Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Drikkevarer › Hyldeblomstsirup til drinks og desserter

Hyldeblomstsirup til drinks og desserter

Hyldeblomstsirup
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
22
DELINGER
Facebook22PinterestSMSEmailMessenger

Hyldeblomstsirup er nem at lave, og så er det bare lækkert at have sin egen hjemmelavet sirup til drinks, dessert og på yoghurt eller skyr.

Hyldeblomstsirup er en fryd at have på lager. Så er der altid en aromatisk sirup til at hælde over sin morgenyoghurt, sine pandekager eller i sin drink.

Når hylden blomstrer, gælder det om at plukke de fine blomster og bruge dem, så længe de er der.

Hyldeblomstsaft er en kendt ting men prøv også at kaste dig ud i at lave en sirup. Du vil ikke fortryde.

Se opskrifter på lækre sommerdrinks og desserter:

  • Hyldeblomst mojito med og uden alkohol
  • Studenterhuekage med hyldeblomstmousse
  • Hyldeblomstsaft med jordbær
Indhold
  • Hyldeblomstsirup er nem at lave, og så er det bare lækkert at have sin egen hjemmelavet sirup til drinks, dessert og på yoghurt eller skyr.
  • Hyldeblomstsirup til drinks og desserter
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Tip
  • Kommentarer

Hyldeblomstsirup til drinks og desserter

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Hyldeblomstsirup er nem at lave, og så er det bare lækkert at have sin egen hjemmelavet sirup til drinks, dessert og på yoghurt eller skyr.
Antal: 3 dl
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 15-20 hyldeblomstskærme (afhængigt af størrelsen)
  • 5 dl vand
  • 1 citron (saften samt lidt skal)
  • 2,5 dl sukker

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at ryste blomsterne en smule, så de små insekter falder af. Du kan ikke skylle dem, for så forsvinder meget af smagen. Klip gerne så meget stilk af som muligt, for den smager grimt.
  2. Skyl citronen, skær skræl af, så du ikke får det hvide med og pres saften.
  3. Kom vand, citronsaft, citronskal og hyldeblomster i en gryde. Kog op og lad småsimre i 20 minutter.
  4. Tilsæt sukker og kog op, til sukkeret er smeltet. Hæld nu blandingen igennem en si med et klæde (viskestykke el. osteklæde) og kom den tilbage i gryden.
  5. Kog i 15-20 minutter, så massen begynder at blive tyk. Den stivner mere, når den er kold, så det skal ikke være for tyk en hyldeblomstsirup i gryden.
  6. Skyl en flaske eller et patentglas godt med kogende vand og hæld siruppen i. Lad den køle af og opbevar den i køkkenskabet.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Jeg prøver altid at klippe så meget af den grønne stilk af hyldeblomsterne, når jeg arbejder med dem. Den har en bitter smag, som godt kan tage smagen fra de fine blomster.

Hyldeblomstsirup kan bruges til lidt af hvert, og hvis du synes, at den er blevet for tyk, giver du den bare et hurtigt opkog med lidt vand.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Sund smoothie for børn
    Sund smoothie for børn
  • Professorens grønne grød
    Professorens grønne grød (enkel opskrift på lækker grøn grød)
  • Spidskålsmoothie
    Spidskålsmoothie
  • Gulerodssmoothie
    Gulerodssmoothie

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required