• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Honningmarineret kylling med spinat og svampe sauce

Honningmarineret kylling med spinat og svampe sauce

billede med honningmarineret kylling
En lækker og velsmagende honningmarineret kylling med spinat og svampe sauce, og det er altså en skøn ret til aftensmad. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  12. maj 2023 - Udgivet:  12. maj 2023

Del gerne:
140
SHARES
FacebookMessenger140PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Honningmarineret kylling med spinat og svampe sauce er lækker aftensmad, og her er min nemme opskrift på en skøn ret med kylling og tilbehør.
  2. Opskrift på honningmarineret kylling
  3. Honningmarineret kylling
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Noter
Gå til opskrift

Honningmarineret kylling med spinat og svampe sauce er lækker aftensmad, og her er min nemme opskrift på en skøn ret med kylling og tilbehør.

Honningmarineret kylling er en dejlig og smagfuld ret med kyllingebryst, der serveres med en lækker spinat og svampe sauce.

Retten er rimelig nem at lave, og honningmarinaden med hvidløg passer perfekt til kylling.

Opskriften er beregnet til fire personer, og i min video kan du se fremgangsmåde.

Opskrift på honningmarineret kylling

billede med honningmarineret kylling

Honningmarineret kylling

Honningmarineret kylling med spinat og svampe sauce er lækker aftensmad, og her er min nemme opskrift på en skøn ret med kylling og tilbehør.
Bedømmelse
4.3 fra 15 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Honningmarineret kylling

  • 4 stk. kyllingebryst
  • 3 spsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft - friskpresset
  • 2 fed hvidløg - presset
  • salt og friskkværnet peber

Spinat og svampe sauce

  • 250 g champignon - i skiver
  • 2 rødløg - halveret, skåret i skiver
  • 200 g spinat - frisk
  • 3 dl fløde
  • Lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt rosmarin - til pynt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Snit oversiden af hvert stykke kyllingebryst med en skarp kniv, så det snittes i ruder. Se evt. hvordan jeg gør det i min video.
  • Læg kyllingebrystfileterne i et smurt og ovnfast fad.
  • Rør honning sammen med olivenolie, citronsaft og presset hvidløg.
  • Pensl kyllingebrystfileterne med honningmarinaden.
  • Honningbagte kylling skal nu have ca. 20 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft. De sidste minutter kan du give kyllingefileterne en tur under ovnens grill, så kødet får lidt farve.
  • Imens kyllingefileterne er i ovnen steges champignon i skiver grundigt i lidt smør på en varm pande.
  • Tilsæt rødløg og lad løgene sautere med et halvt minut. Kom så frisk spinat ved, og lad spinaten falde sammen på panden.
  • Tilsæt fløde, lad det creme lidt ind og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  • Læg de honningmarinerede stykker kylling ned i panden, og pynt evt. med lidt frisk rosmarin eller anden krydderurt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Noter

Honningmarineret kylling med spinat og svampe sauce serveres straks, og gerne med kartofler eller ris til.

Se flere lækre kyllingeopskrifter:

Fyldt kyllingebryst med soltørrede tomater

Ristaffel - hyggemad med kylling, karry, ris og tilbehør

Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Steen Rasmussen

    august 16, 2024 at 9:43 am

    super god lavede den dog med kyllingestykker på grill

    Svar
  2. Pia

    maj 12, 2023 at 7:14 pm

    Fløde - er det piskefløde?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 13, 2023 at 6:13 am

      Hej Pia
      Ja, det er det - men du kan også bruge en madlavningsfløde, hvis du vil spare på kalorierne.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Janni Rolsted

    april 27, 2023 at 7:26 pm

    Meget lækker ret 😋

    Svar
  4. Vibeke Lindqvist

    april 13, 2023 at 10:15 am

    Hej
    Jeg har det meget stramt med hvidløg.Kan jeg lave den honningmarinerede kylling uden hvidløg?
    Hilsen
    Vibeke

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 13, 2023 at 10:27 am

      Hej Vibeke
      Det tror jeg ikke du er alene om 🙂
      Jo da - det kan du sagtens - og retten smager stadig rigtig godt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Vibeke Lindqvist

        april 13, 2023 at 4:22 pm

        Mange tak

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required