En opskrift på islandsk skyrkage, der er en lækker kage med digestive kiks i bunden, og kagen toppes med skyr, flødeskum og friske bær.
Islandsk skyrkage er nem at lave, og her er der kage til ca. 8 personer.
Opskrift på islandsk skyrkage

Islandsk skyrkage
Ingredienser
- 350 g skyr
- 2,5 dl fløde
- 3 blade husblas
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g sukker
- 50 g lemon curd - du kan også bruge smeltet smør
- 12 digestives kiks
Fremgangsmåde
- Til islandsk skyrkage starter du med at knuse digestive kiks, så der ikke er store stykker tilbage.
- Bland det sammen med lemon curd, og her kan du også i stedet anvende samme mængde smeltet smør.
- Kom det i en springform på cirka 22 centimeter, og tryk det godt ud i formen.
- Stil kiksebunden på køl mens du laver fyld til skyrkagen.
- Husblas lægges i koldt vand i ca. 10 minutter.
- Piskefløde piskes til en god flødeskum.
- Skyr blandes sammen med vanilje og sukker. Smag det til.
- Smelt husblas i en skål over vandbad, og nu røres lidt skyr gradvist i husblasen. ag en spiseskefuld skyr ad gangen, og rør så meget at der ikke dannes klumper.
- Når skyren føles kølig kan resten af skyren vendes i.
- Vend derefter flødeskum i med forsigtighed, og fordel massen på kiksebunden.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Islandsk skyrkage sættes nu på køl i mindst tre timer, hvor kagen kan nå at sætte sig.
Pyntes med friske bær, og det kan være jordbær, blåbær eller hvad su synes.
Tip
Vil du lave en mere fedtfattig udgave, kan flødeskummet udskiftes med skyr i samme mængde.
Relaterede opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: