• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Islandsk skyrkage med skyr og kiks

Islandsk skyrkage med skyr og kiks

islandsk skyrkage
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  6. februar 2024 - Udgivet:  6. februar 2024

En opskrift på islandsk skyrkage, der er en lækker kage med digestive kiks i bunden, og kagen toppes med skyr, flødeskum og friske bær.

Islandsk skyrkage er nem at lave, og her er der kage til ca. 8 personer.

Opskrift på islandsk skyrkage

islandsk skyrkage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Islandsk skyrkage

5 fra 1 stemme
En opskrift på islandsk skyrkage, der er en lækker kage med digestive kiks i bunden, og kagen toppes med skyr, flødeskum og friske bær.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 228
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 350 g skyr
  • 2,5 dl fløde
  • 3 blade husblas
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g sukker
  • 50 g lemon curd - du kan også bruge smeltet smør
  • 12 digestives kiks

Fremgangsmåde
 

  1. Til islandsk skyrkage starter du med at knuse digestive kiks, så der ikke er store stykker tilbage.
  2. Bland det sammen med lemon curd, og her kan du også i stedet anvende samme mængde smeltet smør.
  3. Kom det i en springform på cirka 22 centimeter, og tryk det godt ud i formen.
  4. Stil kiksebunden på køl mens du laver fyld til skyrkagen.
  5. Husblas lægges i koldt vand i ca. 10 minutter.
  6. Piskefløde piskes til en god flødeskum.
  7. Skyr blandes sammen med vanilje og sukker. Smag det til.
  8. Smelt husblas i en skål over vandbad, og nu røres lidt skyr gradvist i husblasen. ag en spiseskefuld skyr ad gangen, og rør så meget at der ikke dannes klumper.
  9. Når skyren føles kølig kan resten af skyren vendes i.
  10. Vend derefter flødeskum i med forsigtighed, og fordel massen på kiksebunden.

Næringsindhold

Kalorier: 228kcalKulhydrater: 22gProtein: 4gFedt: 14gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.01gKolesterol: 41mgNatrium: 103mgKalium: 116mgKostfibre: 0.4gSukker: 16gVitamin A: 503IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 82mgJern: 0.5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Islandsk skyrkage sættes nu på køl i mindst tre timer, hvor kagen kan nå at sætte sig.

Pyntes med friske bær, og det kan være jordbær, blåbær eller hvad su synes.

Tip

Vil du lave en mere fedtfattig udgave, kan flødeskummet udskiftes med skyr i samme mængde.

Relaterede opskrifter

Skyrboller - proteinboller

4.8 fra 127 stemmer
Min opskrift på skyrboller, der er lækre proteinboller med masser af havregryn, æg og skyr. Sunde boller, der er glutenfri og uden fedtstof.
Gå til opskrift
billederesultat for skyrboller proteinboller

Cheesecake

4.7 fra 21 stemmer
Her er opskriften på en rigtig Manhattan-style strawberry cheesecake. Klassisk ostekage fra USA med jordbær og sprød kiksebund.
Gå til opskrift
cheesecake

Key lime pie

4.9 fra 8 stemmer
Opskrift på en lækker key lime pie: En let, frisk, sød og syrlig tærte med limecreme og kiksebund. En klassiker i USA og favorit hos mange.
Gå til opskrift
billede med Key lime pie
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required