Her er min grundopskrift på italiensk is, der er en klassisk mælkeis fra Italien. Lavet på sødmælk, vanilje, æggeblomme og sukker. Med eller uden ismaskine.
Italiensk is er altid et sikkert hit, og her er en god grundopskrift på den uimodståelige gelato, der er en is lavet på mælk.
Italienerne kan om nogen skrue en god is sammen, og det kan du også sagtens gøre derhjemme.
Nemmest er det selvfølgelig at køre sådan en portion italiensk is på en ismaskine, men du kan sagtens også lave den lækre gelato uden ismaskine.
Nyd den italienske mælkeis som den er - eller tilsæt chokolade eller bær til den.
Opskrift på italiensk is

Italiensk is - bedste opskrift
Ingredienser
- 600 g sødmælk
- 1 vaniljestang
- 6 pasteuriserede æggeblommer - svarende til 3 bægre
- 100 g sukker
Fremgangsmåde
- Vej sødmælk af i en gryde, og flæk vaniljestangen. Skrab kornene ud og kom dem i mælken sammen med resten af vaniljestangen.
- Lad mælk og vanilje koge op, men pas på det ikke brænder på. Tag vaniljestangen op og stil gryden til side, så mælken når at køle en smule ned.
- I en skål piskes æggeblommer og sukker skummende og luftigt - brug gerne en elpisker.
- Find et piskeris frem, og pisk nu gradvist og forsigtigt ca. en tredjedel af mælken i æggesnapsen.
- Pisk derefter denne æggeblanding ned i den mælken i gryden.
- Varm nu din italienske iscreme forsigtigt op, hvor du hele tiden rører i cremen. Fortsæt indtil den begynder at blive lidt tykkere i konsistensen, men den må ikke blive for varm/koge!
- Stil iscremen på køl, så den når at blive kold.
- Kør iscremen på ismaskine, og nu har du den den skønneste italienske is.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Ønsker du en italiensk is med smag, kan du eks. tilsætte finthakket mørk chokolade fem minutter før din is er kørt færdig på ismaskinen.
Her kan der også tilsættes forskelllige slags bær, herunder jordbær. brombær, hindbær eller hvad du nu har lyst til.
Italiensk is uden ismaskine
Ejer du ikke en ismaskine? Pyt, du kan stadig sagtens lave en lækker, italiensk is.
Her kommes iscremen i en beholder, der kan være i fryseren.
Under indfrysningen røres isen igennem ca. hver halve time, og på den måde undgår du at isen krystalliserer.
Se også disse opskrifter på is:
Hjemmelavet bananis med chokoladestykker

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: