Her får du min opskrift på en lækker hvid chokoladekage, der selvfølgelig bages med masser af hvid chokolade. Kagen kan tilføres diverse smage.
Lav en lækker og svampet hvid chokoladekage, der smager himmelsk godt.
En traditionel og nem opskrift på kage med hvid chokolade, der kan nydes som den er, eller evt. tilføres forskellige smage.
Du kan blandt andet komme lidt lime- eller citronsaft i dejen, men du kan også tilføje lidt lakrids, hvis du ønsker smagen i den retning.
Ønskes lidt knas i den hvide chokoladekage, kan der tilsættes hakkede hasselnødder eller mandler.
Se flere opskrifter her:
Opskrift på hvid chokoladekage
Ingredienser
- 150 gram hvid chokolade hakkes groft
- 100 gram smør
- 100 gram sukker
- 2 æg
- 100 gram hvedemel
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 0,25 teske bagepulver en kvart teske bagepulver
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 180 grader almindelig over- og undervarme, og sæt risten på næstnederste rille.
- Hvid chokolade hakkes groft og kommes i en lille gryde sammen med smør. Varmes forsigtigt op indtil det næsten er smeltet. Tag gryden af kogepladen og rør den smeltede chokolade og smør sammen.
- Kom sukker i en skål og pisk æggene i et ad gangen. Brug gerne bare et piskeris, for æggemassen skal ikke piskes for meget. Blot så sukkeret er opløst i æggene.
- I en anden skål vendes hvedemel sammen med vaniljesukker, bagepulver og et nip salt.
- Sigt melblandingen ned i æggemassen, og vend også den smeltede hvide chokolade og smørret i. Vend dejen til hvid chokoladekage forsigtigt sammen med en dejskraber - her skal du altså ikke piske!
- Smør en lille form eller springform med smør og drys med lidt sukker. Jeg plejer at bage den hvide chokoladekage i en form, der er ca. 18 gange 13 centimeter, da jeg godt kan lide en lidt høj chokoladekage.
- Hæld den hvide chokoladekagedej i formen, og drys evt. lidt høvlet hvid chokolade på toppen. Denne mængde er ikke en del af de 150 gram hvid chokolade!
- Hvid chokoladekage skal nu bages ca. 30-35 minutter ved 180 grader over- og undervarme. Prik i kagen for at sikre at kagen er bagt. Du må dog ikke overbage kagen, da den så nemt bliver for tør.
Næringsindhold
Note
Hvid chokoladekage køles af inden udskæring.
Derefter kan chokoladekagen evt. pyntes med glasur eller andet.
Her kan du finde mere inspiration og opskrifter på kager.
Hej! Bruger du aldrig kagemel?