• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Hvid chokoladekage - svampet kage med hvid chokolade

Hvid chokoladekage - svampet kage med hvid chokolade

hvid chokoladekage
Hvid chokoladekage bages med hvid chokolade, og den er meget nem at lave. Kan evt. serveres med lidt bær til. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  16. september 2024 - Udgivet:  13. august 2023

Del gerne:
116
SHARES
FacebookMessenger116PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på en lækker hvid chokoladekage, der selvfølgelig bages med masser af hvid chokolade. Kagen kan tilføres diverse smage.
  2. Opskrift på hvid chokoladekage
  3. Hvid chokoladekage
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Note
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på en lækker hvid chokoladekage, der selvfølgelig bages med masser af hvid chokolade. Kagen kan tilføres diverse smage.

Lav en lækker og svampet hvid chokoladekage, der smager himmelsk godt.

En traditionel og nem opskrift på kage med hvid chokolade, der kan nydes som den er, eller evt. tilføres forskellige smage.

Du kan blandt andet komme lidt lime- eller citronsaft i dejen, men du kan også tilføje lidt lakrids, hvis du ønsker smagen i den retning.

Ønskes lidt knas i den hvide chokoladekage, kan der tilsættes hakkede hasselnødder eller mandler.

Se flere opskrifter her:

Nem chokoladekage i airfryer

Svampet banankage opskrift - nem og lækker

Banan brownie med chokolade og kokos

Opskrift på hvid chokoladekage

hvid chokoladekage

Hvid chokoladekage

Her får du min opskrift på en lækker hvid chokoladekage, der selvfølgelig bages med masser af hvid chokolade. Kagen kan tilføres diverse smage.
Bedømmelse
4.8 fra 24 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 8 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 150 g hvid chokolade - hakkes groft
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 0,25 tsk bagepulver - en kvart teske bagepulver
  • 1 nip salt
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 180 grader almindelig over- og undervarme, og sæt risten på næstnederste rille.
  • Hvid chokolade hakkes groft og kommes i en lille gryde sammen med smør. Varmes forsigtigt op indtil det næsten er smeltet. Tag gryden af kogepladen og rør den smeltede chokolade og smør sammen.
    Odense hvid chokolade til chokoladekagen
  • Kom sukker i en skål og pisk æggene i et ad gangen. Brug gerne bare et piskeris, for æggemassen skal ikke piskes for meget. Blot så sukkeret er opløst i æggene.
    smør og sukker piskes med et piskeris til dejen til den hvide chokoladekage
  • I en anden skål vendes hvedemel sammen med vaniljesukker, bagepulver og et nip salt.
  • Sigt melblandingen ned i æggemassen, og vend også den smeltede hvide chokolade og smørret i. Vend dejen til hvid chokoladekage forsigtigt sammen med en dejskraber - her skal du altså ikke piske!
  • Smør en lille form eller springform med smør og drys med lidt sukker. Jeg plejer at bage den hvide chokoladekage i en form, der er ca. 18 gange 13 centimeter, da jeg godt kan lide en lidt høj chokoladekage.
  • Hæld den hvide chokoladekagedej i formen, og drys evt. lidt høvlet hvid chokolade på toppen. Denne mængde er ikke en del af de 150 gram hvid chokolade!
    dejen til hvid chokoladekage fordeles i form og drysses med hakket hvid chokolade
  • Hvid chokoladekage skal nu bages ca. 30-35 minutter ved 180 grader over- og undervarme. Prik i kagen for at sikre at kagen er bagt. Du må dog ikke overbage kagen, da den så nemt bliver for tør.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
302
% Daglig værdi*
Fedt
 
17
g
26
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
72
mg
24
%
Natrium
 
152
mg
7
%
Kalium
 
85
mg
2
%
Kulhydrater
 
34
g
11
%
Kostfibre
 
0.4
g
2
%
Sukker
 
24
g
27
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
377
IU
8
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
48
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Note

Hvid chokoladekage køles af inden udskæring.

Derefter kan chokoladekagen evt. pyntes med glasur eller andet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ditte Bøje Khalil

    august 03, 2024 at 7:44 pm

    Hejsa

    Jeg forsøger at finde en opskrift på noget der minder om en blondie til et bryllup, men gerne højere og mindre klæg.. hvis jeg skal forsøge mig med din opskrift, hvor mange skal den så ganges op med til en bradepande??? 4 måske?
    Hvor høj er den (cirka?)

    Mange hilsner

    Ditte

    Svar
  2. Charlotte Pedersen

    august 16, 2023 at 11:53 am

    Jeg er lidt ked af at man ikke kan printe opskrifterne så det bliver pænt. Jeg skal kopiere dem over i word og så udskrive... det ser ikke pænt ud!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 16, 2023 at 3:49 pm

      Hej Charlotte
      Som medlem kan du blot bruge printknappen - og her er der faktisk lavet en ekstra pæn udgave til print 🙂
      På den måde håber du også vil bakke op om arbejdet med Madens Verden.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Laura

    juni 13, 2023 at 10:52 pm

    Kan den bages som muffins?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 14, 2023 at 5:55 am

      Hej Laura
      Ja da - det kan du sagtens 🙂
      Bagetiden er nok ca. 15 minutter.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Marianne

    april 06, 2023 at 7:45 pm

    Hej! Bruger du aldrig kagemel?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required