• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Indisk street food - vegetaropskrift fra Mumbai

Indisk street food - vegetaropskrift fra Mumbai

ndisk street food: Vada Pav
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. september 2022 - Udgivet:  18. juni 2020

Indisk street food er noget, inderne mødes om efter arbejde. Her er opskriften på Vada Pav, som er en lækker krydret kartoffelkugle i brød.

Hvis man går sin aftentur ned ad en hvilken som helst gade i Mumbai, vil man helt sikkert spotte en Vada Pav-bod eller to.

I stedet for en fyraftensøl med kollegaerne efter arbejde som i Danmark, mødes mange indere med deres venner ved det lokale gadekøkken med en varm chai og indisk street food som disse Vada Pavs.

Selve navnet Vada Pav kommer fra Vada, som er en form for krydret, friteret kartoffelblanding og Pav, der betyder brød.

I indien bruger man oftest en meget blød, hvid bolle lidt a la danske krydderboller, men man kan nyde sine Vadas med alle boller.

Du kan også vælge at spise Vada uden brød med forskellige slags chutneys.

Opskrift på indisk street food

ndisk street food: Vada Pav
Rakel Seneca

Indisk street food Vada Pav

5 fra 6 stemmer
Indisk street food er noget, inderne mødes om efter arbejde. Her er opskriften på Vada Pav, som er en lækker krydret kartoffelkugle i brød.
Antal: 6 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Indisk
Kalorier: 811
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 spsk olie - smagsneutral
  • ½ tsk sennepsfrø
  • 3 karryblade - kan undlades
  • 2 cm ingefær - snittet
  • 2 fed hvidløg
  • ½ frisk chili - hakket
  • 2 spsk koriander - friskhakket
  • ½ tsk gurkemeje
  • 2 store kartofler - ca. 400 gram
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk citronsaft
Til dejen:
  • 100 g kikærtemel
  • 1 spsk rismel - kan også bruge majsmel
  • ¼ tsk gurkemeje
  • ¼ tsk chilipulver
  • ¼ tsk natron
  • 1 dl vand
  • ½ l madolie - til friturestegning

Fremgangsmåde
 

  1. Kog kartofler i cirka 20 minutter, til de bliver bløde. Fjern derefter skrællen og mos dem. Stil dem til side.
  2. I en stor pande varmer du to spiseskefulde olie sammen med de sorte sennepsfrø og karrybladene.
  3. Når sennepsfrøene begynder at sprutte, kan du tilføje finthakket ingefær, hvidløg, chili og koriander. Steg det i et par minutter, til den rå lugt af ingefær begynder at aftage.
  4. Tilføj gurkemeje og steg det sammen med ovenstående i 30 sekunder.
  5. Sluk for varmen og tilføj kartoffelmosen samt citronsaft og salt efter behov. Mix det godt sammen og lad det køle ned til rumtemperatur.
  6. Imens kartoffelblanding køles ned, kan du starte på dejen.
  7. Bland alle de tørre ingredienser: kikærtemel, rismel, gurkemeje, chilipulver, salt og natron. Tilføj vand lidt efter lidt. Dejen skal have konsistens som en pandekagedej.
  8. Tag nu kartoffelblandingen og rul den til seks kugler på størrelse med store golfbolde.
  9. Varm din fritureolie op i en gryde på medium varme. Test eventuelt om den er varm nok ved at putte en smule dej i olien. Hvis dejen sprutter en smule, er olien klar til vores Vadas.
  10. Dyp en kartoffelkugle i dejen en af gangen og put dem forsigtigt i den varme gryde. Lad være med at røre for meget ved dem, kun når de skal vendes. Forsæt til alle Vadas er gyldenbrune og sprøde.
  11. Put de varme Vadas på et stykke køkkenrulle eller avispapir i et minut for at absorbere overskydende olie.
  12. Server straks de varme Vada Pav i en bolle med forskellige indiske chutneys - eller spis dit indisk street food alene med en kop chai.

Næringsindhold

Kalorier: 811kcalKulhydrater: 11gProtein: 4gFedt: 85gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 24gEnkelumættet fedt: 53gTransfedt: 0.3gNatrium: 253mgKalium: 157mgKostfibre: 2gSukker: 2gVitamin A: 60IUVitamin C: 11mgCalcium: 12mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Ekstra tip til indisk street food

Denne opskrift giver cirka seks Vada Pavs. Denne type indisk street food smager allerbedst, når de serveres lige så snart, de er kommet op fra olien.

Og så vil jeg klart anbefale at drikke en krydret chai samtidig, for så sker der et rigtigt lækkert samspil mellem det søde, det krydret, saltet og knasende sprøde.

Hvis der er for meget dej tilbage, kan du tilføje to spiseskefulde vand og drys dejen forsigtigt ned i den varme fritureolie.

Efter de er gyldne, skal de tages op og lægges på et stykke køkkenrulle, drysses med en smule salt, og så har du en lækker ekstra snack ved siden af dine Vada Pavs.

Se andre indiske opskrifter

Sprøde samosa med vegetarisk fyld

Chana masala - krydret vegetarrret

Butter chicken med ris

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required