• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Italiensk kyllingeret - Jill Bidens personlige opskrift

Italiensk kyllingeret - Jill Bidens personlige opskrift

Italiensk kyllingeret
Hvis du vil spise som en præsident, kan du lave denne fyldige ret, som kan laves med Jill Bidens personlige opskrift. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  7. december 2020

Del gerne:
140
SHARES
FacebookMessenger140PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Italiensk kyllingeret i fad a la USA's førstedame Jill Biden. Kyllingebryst paneres og simrer i ovnen med en lækker tomatsovs og mozzarella.
  2. Opskrift på italiensk kyllingeret a la Biden
  3. Italiensk kyllingeret - Jill Bidens egen opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Tilbehør der passer til italienske retter
Gå til opskrift

Italiensk kyllingeret i fad a la USA's førstedame Jill Biden. Kyllingebryst paneres og simrer i ovnen med en lækker tomatsovs og mozzarella.

Italiensk kyllingeret med masser af ost er en af Jill Bidens livretter. Førstedamen i USA havde en italiensk bedstemor, som lærte hende at lave denne ret. Og tro mig, den er vanvittig lækker.

Jill Biden har delt opskriften på Twitter. Efter at have lavet den et par gange må jeg konstatere: Ja, det er den perfekte familieret. Jeg tilsætter dog en chili til tomatsaucen, men den kan sagtens udelades.

Forskellen på den og andre retter med kylling i fad, er, at man panerer og steger kødet, før det kommes i et fad med tomatsauce.

Og det er netop den forskel, der gør retten ekstra lækker. Del den med nogen, du holder af og spis som en præsident. Med Jill Bidens ord: 'Mad er kærlighed. Det er en måde at vise sin familie, at man elsker dem'.

Opskrift på italiensk kyllingeret a la Biden

Italiensk kyllingeret

Italiensk kyllingeret - Jill Bidens egen opskrift

Italiensk kyllingeret i fad a la USA's førstedame Jill Biden. Kyllingebryst paneres og simrer i ovnen med en lækker tomatsovs og mozzarella.
Bedømmelse
4.8 fra 14 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 45 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

Tomatsauce

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk løg - fint hakket
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stk tørret rød chili - kan udelades
  • ¼ tsk salt
  • 2 dåser flåede tomater - hele
  • 0.75 dl frisk basilikum - groft hakket
  • friskkværnet peber

Paneret kyllingebryst

  • 2 stk æg - store
  • 3 spsk mælk
  • ½ tsk salt
  • 170 g brødkrummer
  • 25 g parmesan - revet
  • 25 g mozzarella - revet
  • 900 g kyllingebryst
  • olivenolie

Fyld

  • 175 g mozzarella - revet
  • 50 g parmesan - finrevet

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader.

Tomatsaucen

  • varm olivenolien over medium varme. Tilsæt de fire hele fed hvidløg samt det finthakkede løg. Steg i tre-fem minutter, til løgene er gennemsigtige.
  • Hæld en dåse flåede, hele tomater i en si og si saften fra. Tilsæt derefter salt, de drænede tomater samt dåsen med både saft og tomater.
  • Brug en træske eller en kartoffelmoser til at slå tomaterne i stykker i gryden. Lad det simre i 20 minutter.
  • Sluk for varmen efter 20 minutter, fjern hvidløgsfed og tilsæt hakket basilikum. Smag til med salt og peber.

Panerede kyllingebryster

  • Tilbered kyllingestykkerne, mens tomatsaucen simrer: Find to skåle. I den ene kommer du æg, mælk og salt., pisk det sammen med en gaffel
    I den anden skål kommer du brødkrummer (eller almindelig rasp), 25 gram parmesan og 25 gram mozzarella. Rør rundt.
  • Skær kyllingebrysterne op i hver side og fold dem ud i en sommerfugl. Slå let på dem, så de bliver mere flade.
  • Dyp kyllingebrysterne et for et i æggeblandingen, læg dem derefter over i rasp-blandingen og sørg for at dække hver enkelt stykke godt. Mas eventuelt rasp og ost ned i kødet, så du er sikker på, at det sidder fast.
  • Varm to spsk. olivenolie over medium varme. Steg et-to kyllingebryster af gangen. De skal være gyldenbrune på begge sider, det tager ca. fem minutter i alt. Når de er stegt, lægger du dem på en rist for at dryppe af. Gentag med mere olivenolie, til du har stegt alle brysterne.
  • Tag et ovnfast fad på ca. 33 x 22 cm. Fordel et tyndt lag tomatsauce i bunden, kom halvdelen af kyllingebrysterne ovenpå saucen og drys halvdelen af mozzarellaen ud over.
    Kom endnu et lag tomatsauce på kyllingestykkerne, tilsæt resten af kyllingen, derefter mozzarella igen. Til sidst hælder du resten af saucen på, og drysser revet parmesan ud over retten.
  • Bag retten i en halv time i ovnen.
  • Lad retten hvile i fem minutter, inden du pynter med friske basilikumsblade og serverer med pasta og en stor skål salat.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tilbehør der passer til italienske retter

Denne bastante ret kan sagtens spises blot med pasta til, men en grøn salat eller en tomatsalat er dejlig frisk som tilbehør. Eventuelt kan du også servere hjemmebagt, italiensk brød til.

Du kan bruge alle slags pasta til retten, dog skal du huske at bruge noget, hvor tomatsaucen kan hænge godt fast.

Se andre italienske opskrifter:

Spaghetti bolognese

Pasta med kødboller

Italiensk simreret

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens Nyengaard

    marts 07, 2021 at 12:18 pm

    Jeg har prøvet den italienske kyllingeret (Jill Biden) og der må være en fejl i opskriften, for selvom jeg brugte dobbelt så mange dåser flåede tomater, var der stadig for lidt sauce. Vil du være venlig at checke det igen?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required