Hvid chokoladebrownie med rabarber er en nem opskrift på en hvid chokoladekage med masser af chokoladesmag mixet med syrlige rabarber.
Her får du min opskrift på hvid chokoladebrownie, der laves med masser af hvid chokolade.
Chokoladekagen er fyldt med rabarber, der giver et godt og syrligt modspil til den tunge og søde kage.
Opskriften giver en hvid chokoladebrownie, hvor der er rigeligt til mindst otte personer.
Foretrækker du en klassisk brownie, kan du finde opskriften på chokoladebrownie her.
Opskrift på hvid chokoladebrownie med rabarber
Hvid chokoladebrownie med rabarber (blondie)
Ingredienser
- 160 gram æg - ca. 3 små æg
- 175 gram bagesukker - eller almindeligt sukker
- 8 gram vaniljesukker
- 175 gram smør
- 170 gram hvid chokolade
- 125 gram hvedemel
- 0,5 teskefuld bagepulver
- 5 gram salt
- 175 gram rabarber
Sådan gør du
- Kom 160 gram æg (svarende til 3 små æg),175 gram bagesukker og 8 gram vaniljesukker i skålen til røremaskinen med påmonteret piskeris. Pisk det luftigt. Du kan selvfølgelig også bare bruge en alm. elpisker, når du laver hvid chokoladebrownie.
- Smelt 175 gram smør, og det samme med 170 gram hvid chokolade. Chokoladen kan smeltes i mikroovn eller i en lille gryde, og den er klar, når den netop lige er smeltet. Tag den så straks af varmen.
- Vej 125 gram hvedemel af sammen med 5 gram salt, og bland også 0,5 teskefuld bagepulver i.
- Vask 175 gram rabarber og skær dem i tynde skiver.
- Pisk nu hvedemel, salt og bagepulver ind i dejen, og tag skålen af røremaskinen.
- Med en dejskraber vender du nu det smeltede smør, den hvide chokolade og rabarberstykkerne i dejen.
- Beklæd en form eller ildfast fad med bagepapir. Krøl eventuelt bagepapiret først, så er det nemmere at få til at ligge i formen. Jeg plejer at anvende en form med størrelsen 18 gange 25 centimeter.
- Hvid chokoladebrownie med rabarber bages ved 190 grader varmluft i cirka 30 minutter. Mærk lige i den hvide chokoladekage, om den er færdigbagt, og giv den ellers et par minutter mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Efter bagning skal den hvide chokoladekage køle af i mindst en halv time, inden den skæres ud.
Og faktisk er en hvid chokoladebrownie bedst dagen efter, så bag den gerne i god tid, før du skal bruge den.
Se også mine opskrifter på:
Katrine Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Vi vil blive glade for, hvis du giver den stjerner her.