Hvid chokoladebrownie med rabarber er en nem opskrift på en hvid chokoladekage af den gode slags. Med masser af chokoladesmag mixet med syrlige rabarber.
Her får du min opskrift på hvid chokoladebrownie, der laves med masser af hvid chokolade.
Chokoladekagen er fyldt med rabarber, der giver et godt og syrligt modspil til den tunge og søde kage.
Opskriften giver en hvid chokoladebrownie, hvor der er rigeligt til mindst otte personer.
Ingredienser til hvid chokoladebrownie
160 gram æg (ca. 3 stk.)
175 gram bagesukker
8 gram vaniljesukker
175 gram smør
170 gram hvid chokolade
125 gram hvedemel
En halv teske bagepulver
5 gram salt
175 gram rabarber
Fremgangsmåde
- Kom æg, bagesukker og vaniljesukker i skålen til røremaskinen med påmonteret piskeris. Pisk det luftigt. Du kan selvfølgelig også bare bruge en alm. elpisker når du laver hvid chokoladebrownie.
- Smør smeltes, og det samme med den hvide chokolade. Chokoladen kan smeltes i mikroovn eller i en lille gryde, og den er klar når den netop lige er smeltet. Tag den så straks af varmen.
- Vej hvedemel af sammen med salt, og bland også bagepulver i. Vask rabarber og skær dem i tynde skiver.
- Pisk nu hvedemel, salt og bagepulver ind i dejen, og tag skålen af røremaaskinen.
- Med en dejskraber vender du nu det smeltede smør, den hvide chokolade og rabarberstykkerne i dejen.
- Beklæd en form eller ildfast fad med bagepapir. Krøl eventuelt bagepapiret først, så er det nemmere at få ti lat ligge i formen. Jeg plejer at anvende en form med størrelsen 18 gange 25 centimeter.
- Hvid chokoladebrownie med rabarber bages ved 190 grader varmluft i cirka 30 minutter. Mærk lige i den hvide chokoladekage om den er færdigbagt, og giv den ellers et par minutter mere.
Hvid chokoladebrownie
Efter bagning skal den hvide chokoladekage køle af inden den skæres ud. Mindst en halv time.
Og faktisk er en hvid chokoladebrownie bedst dagen efter, så bag den gerne i god tid før du skal bruge den.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Hvid chokoladebrownie
Stem her
( stemme)
Comments
No Comments