• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drikkevarer › Hyldeblomstsirup til drinks og desserter

Hyldeblomstsirup til drinks og desserter

Hyldeblomstsirup
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 29. juni 2022 - Udgivet: 28. juni 2022

Hyldeblomstsirup er nem at lave, og så er det bare lækkert at have sin egen hjemmelavet sirup til drinks, dessert og på yoghurt eller skyr.

Hyldeblomstsirup er en fryd at have på lager. Så er der altid en aromatisk sirup til at hælde over sin morgenyoghurt, sine pandekager eller i sin drink.

Når hylden blomstrer, gælder det om at plukke de fine blomster og bruge dem, så længe de er der.

Hyldeblomstsaft er en kendt ting men prøv også at kaste dig ud i at lave en sirup. Du vil ikke fortryde.

Se opskrifter på lækre sommerdrinks og desserter:

  • Hyldeblomst mojito med og uden alkohol
  • Studenterhuekage med hyldeblomstmousse
  • Hyldeblomstsaft med jordbær
Indhold på siden
  • Hyldeblomstsirup er nem at lave, og så er det bare lækkert at have sin egen hjemmelavet sirup til drinks, dessert og på yoghurt eller skyr.
  • Hyldeblomstsirup til drinks og desserter
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Tip
  • Kommentarer
Hyldeblomstsirup
Karen SenecaKaren Seneca

Hyldeblomstsirup til drinks og desserter

5 fra 4 stemmer
Hyldeblomstsirup er nem at lave, og så er det bare lækkert at have sin egen hjemmelavet sirup til drinks, dessert og på yoghurt eller skyr.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 3 dl
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 15-20 hyldeblomstskærme - afhængigt af størrelsen
  • 5 dl vand
  • 1 citron - saften samt lidt skal
  • 2,5 dl sukker

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at ryste blomsterne en smule, så de små insekter falder af. Du kan ikke skylle dem, for så forsvinder meget af smagen. Klip gerne så meget stilk af som muligt, for den smager grimt.
  2. Skyl citronen, skær skræl af, så du ikke får det hvide med og pres saften.
  3. Kom vand, citronsaft, citronskal og hyldeblomster i en gryde. Kog op og lad småsimre i 20 minutter.
  4. Tilsæt sukker og kog op, til sukkeret er smeltet. Hæld nu blandingen igennem en si med et klæde (viskestykke el. osteklæde) og kom den tilbage i gryden.
  5. Kog i 15-20 minutter, så massen begynder at blive tyk. Den stivner mere, når den er kold, så det skal ikke være for tyk en hyldeblomstsirup i gryden.
  6. Skyl en flaske eller et patentglas godt med kogende vand og hæld siruppen i. Lad den køle af og opbevar den i køkkenskabet.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Jeg prøver altid at klippe så meget af den grønne stilk af hyldeblomsterne, når jeg arbejder med dem. Den har en bitter smag, som godt kan tage smagen fra de fine blomster.

Hyldeblomstsirup kan bruges til lidt af hvert, og hvis du synes, at den er blevet for tyk, giver du den bare et hurtigt opkog med lidt vand.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Sund smoothie for børn
    Sund smoothie for børn
  • Professorens grønne grød
    Professorens grønne grød - enkel opskrift på lækker grøn grød
  • Spidskålsmoothie
    Spidskålsmoothie
  • Gulerodssmoothie
    Gulerodssmoothie

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

Forsiden lige nu

wienerkylling med stegte kartofler og ærter
Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)→ Se opskriften
billede med blåbærcrumble kage
Blåbærcrumble→ Se opskriften
gammeldags æblekage med makron eller rasp
Gammeldags æblekage med makron eller rasp - nem opskrift→ Se opskriften
uge34-bedsteVinkøbMV
Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!→ Se opskriften
billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn→ Se opskriften
billede med snyde basser med creme
Snyde basser→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
kyllingebryst grill puszta marinade
Kyllingebryst i gasgrill (med opskrift på puszta-marinade)→ Se opskriften
salat med bagte tomater
Salat med ovnbagte tomater og ristede pinjekerner→ Se opskriften
billede med jordbær med vaniljecreme
Jordbær med vaniljecreme - dessert på bare 5 minutter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required