Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Indisk street food - vegetaropskrift fra Mumbai

Indisk street food - vegetaropskrift fra Mumbai

ndisk street food: Vada Pav
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMS

Indisk street food er noget, inderne mødes om efter arbejde. Her er opskriften på Vada Pav, som er en lækker krydret kartoffelkugle i brød.

Hvis man går sin aftentur ned ad en hvilken som helst gade i Mumbai, vil man helt sikkert spotte en Vada Pav-bod eller to.

I stedet for en fyraftensøl med kollegaerne efter arbejde som i Danmark, mødes mange indere med deres venner ved det lokale gadekøkken med en varm chai og indisk street food som disse Vada Pavs.

Selve navnet Vada Pav kommer fra Vada, som er en form for krydret, friteret kartoffelblanding og Pav, der betyder brød.

I indien bruger man oftest en meget blød, hvid bolle lidt a la danske krydderboller, men man kan nyde sine Vadas med alle boller.

Du kan også vælge at spise Vada uden brød med forskellige slags chutneys.

Opskrift på indisk street food

Indisk street food Vada Pav

Rakel Seneca
5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Indisk street food er noget, inderne mødes om efter arbejde. Her er opskriften på Vada Pav, som er en lækker krydret kartoffelkugle i brød.
Antal: 6 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Indisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 spsk olie smagsneutral
  • ½ tsk sennepsfrø
  • 3 karryblade kan undlades
  • 2 cm ingefær snittet
  • 2 fed hvidløg
  • ½ frisk chili hakket
  • 2 spsk koriander friskhakket
  • ½ tsk gurkemeje
  • 2 store kartofler ca. 400 gram
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk citronsaft
Til dejen:
  • 100 g kikærtemel
  • 1 spsk rismel kan også bruge majsmel
  • ¼ tsk gurkemeje
  • ¼ tsk chilipulver
  • ¼ tsk natron
  • 1 dl vand
  • ½ l madolie til friturestegning

Fremgangsmåde

  1. Kog kartofler i cirka 20 minutter, til de bliver bløde. Fjern derefter skrællen og mos dem. Stil dem til side.
  2. I en stor pande varmer du to spiseskefulde olie sammen med de sorte sennepsfrø og karrybladene.
  3. Når sennepsfrøene begynder at sprutte, kan du tilføje finthakket ingefær, hvidløg, chili og koriander. Steg det i et par minutter, til den rå lugt af ingefær begynder at aftage.
  4. Tilføj gurkemeje og steg det sammen med ovenstående i 30 sekunder.
  5. Sluk for varmen og tilføj kartoffelmosen samt citronsaft og salt efter behov. Mix det godt sammen og lad det køle ned til rumtemperatur.
  6. Imens kartoffelblanding køles ned, kan du starte på dejen.
  7. Bland alle de tørre ingredienser: kikærtemel, rismel, gurkemeje, chilipulver, salt og natron. Tilføj vand lidt efter lidt. Dejen skal have konsistens som en pandekagedej.
  8. Tag nu kartoffelblandingen og rul den til seks kugler på størrelse med store golfbolde.
  9. Varm din fritureolie op i en gryde på medium varme. Test eventuelt om den er varm nok ved at putte en smule dej i olien. Hvis dejen sprutter en smule, er olien klar til vores Vadas.
  10. Dyp en kartoffelkugle i dejen en af gangen og put dem forsigtigt i den varme gryde. Lad være med at røre for meget ved dem, kun når de skal vendes. Forsæt til alle Vadas er gyldenbrune og sprøde.
  11. Put de varme Vadas på et stykke køkkenrulle eller avispapir i et minut for at absorbere overskydende olie.
  12. Server straks de varme Vada Pav i en bolle med forskellige indiske chutneys - eller spis dit indisk street food alene med en kop chai.

Næringsindhold

Kalorier811kcalKulhydrater11gProtein4gFedt85gMættet fedt6gFlerumættet fedt24gEnkelumættet fedt53gTransfedt0.3gNatrium253mgKalium157mgKostfibre2gSukker2gVitamin A60IUVitamin C11mgCalcium12mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Ekstra tip til indisk street food

Denne opskrift giver cirka seks Vada Pavs. Denne type indisk street food smager allerbedst, når de serveres lige så snart, de er kommet op fra olien.

Og så vil jeg klart anbefale at drikke en krydret chai samtidig, for så sker der et rigtigt lækkert samspil mellem det søde, det krydret, saltet og knasende sprøde.

Hvis der er for meget dej tilbage, kan du tilføje to spiseskefulde vand og drys dejen forsigtigt ned i den varme fritureolie.

Efter de er gyldne, skal de tages op og lægges på et stykke køkkenrulle, drysses med en smule salt, og så har du en lækker ekstra snack ved siden af dine Vada Pavs.

Se andre indiske opskrifter

Sprøde samosa med vegetarisk fyld

Chana masala - krydret vegetarrret

Butter chicken med ris

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required