• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drinks og cocktails › Hyldeblomst mojito med eller uden alkohol

Hyldeblomst mojito med eller uden alkohol

hyldeblomst mojito med eller uden alkohol
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
312
SHARES
FacebookMessenger312PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. juni 2022 - Udgivet: 24. juni 2022

Opskrift på lækker hyldeblomst mojito, som du kan lave med eller uden alkohol. En skøn sommerdrink med mynte, lime, hyldeblomst og danskvand.

Hyldeblomst mojito er en af de drinks, som du med fordel kan lave uden alkohol, og så har du en super lækker mocktail med masser af smag.

Der er altså tale om en skøn sommerdrink uden alkohol, men du kan også tilsætte lidt hvid rom, hvis du ønsker din hyldeblomst mojito som en rigtig cocktail.

Du laver den nemt af ufortyndet hyldeblomstsaft - enten en hjemmelavet hyldeblomstsaft eller en købt fra supermarkedet.

Opskriften er beregnet til en person, men den er jo nem at gange op.

Opskrift på hyldeblomst mojito

hyldeblomst mojito med eller uden alkohol
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hyldeblomst mojito med eller uden alkohol

5 fra 5 stemmer
Opskrift på lækker hyldeblomst mojito, som du kan lave med eller uden alkohol. En skøn sommerdrink med mynte, lime, hyldeblomst og danskvand.
Forb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Drinks
Køkken: Dansk
Kalorier: 36
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • mynte - ca. 10 blade
  • 1 tsk rørsukker - eller alm. sukker
  • 1 lime - både skal og saft
  • 5 cl hyldeblomstsaft
  • 15 cl danskvand
  • is - isterninger eller knust is

Fremgangsmåde
 

  1. Pluk ca. otte mynteblade og kom dem i en lille skål sammen med rørsukker.
  2. Mas nu mynteblade og sukker godt sammen med en muddler eller hvad du nu har til det.
  3. Del limefrugten i to, og skær en skive fra til pynt.
  4. Riv lidt limeskal i og pres al limesaften ned i skålen. Stød nu det hele godt sammen igen. Evt. også sammen med resten af limefrugten for at få det hele med.
  5. Kom isterninger eller knust is i et koldt glas.
  6. Sigt indholdet fra skålen ned over isen, og hæld også fem centiliter ufortyndet hyldeblomstsaft ved. Vil du lave hyldeblomst med alkohol er det nu, du tilsætter fire centiliter hvid rom.
  7. Top med danskvand og pynt med limeskive og frisk mynte.

Næringsindhold

Kalorier: 36kcalKulhydrater: 11gProtein: 0.5gFedt: 0.1gMættet fedt: 0.01gFlerumættet fedt: 0.04gEnkelumættet fedt: 0.01gNatrium: 33mgKalium: 74mgKostfibre: 2gSukker: 5gVitamin A: 55IUVitamin C: 20mgCalcium: 31mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Den færdige hyldeblomst mojito serveres straks, og du kan som sagt servere den med eller uden alkohol. Begge versioner smager godt.

Hvad er en muddler?

Du kan som sagt med fordel anvende en muddler til din hyldeblomst mojito, men hvad er det for en?

En muddler anvendes når du laver drinks, hvor den bruges til at støde smag ud af eks. lime, bær og andet.

Den kan også gå under navne som støder eller morter, og den anvendes selvfølgelig især til den klassiske mojito drink.

Se mere indhold:

  • Ginger beer med hyldeblomst og agurk (sommerdrink)
  • Nem jordbær mojito med eller uden alkohol
  • Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 30

Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 30
Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad→ Se opskriften
billede med smashburger
Smashburger - bedste opskrift med karamelliseret bøf→ Se opskriften
billede med crumble med ribs ribscrumble
Crumble med ribs - opskrift på lækker ribscrumble→ Se opskriften
frikasse med kalv
Nem opskrift på frikassé med årstidens grøntsager→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
bornholmergryde gryderet fra bornholm
Bornholmergryde - opskrift på gryderet fra Bornholm→ Se opskriften
Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
Kartofler med dillercreme (dildcreme)→ Se opskriften
Billede med hindbærkage
Hindbærkage med friske hindbær og mandler→ Se opskriften
wienerkylling med stegte kartofler og ærter
Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required