• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Italiensk is (opskrift på gelato mælkeis fra Italien)

Italiensk is (opskrift på gelato mælkeis fra Italien)

billederesultat for italiensk is
4.7 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
165
SHARES
FacebookMessenger165PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. maj 2024 - Udgivet:  7. juli 2020

Her er min grundopskrift på italiensk is, der er en klassisk mælkeis fra Italien. Lavet på sødmælk, vanilje, æggeblomme og sukker. Med eller uden ismaskine.

Italiensk is er altid et sikkert hit, og her er en god grundopskrift på den uimodståelige gelato, der er en is lavet på mælk.

Italienerne kan om nogen skrue en god is sammen, og det kan du også sagtens gøre derhjemme.

Nemmest er det selvfølgelig at køre sådan en portion italiensk is på en ismaskine, men du kan sagtens også lave den lækre gelato uden ismaskine.

Nyd den italienske mælkeis som den er - eller tilsæt chokolade eller bær til den.

Opskrift på italiensk is

billederesultat for italiensk is
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Italiensk is - bedste opskrift

4.69 fra 22 stemmer
Her er min grundopskrift på italiensk is, der er en klassisk mælkeis fra Italien. Lavet på sødmælk, vanilje, æggeblomme og sukker. Med eller uden ismaskine.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
På køl (mindst) 2 timer t
Samlet tid 3 timer t
Antal: 4 personer
Ret: Is
Køkken: Italiensk
Kalorier: 276
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 6 pasteuriserede æggeblommer - svarende til 3 bægre
  • 100 g sukker

Fremgangsmåde
 

  1. Vej sødmælk af i en gryde, og flæk vaniljestangen. Skrab kornene ud og kom dem i mælken sammen med resten af vaniljestangen.
  2. Lad mælk og vanilje koge op, men pas på det ikke brænder på. Tag vaniljestangen op og stil gryden til side, så mælken når at køle en smule ned.
  3. I en skål piskes æggeblommer og sukker skummende og luftigt - brug gerne en elpisker.
  4. Find et piskeris frem, og pisk nu gradvist og forsigtigt ca. en tredjedel af mælken i æggesnapsen.
  5. Pisk derefter denne æggeblanding ned i den mælken i gryden.
  6. Varm nu din italienske iscreme forsigtigt op, hvor du hele tiden rører i cremen. Fortsæt indtil den begynder at blive lidt tykkere i konsistensen, men den må ikke blive for varm/koge!
  7. Stil iscremen på køl, så den når at blive kold.
  8. Kør iscremen på ismaskine, og nu har du den den skønneste italienske is.

Næringsindhold

Kalorier: 276kcalKulhydrater: 33gProtein: 9gFedt: 12gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gKolesterol: 310mgNatrium: 70mgKalium: 256mgSukker: 32gVitamin A: 632IUCalcium: 220mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Ønsker du en italiensk is med smag, kan du eks. tilsætte finthakket mørk chokolade fem minutter før din is er kørt færdig på ismaskinen.

Her kan der også tilsættes forskelllige slags bær, herunder jordbær. brombær, hindbær eller hvad du nu har lyst til.

Italiensk is uden ismaskine

Ejer du ikke en ismaskine? Pyt, du kan stadig sagtens lave en lækker, italiensk is.

Her kommes iscremen i en beholder, der kan være i fryseren.

Under indfrysningen røres isen igennem ca. hver halve time, og på den måde undgår du at isen krystalliserer.

Se også disse opskrifter på is:

Hjemmelavet bananis med chokoladestykker

Sommerens bedste chokoladeis til ismaskine (eller uden)

Bedste opskrift på hjemmelavet stracciatella is

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required