Opskrift på verdens mest sprøde ciabattabrød. Hemmeligheden er en rimelig tynd dej, der får lov at hæve i fem timer.
Disse ciabattabrød er super nemme at lave og de skal ikke engang æltes.
I stedet røres dejen blot sammen, så det er altså virkelig nemt at bage.
Ciabattabrødene bliver meget luftige, og får de helt rigtige huller, som de fleste godt kan lide i denne slags brød.
Opskriften giver tre store brød.
Husk også at bruge disse opskrifter:
Opskrift på ciabattabrød
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning
Ingredienser
- 7 dl vand - lunkent
- 10 g gær
- 2 tsk sukker
- 800 g Manitoba hvedemel
- 2 tsk salt
Fremgangsmåde
- Kom lunkent vand - cirka 30 grader varmt - i en skål. Kom også sukker og gær ved og rør det ud med en trægrydeske.
- Sukkeret skal opløses helt, og det selvfølgelig tilsvarende med gæren.
- Bland hvedemelet med det fine salt, og kom det hele i skålen på én gang.
- Rør nu dejen sammen så den er samlet, men rør heller ikke for længe.
- Beklæd skålen med husholdningsfilm så det lukker tæt, og læg også et viskestykke over.
- Her skal dejen hæve i fem timer på køkkenbordet.
- Forvarm ovnen til 275 grader varmluft (jo, ciabattabrødene bages ved HØJ varme).
- Hæld nu dejen ud på et bord, som du har drysset godt med Manitobamel. Dejen er rimelig tynd, og det er også meningen, så bliv ikke forskrækket.
- Fold dejen sammen et par gange fra den ene side til den anden, men ælt IKKE i dejen.
- Skær den ud i tre lige store store stykker, som lægges en smurt bageplade. Træk eventuelt lidt i brødene, og læg dem på bagepladens korte længde, og her kan de lægge ved siden af hinanden. Men hold så meget plads som muligt mellem dem.
- Når ovnen er helt varm, sættes pladen med brødene ind på næstlaveste rille, og her skal de nu bages i knap 20 minutter. Hold øje med dem til sidst, og de må gerne få nogle mørke pletter - men de skal ikke være helt forkullede.
- Tag ciabattabrødene ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist. Derefter kan de skæres i skønne skiver.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Nu har du virkelig lækre brød, som er super gode nybagte og til maden.
Lækre og hjemmebagte ciabattabrød, der er utrolig nemme at bage.
Se her hvad bageenzymer kan gøre for dit brød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Stephanie Juul Vigeholm
Hej
Kan jeg lave dejen til brødet dagen før?
Tak for nogle nemme og gode opskrifter.
Med venlig hilsen
Stephanie
Irene
Superlækre brød og fantastisk mad-app! Tak for den.
Du skriver, at brødene lægges på en smurt bageplade, men på billedet er der bagepapir på.
Jeg kunne godt tænke mig at undgå bagepapir, da det jo frarådes ved temperaturer over 220 grader
Vil en smurt bageplade fungere?
Holger Rørby Madsen
Hej Irene
Tak for de pæne ord - det er jeg glad for at høre.
Ja, du kan sagtens bare bruge en smurt bageplade. Det fungerer fint. Jeg bager også indimellem ciabattabrødene på min hulplade, der er sprøjtet med bagespray.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Irene
Tak for hurtigt svar
Jeg prøver med smurt plade næste gang
Vh Irene
Maria
Der er et billede med de ubagte brød med en del olie hældt over. Der står dog ikke noget om det i opskriften. Skal eller skal man ikke hælde olivenolie over før bagning? Tak
Holger Rørby Madsen
Hej Maria
Det er frivilligt - man kan gøre - man kan lade være - du får et lækkert brød uanset hvad 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Miriam Burghardt
Kan det bages med surdej?
Holger Rørby Madsen
Hej Miriam
Ja, det kan du sagtens - det bliver det da kun bedre af .-)
God bagelyst.
BH Holger