Grønkålspesto er en skøn måde at udnytte den sunde kål på. Denne pesto kan både bruges i sandwichs, madpandekager, pitabrød og til pasta.
Grønkålspesto er så let at lave, at det næsten er dumt ikke at gøre det, hvis man alligevel har kålen liggende i køleskabet.
Det er også smart at gemme nogle buketter af grønkålen, når du har købt den for at lave for eksempel stuvet grønlangkål. På den måde slår du to fluer med et smæk.
Du får både tilbehør til aftensmaden en aften og sandwich-spread de næste par dage.
Jeg må sige, at det er svært at skrive mål og vægt på denne pesto, da folks smagsløg er forskellige.
Nogle elsker bitterhed, andre syre og igen andre det søde. Er du til bitre fødevarer, skal du ikke tilsætte min "hemmelige ingrediens".
Hvis du hellere vil have en mere rund smag, ja, så gør som jeg og kom en teskefuld honning i pestoen.
Opskriften her giver nok pesto til seks serveringer af pasta med pesto. Lav hellere for meget end for lidt, da den som sagt er yderst anvendelig til meget andet.
Opskrift på grønkålspesto med mandler
Grønkålspesto klæder spaghetti - se opskriften
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Vask grønkålen og rib bladene fra stokkene. Riv grønkål i små stykker.
- Kom mandlerne i minihakkeren, tilsæt så meget grønkål du kan og start med at blende.
- Når mandler og grønkål er blendet sammen, kommer du mere grønkål i minihakkeren sammen med det fintrevet ost, citronsaft- og skal. Blend.
- Til sidst tilsætter og blender du honning, jomfruolivenolie, salt og peber. Afhængigt af, hvor meget din grønkål fylder i pestoen, tilsætter du mere olie, end jeg har angivet angivet. Pestoen må gerne være lettere bastant, men ikke for tyk.
- Smag til. Skal der mere sødme, kan du blende flere mandler i, mere syre - ja, så drypper du mere citronsaft i osv.
- Server over kogt spaghetti eller i en skål, hvor folk selv kan dosere. Velbekomme.
Du kan for eksempel servere din hjemmelavet pesto til hjemmelavet pasta:
Kom med din kommentar her