• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ibérico gryde - perfekt gryderet med gris til din pasta

Ibérico gryde - perfekt gryderet med gris til din pasta

billederesultat for Ibérico gryde med pasta
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
33
SHARES
FacebookMessenger33PinterestEmailSMSSubscribe

Bag navnet Ibérico gryde gemmer sig en lækker gryderet med Iberico Secreto, der er spansk kvalitetskød af gris. Brug den til en omgang pasta.

Her får du en lækker opskrift på en Iberico gryde, der laver med et super godt stykke kød.

Det drejer sig om udskæringen secreto, som man finder mellem grisens kamfilet og skulder. Din garanti for et mørt stykke kød, og den skæres normalt fra den iberiske sortfodsgris.

Udskæringen secreto er super god på grillen eller panden, men kan bestemt også bruges med succes i denne Iberico gryde.

Kødet kan købes i diverse supermarkeder, men kan du ikke finde den, der hvor du handler kød, kan du også sagtens bruge en almindelig nakkefilet.

Den skærer du i mindre tern, og følger derefter blot opskriften. Det er skam også rigtig godt.

Se også disse opskrifter:

  • Teres major
  • Pluma gris med pasta og lækkert tilbehør
  • Italiensk kødgryde med himmelsk sauce
  • Vikingegryde opskrift - nem, lækker og velsmagende gryderet

Opskrift på Ibérico gryde

billederesultat for Ibérico gryde med pasta
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ibérico gryde

4.84 fra 6 stemmer
Bag navnet Ibérico gryde gemmer sig en lækker gryderet med Iberico Secreto, der er spansk kvalitetskød af gris. Brug den til en omgang pasta.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Spansk
Kalorier: 287
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g Iberico Secreto - eller alm. nakkefilet
  • olivenolie - til stegning
  • 1 stort løg - finthakket
  • 3 fed hvidløg - knust og finthakket
  • 1 rød peberfrugt - i tyndestrimler, der halveres
  • 3 spsk soltørrede tomater - i mindre stykker
  • 1 tsk paprika
  • 1 spsk timian - hakket
  • 1 spsk rosmarin - hakket
  • 1 spsk hvedemel - med stor top
  • 5 dl hønsebouillon - 5 deciliter vand og en terning, koges op i en anden gryde
  • 3 stængler bladselleri - i tynde skiver
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk gastrik - kan udelades

Fremgangsmåde
 

  1. Find en god stegegryde frem, og skær kødet ud i mindre og mundrette stykker. Dette gælder også, hvis du bruger en almindelig nakkefilet.
  2. Kom en sjat olie i gryden, og steg kødet i et par minutter, så det får lidt farve.
  3. Tilsæt så løg og hvidløg, og lad det sautere med et par minutter tid mere.
  4. Derefter tilsættes peberfrugt, soltørrede tomater sammen med paprika, lidt timian og rosmarin. Vendes rundt og steges et minuts tid.
  5. Drys hvedemel over, rør rundt og hæld varm bouillon ved. Røres rundt igen.
  6. Skru ned for varmen, læg låg på og lad nu din Ibérico gryde simre i en time.
  7. Ti minutter før kommes bladselleri ved og koges med til sidst.
  8. Smag gryderetten til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Gerne også lidt gastrik, men det kan udelades.

Næringsindhold

Kalorier: 287kcalKulhydrater: 14gProtein: 29gFedt: 13gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.1gKolesterol: 84mgNatrium: 841mgKalium: 828mgKostfibre: 3gSukker: 6gVitamin A: 404IUVitamin C: 48mgCalcium: 60mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige Ibérico gryde serveres straks - og den er som sagt perfekt sammen med pasta. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Forsiden lige nu

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager→ Se opskriften
Billed resultat for mini pavlova md jordbær
Mini pavlova med jordbær og flødeskum→ Se opskriften
Billede af lammekoeteletter.
Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Sådan ser de færdige kartofler med smeltet smør og persille ud. Og det ligner vaskeægte dansk sommermad, når den er allerbedst. Kartoflerne er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til stegt rødspætte og stegt flæsk. Foto: Madensverden.dk.
Kartofler med smeltet smør og persille→ Se opskriften
peberfrugtsalat
Italiensk peberfrugtsalat med pinjekerner→ Se opskriften
Madplan uge 25
Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter→ Se opskriften
italiensk bøf
Italiensk bøf→ Se opskriften
billede med et stykke gateau marcel kage
Gateau Marcel - nem og lækker opskrift på glutenfri kage→ Se opskriften
billede med svinemørbrad
Svinemørbrad på grill (med stegetid og kernetemperatur)→ Se opskriften
billede med smørstegte kartofler
Smørstegte kartofler→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required