibre2gSukker4gVitamin A2653IUVitamin C7mgCalcium85mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Italiensk oksesteg kan serveres med mine timiankartofler eller kartoffelbåde i ovn. Eller prøv med de lækre søde kartoffelfritter. Dertil selvfølgelig en god salat.

Se også mine opskrifter på:

Italiensk kødgryde
En af de opskrifter, som jeg er mest glad for, er denne på italiensk kødgryde med himmelsk sauce. En fantastisk simreret, som du skal prøve.
Se opskriften her
Billede af italiensk kødgryde.
Verdens bedste Osso buco
Min bedste opskrift på italiensk osso buco. En god og langtidsstegt ossobuco, der serveres med gremolata, kartoffelmos eller pasta.
Se opskriften her
billede med osso buco
Nem opskrift på italiensk farsbrød med kartofler
Se opskriften her
italiensk farsbrød
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Finn Knudsen skriver

    april 11, 2024 at 5:22 pm

    Kan jeg også bruge tykkam til samme opskrift

    Svar
  2. Eva Vendelbo skriver

    december 06, 2023 at 9:45 pm

    Hejsa Holger,

    Der er altså en del af opskrifterne man ikke kan gemme, f.eks denne på italiensk oksesteg...
    Håber det kan ordnes 😉 og tusind tak for en fantastisk side som jeg er superglad for at abonnere på..

    Mange hilsener
    Eva

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required