Hyldeblomstsaft med jordbær er en rigtig sommerdrik, der er meget nem at lave. Saften skal trække i tre dage i køleskabet.
Her i juni er det sæson for hyldeblomst, og derfor kan du meget nemt og billigt lave din egen og hjemmelavede hyldeblomstsaft med jordbær.
Hylden dufter fantastisk ude i naturen, hvor du hurtigt kan samle masser af hyldeblomstskærme til hyldeblomstsaften.
Her har jeg ladet hyldeblomsterne trække i godt selskab med friske, danske jordbær.
Opskriften her giver cirka en liter ufortyndet saft, men du kan sagtens bare gange den op - og lave en større portion.
Opskriften giver ca. en liter hjemmelavet saft.
Ingredienser til hyldeblomstsaft med jordbær
7 deciliter vand
500 gram økologisk rørsukker
400 gram danske jordbær
15 skærme friske hyldeblomster
1 økologisk citron
Fremgangsmåde
- Vask og rengør jordbærrene. Skær toppen af. Kom dem op i en stor skål, og mos dem her ud mellem fingrene, så bærrene bliver til en jordbærkompot.
- Rengør hyldeblomsterne under rindende vand, og tjek at der ikke er små insekter i blomster. Kom hyldeblomsterne op i skålen til de moste jordbær.
- Skær den økologiske citron i skiver (citronen skal være økologisk, da almindelige citroner er overfladebehandlet), og kom skiverne op i skålen.
- Kom vand og rørsukker op i en gryde, og kog det op. Kog det et par minutter under omrøring, så sukkeret opløses helt i vandet.
- Hæld det over hyldeblomsterne og jordbærrene i skålen, og rør rundt med en grydeske.
- Sæt skålen i køleskabet, hvor den skal trække i 3-4 dage. Rør gerne i den undervejs - helst er par gange dagligt.
- Efter 3-4 dage filtrerer du hyldeblomstsaften.
- Skold en 1-liters flaske med kogende vand, og hæld hyldeblomstsaften i den.
Nu kan du fortynde din hyldeblomstsaft med jordbær med lidt vand, og du har den mest vidunderlige sommerdrik.
Din vurdering
-
Hyldeblomstsaft med jordbær
Stem her
( stemmer)
Comments
No Comments