• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Grønkålspesto med mandler - sund dressing

Grønkålspesto med mandler - sund dressing

Grønkålspesto i skål
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
62
SHARES
FacebookMessenger62PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. maj 2022 - Udgivet: 5. januar 2021

Grønkålspesto er en skøn måde at udnytte den sunde kål på. Denne pesto kan både bruges i sandwichs, madpandekager, pitabrød og til pasta.

Grønkålspesto er så let at lave, at det næsten er dumt ikke at gøre det, hvis man alligevel har kålen liggende i køleskabet.

Det er også smart at gemme nogle buketter af grønkålen, når du har købt den for at lave for eksempel stuvet grønlangkål. På den måde slår du to fluer med et smæk.

Du får både tilbehør til aftensmaden en aften og sandwich-spread de næste par dage.

Det er svært at skrive mål og vægt på denne pesto, da smagsløg er forskellige. Nogen elsker bitterhed, andre syre. Er du til bitre fødevarer, skal du ikke tilsætte min "hemmelige ingrediens".

Hvis du hellere vil have en mere rund smag, ja, så gør som jeg og kom en teskefuld honning i pestoen.

Opskrift på grønkålspesto med mandler

Grønkålspesto i skål
Karen SenecaKaren Seneca

Grønkålspesto klæder spaghetti - se opskriften

5 fra 6 stemmer
Grønkålspesto er en skøn måde at udnytte den sunde kål på. Denne pesto kan både bruges i sandwichs, madpandekager, pitabrød og til pasta.
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 1 glas
Ret: Dip, Dressing
Køkken: Dansk, Italiensk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 10 stokke grønkål - små stykker
  • 1 fed hvidløg
  • 20 stk mandler
  • 1,5 dl Grana Padano - fintrevet
  • 1 dl olivenolie
  • 1-2 spsk citronsaft
  • 1 spsk citronskal - fintrevet
  • 1 tsk honning
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Vask grønkålen og rib bladene fra stokkene. Riv grønkål i små stykker.
  2. Kom mandlerne i minihakkeren, tilsæt så meget grønkål du kan og start med at blende.
  3. Når mandler og grønkål er blendet sammen, kommer du mere grønkål i minihakkeren sammen med det fintrevet ost, citronsaft- og skal. Blend.
  4. Til sidst tilsætter og blender du honning, jomfruolivenolie, salt og peber. Afhængigt af, hvor meget din grønkål fylder i pestoen, tilsætter du mere olie, end jeg har angivet angivet. Pestoen må gerne være lettere bastant, men ikke for tyk.
  5. Smag til. Skal der mere sødme, kan du blende flere mandler i, mere syre - ja, så drypper du mere citronsaft i osv.
  6. Server over kogt spaghetti eller i en skål, hvor folk selv kan dosere. Velbekomme.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Opskriften er til ca. seks personer, hvis I bruger den som sandwichspread. Men den er også skøn til pasta.

Du kan for eksempel servere din hjemmelavet grønkålspesto til hjemmelavet pasta:

Hjemmelavet pasta

4.8 fra 49 stemmer
Nem og lækker opskrift på hjemmelavet pasta, hvor du kan se og lære at lave frisk pasta fra bunden. Og intet slår en hjemmelavet pastadej.
Gå til opskrift
Billede af hjemmelavet pasta.

Hjemmelavet gnocchi

4.9 fra 10 stemmer
Hjemmelavet gnocchi - autentisk italiensk opskrift direkte fra nonnas køkken. Her får du de lækreste friske gnocchi helt fra bunden.
Gå til opskrift
Hjemmelavet gnocchi
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.
Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs→ Se opskriften
Sukkerbrødskage
Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær→ Se opskriften
Billede af sandwichboller.
Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich→ Se opskriften
rabarberstang
Rabarberstang - nem kringle med rabarberkompot→ Se opskriften
nemme rundstykker med birkes
Nemme rundstykker med birkes→ Se opskriften
Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required