Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Italiensk laks

Italiensk laks

Italiensk laks
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMS

Italiensk laks med grøntsager, oliven og et lækkert osterasp - alt sammen bagt i ovnen. En dejlig ret, der også egner sig som gæsteret.

Italiensk laks har fået sit navn på grund af de mange ingredienser, der er inspireret af det italienske køkken.

Her er laksesider bagt med oliven, tomater og andre grøntsager fra Middelhavslandene. Derudover har de den lækreste topping af revet ost, krydderurter og rasp.

Retten er virkelig velegnet som gæsteret, da den både smager godt og ser flot ud. Server den på et stort fad eller som her: I selve bradepanden. En rustik og festlig servering.

Opskrift på italiensk laks

Italiensk laks

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Italiensk laks med grøntsager, oliven og et lækkert osterasp - alt sammen bagt i ovnen. En dejlig ret, der også egner sig som gæsteret.
Antal: 6 personer
Ret: Fisk
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 squash
  • 0,5 aubergine
  • 6 fed hvidløg
  • 150 g smør
  • 1 dl rasp
  • 1 bundt basilikum hakkede, men gem blade til pynt
  • 1 tsk oregano
  • 1 rød peberfrugt
  • 0,5 gul peberfrugt
  • 200 g grønne bønner
  • 1,5 citron skal og saft
  • 1 glas oliven sorte, uden sten
  • 1,5 dl Grana Padano
  • 16 cherrytomater
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Laks med rasp og ostetopping
  1. Hak basilikumbladene groft, men gem lidt friske blade til at pynte retten med. Kom Grana Padano i små stykker, smør, citronskal fra en halv citron og citronsaft fra en hel ned i en minihakker og blend det hurtigt sammen med lidt over halvdelen af basilikumsbladene.
  2. Smør en bradepande og placer dine laksestykker med skindsiden nedad. Drys med salt og friskkværnet peber.
  3. Smør din basilikumsblanding over de to laksestykker. Herefter drysses rasp over. Det kan være, at du vil have mere eller mindre rasp end angivet, det bestemmer du selv.
Grøntsagerne
  1. Alle grøntsagerne skæres i små tern - ca. 1 x 1 centimeter. Cherrytomaterne skal dog skæres ikke kvarte, ikke i tern.
  2. Skær hvidløgsfed i skiver og svits dem på en stegepande. Tilføj oregano, peberfrugttern samt tern af aubergine og squash og svits dem et par minutter med hvidløget.
  3. Tilsæt cherrytomaterne, resten af basilikumsbladene, de grønne bønner og de sorte oliven. Rør det hele godt sammen og lad det koge lidt ind. Tilsæt friskkværnet peber og salt alt efter smag.
  4. Nu skal grøntsagerne fordeles rundt om de to laksesider i bradepanden. Italiensk laks bages i 15 minutter, og så er den klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Server italiensk laks med et godt brød til, friskkogt pasta eller ovnbagte kartofler i både.

Salat er ikke nødvendig, da vi får en masse grøntsager sammen med den ovnbagte laks direkte fra fadet.

Måske kan du også lide disse opskrifter:

Glaseret laks med blomkålsris

Italiensk bryllupssuppe med kødboller

Laksepizza med rucola

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required