Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Hvepsebo

Hvepsebo

hvepsebo kage opskrift
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
186
SHARES
FacebookMessenger186PinterestEmailSMS
Opdateret: 13. december 2023 - Udgivet: 7. november 2023

Her er den nemme opskrift på den populære hvepsebo kage. Bag det løjerlige navn får du en lækker kage med kokosmarengs på toppen.

Hvepsebo kage er en klassisk og populær kage, der smager himmelsk godt.

Kagen består af en sandkagebund, og derpå kommes en lækker kokosmarengs, og tilsammen får du en virkelig skøn kage.

Hvepsebo-kagen kan minde om en drømmekage, men der er altså forskel, og navnet skyldes udseendet på kagen, der kan minde om et hvepsebo.

Der er nok til i hvert fald 8 personer i denne opskrift. God bagelyst.

Opskrift på hvepsebo

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hvepsebo

4.84 fra 6 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 55 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 495
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Kagebund
  • 200 g smør - blødt
  • 150 g sukker
  • 2 æg - strl. M/L
  • 250 g hvedemel
  • 10 g bagepulver
  • 100 g appelsinsaft - friskpresset
  • 4 spsk mælk
Kokosmarengs
  • 50 g æggehvide - pasteuriseret, svarende til 1 bæger
  • 100 g sukker
  • 100 g kokosmel
  • 10 g kakao
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Til hvepsebo kage starter du med, at tænde ovnen på 170 grader over- og undervarme.
  2. Kom blødt smør og sukker i en skål, og pisk det godt sammen.
  3. Derefter piskes æggene i et gangen.
  4. Bland hvedemel og bagepulver sammen i en anden skål, og vend det i dejen sammen med appelsinsaft og mælk, men så dejen stadig er luftig.
  5. Klem et stykke bagepapir fast i bunden af en springform med en diameter på 22 centimeter, og smør siden af formen.
  6. Fordel dejen i formen, og bag den i ca. 30 minutter ved 170 grader over- og undervarme.
  7. Til kokosmarengs piskes æggehviden stift, og derefter piskes sukker i.
  8. Vend kokosmel og kakao i, så du nu har en kokosmarengs.
  9. Fordel kokosmarengsen på den bagte kage, og bag den derefter færdig i yderligere ca. 25 minutter.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 495kcalKulhydrater: 65gProtein: 8gFedt: 24gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 95mgNatrium: 555mgKalium: 113mgKostfibre: 6gSukker: 34gVitamin A: 721IUVitamin C: 9mgCalcium: 26mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte hvepsebo kage køles af inden servering, hvor den skæres i passende stykker.

Fryseegnet: Kagen kan sagtens fryses ned, men skær den ud i portionsstykker inden, og derefter kan kagestykkerne nemt tøs op ved stuetemperatur.

Se også: Kage med kokos

Se også: Rytterkage

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Yvonne sørensen skriver

    februar 09, 2024 at 12:27 pm

    Marengsmassen er for tyk syntes den er meget svær at smøre ud på kagen

    Svar
  2. Hanne Lejre Pedersen skriver

    december 30, 2023 at 9:51 am

    Hvorfor bruges der ikke alm æggehvide i marengsen. Den skal jo bages i ca 30 min

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 30, 2023 at 12:47 pm

      Hej Hanne
      Det er rigtigt - du kan sagtens bruge alm. æggehvider 🙂
      Alt det bedste - og godt nytår
      Holger

      Svar
  3. Marianne Trolle skriver

    oktober 01, 2023 at 2:00 pm

    Jeg har prøvet mange af dine opskrifter i dag har jeg bagt din æblekage den er superskøn alle de forskellige lag har jeg aldrig bagt før det er første gang men ikke sidste gang æblekagen vil være på vores nr 1 på ønskelisten

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required