• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ild i røret - opskrift på hvidkålsgryde med oksekød

Ild i røret - opskrift på hvidkålsgryde med oksekød

billederesultat for ild i røret
Ild i røret er en populær opskrift på en gryderet med blandt andet hakket oksekød og hvidkål. Nem at lave og den smager forrygende godt. Foto: Newyorker By Heart, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  10. marts 2022

Del gerne:
1k
SHARES
FacebookMessenger1kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er den bedste opskrift på ild i røret. En nem hvidkålsgryde med bl.a. hakket oksekød, hvidkål og andre grøntsager. God og nem aftensmad.
  2. Opskrift på ild i røret
  3. Ild i røret
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på ild i røret. En nem hvidkålsgryde med bl.a. hakket oksekød, hvidkål og andre grøntsager. God og nem aftensmad.

Ild i røret er en ret med et noget underligt navn, men den lækre hvidkålsgryde med hakket oksekød smager altså forrygende godt.

Det er en god hverdagsret med bla. hvidkål og hakket oksekød, og det er aftensmad for både store og små.

Jeg ved ikke hvor navnet "ild i røret" stammer fra. Men ved du hvorfor retten hedder det, så del det med os andre i kommentarfeltet længere nede. Tak.

Oliemargarine (som angivet i opskriften) er i øvrigt et blandingsprodukt af margarine og olie, og det kan du erstatte med olie eller smør.

Opskrift på ild i røret

billederesultat for ild i røret

Ild i røret

Her er den bedste opskrift på ild i røret. En nem hvidkålsgryde med bla. hakket oksekød. hvidkål og andre grøntsager. God og nem aftensmad.
Bedømmelse
4.6 fra 58 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Madens Verden

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 store løg - halveret og skåret i skiver
  • 3 gulerødder - halveret på langs og skåret i skiver
  • 4 fed hvidløg - knust og hakket nogenlunde fint
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • 1 oksebouillontern
  • ½ hvidkål - fintsnittet
  • 1 spsk karry - eller efter smag
  • salt og friskkværnet peber
  • olie
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Hæld lidt olie i en gryde, lad det varme op og bruse af. Kom løgene i og lad dem svitse lidt, de må gerne tage lidt farve og de skal blive bløde.
  • Kom karry ved - mere eller mindre efter behag - og lad det svitse lidt med.
  • Tilsæt det hakkede kød og lad det svitse med, krydr med salt og groftkværnet peber.
  • Kom hvidløg i og rør godt rundt. Hvis ingredienserne begynder at sætte sig for meget på bunden af gryden, så tilsæt ganske lidt vand (et par spsk. fulde), for at løsne det lidt.
  • Tilsæt hvidkålen ad et par gange, så det kan falde lidt sammen og lad det svitse lidt, inden gulerødderne tilsættes til din ret med det underlige navn "ild i røret".
  • Lad det hele stege i et par minutter inden de hakkede tomater, vand, bouillontern, salt og friskkværnet peber tilsættes.
  • Skru ned for varmen, læg låg på og lad det simre i 30 - 45 minutter, til kålen er blevet blød.
  • Smages til med salt og friskkværnet peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
250
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

lld i røret nydes sammen med ris og et godt stykke brød til.

Se også disse opskrifter:

Gisou - lækker hvidkålsgryde med oksekød og ris

Hakket oksekød og spidskål i ovn

Kong Fiddes livret

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ruth

    april 06, 2025 at 2:22 pm

    Vedkommende jeg fik opskriften af, for mange år siden, sagde at grunden til det hed “Ild i røret” var, at nogle kom så meget karry i retten, at den brændte i spiseRØRET. Ved ikke om det passer, men det er da ikke umuligt 🫣

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 06, 2025 at 3:04 pm

      Hej Ruth
      Tak for det - og det giver da god mening i forhold til navnet. Og jeg har i hvert fald ikke bedre bud 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. kristian

    januar 08, 2024 at 12:30 pm

    har ikke set den med en dåse tomater... uden dem hedder det lige ud af lande vejen karry kål

    Svar
  3. Jane

    september 21, 2023 at 2:34 pm

    Kålkaos kalder min datter det

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 21, 2023 at 3:14 pm

      Hej Jane
      Det er sørme også et godt navn - meget kreativt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Mette Marhauer

    januar 15, 2023 at 2:03 pm

    Jeg kan ikke hjælpe med hvor navnet stammer fra - for jeg har aldrig hørt navnet før ☺️ Til gengæld har jeg fået retten mange steder lige siden jeg var barn og kun kendt den som Indianergryde. Men uanset hvad man kalder den er det en lækker ret!

    Svar
    • kristian

      januar 08, 2024 at 12:40 pm

      hejsa indianer gryde er en helt anden ret 😀

      Svar
  5. Nils

    maj 16, 2022 at 4:33 pm

    Minder meget om Sporvognskål

    Svar
  6. Signe

    april 24, 2022 at 4:14 pm

    😊 vildt… jeg er 47 år nu og fik retten 1. gang, da jeg gik i SFO.

    Svar
  7. Winnie Olkjær

    april 27, 2021 at 4:09 am

    Jeg bryder mig bestemt ikke om konsistensen af kogte gulerødder men kan godt li dem når de er rå, bagte eller svitsede ( så der stadig er lidt knas i dem). I mange opskrifter skal de koges i feks en sammenkogt ret. Kan man på nogen mulig måde lave det sådan at retten får smagen fra guleroden uden men får den smuttede gulerod?
    Venlig hilsen Winnie

    Svar
    • Mads

      november 20, 2022 at 5:47 pm

      Ja det kan man da. Evt hav en saftcentifuge og brug saften derfra som væske i en ret. Og så tilsidet putter du rå gulerødder i og vender det i retten. Så får du en god smag 🙂

      Svar
    • Benthe Dam Christensen

      marts 09, 2024 at 9:04 am

      Du kan også rive gulleroden, det opdager du ikke

      Svar
  8. Bente

    marts 22, 2021 at 11:37 am

    Den smager rigtig godt 😊

    Svar
  9. Isabella

    marts 22, 2021 at 11:36 am

    ha ha jeg læste det som ild i røven første gang 😃

    Svar
  10. Pia

    marts 22, 2021 at 11:36 am

    Kært barn har mange navne.
    Kender den selv som "indianergryde".....

    Svar
  11. Alis Petersen

    februar 01, 2021 at 5:19 pm

    Vi lærte retten at kende for mange år siden da vores datter gik i børnehave under navnet “Sørøverbøf”. Bare navnet gik ungerne til med glæde at spise :-). Bedste hilsner Alis

    Svar
  12. Kaja

    december 04, 2020 at 11:36 am

    Hos os hedder den “indianergryde”

    Svar
  13. Skov

    november 03, 2020 at 3:04 pm

    Jeg var, for mit vedkommende ikke tvivl om navnet på retten Ild irøret. Kål får altså folk til at prutte. Derfor det navn 😋

    Svar
    • Janni

      april 25, 2025 at 9:03 pm

      Jeg fik retten i 2. klasse på lejertur.
      Der hed retten mik mak.
      Vi fik det i pitabrød.
      Er 44 år.😉

      Svar
  14. ellen bache

    november 03, 2020 at 9:20 am

    Jeg googlede ild i røret: navnet stammer fra den varme fornemmelse i spiserøret.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required