• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Honningbagte gulerødder

Honningbagte gulerødder

billede med honningbagte gulerødder i fad
Lækre og honningbagte gulerødder, der tilberedes med akacie honning, olivenolie, citronsaft og oregano. Dejligt tilbehør til mange kødretter. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  26. november 2019 - Udgivet:  5. januar 2017

Del gerne:
8.5k
SHARES
FacebookMessenger8.5kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Nem opskrift på honningbagte gulerødder, der bages i ovnen ved 175 grader. Gulerødderne vendes med akacie honning og oregano.
  2. Opskrift på honningbagte gulerødder
  3. Honningbagte gulerødder
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
Gå til opskrift

Nem opskrift på honningbagte gulerødder, der bages i ovnen ved 175 grader. Gulerødderne vendes med akacie honning og oregano.

Honningbagte gulerødder er en nem og lækker måde at tilberede gulerødder på, og jeg er sikker på, at du bliver glad for denne opskrift.

Bagetiden er cirka 25 minutter, så gulerødderne er også ret hurtige at lave.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Se også de her opskrifter:

  • Gulerødder med bacon og honning
  • Bagte rodfrugter i ovn med honning og timian
  • Grillet svinefilet med honningstegte grøntsager

Opskrift på honningbagte gulerødder

billede med honningbagte gulerødder i fad

Honningbagte gulerødder

Nem opskrift på honningbagte gulerødder, der bages i ovnen ved 175 grader. Gulerødderne vendes med akacie honning og oregano.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetTilbehør
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g gulerødder
  • 2 spsk akaciehonning
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft - friskpresset
  • 2 tsk oregano - tørret
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Vask gulerødderne, men skræl dem ikke. Du mister mange vitaminer ved at skrælle gulerødder, så det skal man kun gøre, hvis de er rigtig beskidte på ydersiden.
  • Del gulerødderne i mindre stykker, som du igen deler i halve. Eller anvend en pose snack gulerødder, som jeg har gjort i denne opskrift.
  • Fordel gulerødderne i et ildfast fad, og vend dem med akacie honning, olivenolie, friskpresset citronsaft, tørret oregano og lidt salt og friskkværnet peber.
  • Bland det rundt, så smagen fordeler sig på alle gulerødder.
  • Stil fadet med de honningmarinerede gulerødder ind i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.
  • Her skal de nu bages i cirka 25 minutter, så de bliver møre, men stadig har et lille sprødt bid.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
89
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
0.4
g
Natrium
 
668
mg
29
%
Kalium
 
412
mg
12
%
Kulhydrater
 
21
g
7
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
15
g
17
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
20891
IU
418
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
50
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Jeg bruger gulerødderne som tilbehør til mange forskellige kødretter, og her er det næsten kun fantasien, der sætter en grænse.

Note: du kan i øvrigt på samme måde også lave honningbagte persillerødder eller pastinakker. De smager også fantastisk med denne opskrift.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    oktober 19, 2024 at 2:59 pm

    Tak fordi du bruger opskrift og kom gerne med din mening om den her.

    Svar
  2. cecilie ravn

    juni 03, 2019 at 1:12 pm

    Hej Holger
    Er bagetiden den samme hvis man ikke har varmluft?
    Mvh Cecilie

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 03, 2019 at 1:45 pm

      Hej Cecilie
      Yes - det er den - men sæt lige ovnen 15 grader højere. Samme tid 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required