Min opskrift på en italiensk mørbrad, der er en virkelig lækker ret i fad. Laves med svinemørbrad, aubergine, tomat og er klar på 25 minutter.
Italiensk mørbrad er en både nem og hurtig opskrift på svinemørbrad i fad.
Men tydelig inspiration fra italienske køkken har jeg udviklet denne opskrift, og den er altså god.
Mørbradbøffer brunes og steges i ovnen sammen med friske og skønne grøntsager - plus den lækre tomatflødesovs.
Italiensk mørbrad er både god som en delikat hverdagsret, men bestemt også fin som gæstemad.
Nederst kan du se forslag til tilbehør.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på italiensk mørbrad
Italiensk mørbrad i fad med aubergine og tomater
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- olivenolie - til stegning
- 1 bundt forårsløg
- 4 fed hvidløg
- 1 aubergine
- 1 rød peberfrugt
- 1 potte rosmarin
- 1 potte basilikum
- 1 dåse cherrytomater - eller alm. hakkede tomater
- 0,5 dåse vand
- 2,5 dl fløde
- 1 spsk balsamico
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Svinemørbrad afpudses, hvilket vil sige at sølvsenen fjernes og øvrig fedt skæres af. Skær derefter mørbraden i otte lige store bøffer, som klemmes let flade.
- Forårsløg skæres i to centimeter tykke skiver, mens hvidløgsfed snittes i tynde skiver.
- Aubergine og peberfrugt skylles og skæres i mindre tern.
- Varm en pande op ved høj varme, da det er vigtigt at mørbradbøfferne brunes i kort tid. Kom en sjat olie på panden, og brun kødet hurtigt på begge sider. Italiensk mørbrad skal have en let stegeskorpe.
- Læg bøfferne til side på en tallerken, og krydr dem med salt og peber.
- Skru varmen ned på middel og tilsæt en smule olie mere på panden.
- Sauter nu kort forårsløg og hvidløg, hvorefter aubergine og peberfrugt tilsættes. Lad det svitse et minuts tid.
- Hak lidt rosmarinblade og basilikum og kom det ved.
- Tilsæt også cherrytomater fra dåse plus en halv dåse vand. Kom også fløde ved og lad det koge op.
- Smag til med salt og peber og hæld det så i en bradepande på cirka 30 gange 20 centimeter.
- Læg mørbradbøfferne ovenpå og drys et par spiseskefulde hakket rosmarin over det hele.
- Stil fadet ind i ovnen, hvor sådan et fad med italiensk mørbrad cirka skal have 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Italiensk mørbrad i fad serveres straks, hvor fadet blot stilles på bordet.
Som tilbehør kan serveres alt fra pasta til løse ris eller en kartoffelmos.
Men prøv også med pastapenne, der hurtigt vendes i hvidløgssmør.
Smelt 50 gram smør i en gryde, og når det er brust af tilsættes tre finthakkede fed hvidløg. Svits et halvt minut, så smørret når at tage smag af hvidløg.
Kom så 400 gram kogte pastapenne ved og vend rundt.
Pluk en lille potte basilikum og kom det ved. Vend rundt igen, krydr med lidt friskkværnet peber og servér straks. Det er altså godt.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: