• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Hvidkålsrouletter - opskrift på nemme kåldolmere

Hvidkålsrouletter - opskrift på nemme kåldolmere

billederesultat for hvidkålsrouletter og kåldolmere
Hvidkålsrouletter eller kåldolmer - kært barn har mange navne. Men det er fars, der er pakket ind i kål, og det smager forrygende godt. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  17. maj 2024 - Udgivet:  5. oktober 2020

Del gerne:
171
SHARES
FacebookMessenger171PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Hvidkålsrouletter eller kåldolmer? Kært barn har mange navne, men her er opskriften på de bedste hvidkålsrouletter med fars og en vidunderlig sovs.
  2. Opskrift på hvidkålsrouletter
  3. Hvidkålsrouletter - kåldolmere
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Hvidkålsrouletter eller kåldolmer? Kært barn har mange navne, men her er opskriften på de bedste hvidkålsrouletter med fars og en vidunderlig sovs.

Hvidkålsrouletter (kåldolmere) er også mormormad, og smager super godt.

De er nemme at lave, blot man lige husker dette tip: Kog først det hele hvidkål i fem minutter - så kan du nemmere pille de yderste blade af uden de knækker.

Kog så lige bladene yderligere et par minutter, så er de meget medgørlige.

Opskriften her er til fire personer, da der bliver to dejlige hvidkåplsrouletter eller kåldolmere til hver.

De kan også sagtens gemmes til dagen efter, og så lunes til frokost.

Se også disse opskrifter:

Kål med kød

Farsbrød med spidskål

Hvidkålssalat

Farsretter

Opskrift på hvidkålsrouletter

billederesultat for hvidkålsrouletter og kåldolmere

Hvidkålsrouletter - kåldolmere

Hvidkålsrouletter eller kåldolmer? Kært barn har mange navne, men her er opskriften på de bedste hvidkålsrouletter med fars og en vidunderlig sovs.
Bedømmelse
4.7 fra 25 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Til farsen

  • 400 g hakket svinekød - med 10 procent fedt
  • 2 tsk salt - strøgne
  • 2 tsk løgpulver
  • 2 æg
  • 5 spsk hvedemel
  • 2,5 dl mælk
  • friskkværnet peber

Til indpakning og sovs

  • 8 blade hvidkål
  • 5 dl kogevand - fra hvidkålen
  • 1 bouillonterning - hønsebouillon
  • 2 tsk Maizena - udrørt i en smule koldt vand
  • 1 spsk ribsgele
  • madkulør
  • gastrik - eller æbleeddike

Fremgangsmåde

  • Start med at lave farsen. Rør det hakkede svinekød med fint salt, og det skal røres godt ud. Gerne i en røremaskine.
  • Tilsæt så æg og løgpulver og rør videre, inden du tilsætter hvedemel og mælk. Krydr med friskkværnet peber, og rør farsen så den bliver helt lind. Stil den på køl i mindst en halv time.
  • Skær et par centimeter af den nederste del af hvidkålen af, så den hårdeste del af stokken fjernes.
  • Du koger derefter din hvidkål hel i en gryde med letsaltet vand, så hele kålen er dækket. Kog den fem minutter og fisk den op.
  • Nu kan du let pille de otte yderste blade fra, som du koger et par minutter mere i vandet. Læg dem til side, men gem fem deciliter af kogevandet fra kålen - det skal vi senere bruge til den dejlige sovs.
  • Kom en generøs spiseskefuld fars ned på hvert blad hvidkål, og fold dem sammen til en pakke. Bind pakkerne sammen med lidt bomuldssnor, så farsen ikke vælter ud af kålen.
    Hvidkålsrouletter er fars pakket smukt ind i blade af hvidkål. Foto: Guffeliguf.dk.
  • Kom et par gode klatter smør på en stor pande eller sauterpande, og når det er smeltet bruner du dine hvidkålsrouletter et par minutter på hver side. De skal have noget farve.
    Hvidkålsrouletter brunes i smør inden der tilsættes væde i panden. Foto: Guffeliguf.dk.
  • Derefter kommer du de fem deciliter kogevand fra kålen ved sammen med en bouillonterning, og krydrer med friskkværnet peber.
    hvidkålsrouletter kåldolmere opskrift
  • Skru ned for varmen så hvidkålsrouletterne står og småsimrer. Læg låg på, og nu skal de simre i 30 minutter. Vend dem en enkelt gang efter 15 minutter.
  • Efter en halv time fisker du forsigtigt dine hvidkålsrouletter (kåldolmere) op af panden, og koger skyen op. Tilsæt en deciliter piskefløde og en spiseskefuld ribsgele. Jævn med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand, og justér farven på sovsen med lidt madkulør.
  • Smag sovsen til med salt, friskkværnet peber og eventuelt lidt gastrik eller æbleeddike, og lad sovsen koge et par minutter.
  • Læg så forsigtigt dine hvidkålsrouletter tilbage i sovsen på panden, og lad dem trække der fem minutter ved helt svag varme.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
396
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
161
mg
54
%
Natrium
 
1447
mg
63
%
Kalium
 
445
mg
13
%
Kulhydrater
 
17
g
6
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
23
g
46
%
Vitamin A
 
229
IU
5
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
114
mg
11
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Så er de lækre hvidkålsrouletter eller kåldolmere klar til servering - i godt selskab med dampet broccoli og danske kartofler. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birgitte

    marts 16, 2025 at 7:34 pm

    Et hit hjemme hos mig. Virkelig velsmagende.

    Svar
  2. Ole Stenholm

    november 11, 2024 at 11:53 am

    Godt og ret nemt.

    Svar
  3. Ruth

    november 05, 2024 at 11:10 pm

    God opskrift, men hvad bruges resten af kålen til?

    Svar
  4. finn christiansen

    september 05, 2024 at 5:14 pm

    Gode nemme opskrifter med plads til egne ideer.

    Svar
  5. Claus ulykke

    september 20, 2022 at 6:50 pm

    Det en go ret Holger Madkas...

    Svar
  6. Hanne Sander

    august 25, 2020 at 11:57 pm

    I følge punkt 10 skal der piskefløde i sovsen. Det ville være rart, hvis det lige kommer med på ingredienslisten.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required