Italiensk laks med grøntsager, oliven og et lækkert osterasp - alt sammen bagt i ovnen. En dejlig ret, der også egner sig som gæsteret.
Italiensk laks har fået sit navn på grund af de mange ingredienser, der er inspireret af det italienske køkken.
Her er laksesider bagt med oliven, tomater og andre grøntsager fra Middelhavslandene. Derudover har de den lækreste topping af revet ost, krydderurter og rasp.
Retten er virkelig velegnet som gæsteret, da den både smager godt og ser flot ud. Server den på et stort fad eller som her: I selve bradepanden. En rustik og festlig servering.
Opskrift på italiensk laks
Italiensk laks
Ingredienser
- 1 squash
- 0,5 aubergine
- 6 fed hvidløg
- 150 g smør
- 1 dl rasp
- 1 bundt basilikum - hakkede, men gem blade til pynt
- 1 tsk oregano
- 1 rød peberfrugt
- 0,5 gul peberfrugt
- 200 g grønne bønner
- 1,5 citron - skal og saft
- 1 glas oliven - sorte, uden sten
- 1,5 dl Grana Padano
- 16 cherrytomater
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Laks med rasp og ostetopping
- Hak basilikumbladene groft, men gem lidt friske blade til at pynte retten med. Kom Grana Padano i små stykker, smør, citronskal fra en halv citron og citronsaft fra en hel ned i en minihakker og blend det hurtigt sammen med lidt over halvdelen af basilikumsbladene.
- Smør en bradepande og placer dine laksestykker med skindsiden nedad. Drys med salt og friskkværnet peber.
- Smør din basilikumsblanding over de to laksestykker. Herefter drysses rasp over. Det kan være, at du vil have mere eller mindre rasp end angivet, det bestemmer du selv.
Grøntsagerne
- Alle grøntsagerne skæres i små tern - ca. 1 x 1 centimeter. Cherrytomaterne skal dog skæres ikke kvarte, ikke i tern.
- Skær hvidløgsfed i skiver og svits dem på en stegepande. Tilføj oregano, peberfrugttern samt tern af aubergine og squash og svits dem et par minutter med hvidløget.
- Tilsæt cherrytomaterne, resten af basilikumsbladene, de grønne bønner og de sorte oliven. Rør det hele godt sammen og lad det koge lidt ind. Tilsæt friskkværnet peber og salt alt efter smag.
- Nu skal grøntsagerne fordeles rundt om de to laksesider i bradepanden. Italiensk laks bages i 15 minutter, og så er den klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Server italiensk laks med et godt brød til, friskkogt pasta eller ovnbagte kartofler i både.
Salat er ikke nødvendig, da vi får en masse grøntsager sammen med den ovnbagte laks direkte fra fadet.
Måske kan du også lide disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: