Se her, hvordan du laver en men og flot hvidløgssauce uden fløde, der passer til kylling. Men prøv også at servere den grønne sovs til oksekød.
Her er min opskrift på en meget nem og lækker hvidløgssauce, der er fremragende til kylling.
Sovsen laves med grønsagsbouillon, forårsløg og hvidløg, og den er helt uden fløde.
I stedet jævnes saucen let med lidt Maizena.
Den grønne farve sætter lige prikken over i'et, og det er absolut en sovs, som du skal prøve.
Som sagt er den perfekt til stegt kylling, men den er også fremragende til en bøf. Persille og hvidløg er jo en klassiker til en en god steak.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på grøn hvidløgssauce med persille
Nem opskrift på grøn hvidløgssauce uden fløde
Ingredienser
- 2 spsk smør
- 1 bundt forårsløg
- 4 fed hvidløg
- 1 bundt persille
- frisk timian
- 4 dl vand
- 1 grøntsags-boullionterning
- Maizena
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Smør kommes i en lille gryde og bruser af.
- Forårsløg og hvidløgsfed hakkes fint og kommes ved. Sautér i fem minutter ved middelvarme, så det ikke tager farve.
- Kom så finthakket persille ved sammen med lidt frisk timian og sauter et minut mere.
- Tilsæt vand og bouillonterning og lad det koge et par minutter.
- Blend din hvidløgssauce med en stavblender, så sovsen bliver helt jævn.
- Rør lidt Maizena ud i en smule koldt vand og jævn sovsen til en passende konsistens. Den skal ikke være for tyk, men mere en kraftig sky. Kog et par minutter.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og servér straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Prøv også en af vores andre lækre saucer:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: