• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Højreb fra Hallegaard (grundopskrift på oksehøjreb)

Højreb fra Hallegaard (grundopskrift på oksehøjreb)

højreb fra hallegaard på bornholm opskrift
Højreb fra oksen er et fremragende stykke kød, og det både som bøffer og hel steg. Kødet her kommer fra det lille sted Hallegaard ved Østermarie på Bornholm, hvor Jørgen Christensen fremstiller kød af høj kvalitet. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  28. april 2018

Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Højreb fra Hallegaard. Det er svært at beskrive hvor godt det smager, og i det hele taget er oksehøjreb et fint stykke kød til både bøffer og hele stege.
  2. Hallegaard på Bornholm
  3. Undgår stressede dyr
  4. Hallegaard for enden af vejen
  5. Opskrift på bøffer af højreb
  6. Højreb fra Hallegaard (grundopskrift på oksehøjreb)
  7. Ingredienser
  8. Fremgangsmåde
  9. Næringsindhold
  10. Tilbehør
Gå til opskrift

Højreb fra Hallegaard. Det er svært at beskrive hvor godt det smager, og i det hele taget er oksehøjreb et fint stykke kød til både bøffer og hele stege.

Jeg er på Bornholm i disse dage, og har været forbi Hallegaard lidt udenfor Østermarie. Langt, langt ude på landet, men værd at køre efter. Og du kan få en prima højreb.

Hallegaard på Bornholm

Helt derude hvor grusvejen ender, og hvor man allerede tror man er kørt forkert, ligger Jørgen Christensens Hallegaard.

Her er både slagterbutik med de allerbedste udskæringer, men også en lille café.

Jørgen er måske især kendt for sine spegepølser af særdeles høj kvalitet, men kødet i det hele taget er værd at køre efter. Det er altså super klasse.

Helt herude på landet ligger Hallegaard Gårdbutik. På Aspevej udenfor Østermarie, og det er faktisk helt derude, hvor man tror man er kørt forkert. Heldigvis er der skilte det sidste stykke, og det er gårdbutikken, som du kan se i baggrunden. Foto: Madensverden.dk.
Helt herude på landet ligger Hallegaard Gårdbutik. På Aspevej udenfor Østermarie, og det er faktisk helt derude, hvor man tror man er kørt forkert. Heldigvis er der skilte det sidste stykke, og det er gårdbutikken, som du kan se i baggrunden. Foto: Madensverden.dk.

Undgår stressede dyr

Alt kød er født, opvokset og slagtet på Bornholm, og Jørgen fortæller i øvrigt gerne historien om, hvordan køerne bliver skudt ude på marken. For at undgå stress hos dyrene. Og at det sidste dyret så, var Jørgens fjæs. Det vidner om passion for både dyrene og maden.

Denne dag faldt valget på højreb fra disken i den lille gårdbutik på gården, og det endte med et par solide bøffer på 250 gram stykker.

Hallegaard for enden af vejen

Hermed anbefalet når du er på de kanter, og adressen derude er Aspevej 3, 3751 Østermarie. Og husk du bare skal fortsætte ad vejen derude. Hallegaard dukker op når du ikke kan komme længere.

Denne opskrift på højreb er lavet med kødet fra køerne derude, men stegetid og alt det andet gælder selvfølgelig også det oksehøjreb, som du nu skal lave.

Opskriften er til fire personer

Opskrift på bøffer af højreb

højreb fra hallegaard på bornholm opskrift

Højreb fra Hallegaard (grundopskrift på oksehøjreb)

Højreb fra Hallegaard. Det er svært at beskrive hvor godt det smager, og i det hele taget er oksehøjreb et fint stykke kød til både bøffer og hele stege.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g oksehøjreb - 4 bøffer på mindst 200 gram stykket
  • olivenolie
  • flagesalt
  • friskkværnet peber - eller en god peberblanding
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Rids fedtlaget på oversiden af bøfferne, så de ikke krymper sammen under stegningen.
  • Smør bøfferne med olivenolie, og drys dem med flagesalt. Vent med peberet, så det ikke bliver brændt på grillen eller panden.
  • Lad bøfferne hvile 10 minutter.
  • Du kan både lave højrebsbøfferne på grill og pande. På grillen er det ved direkte og høj varme, hvor de skal have cirka tre minutter på hver side - afhængig af tykkelsen. Steg aldrig bøffer tørre!
  • På panden er det høj varme først, hvor bøfferne brunes af, hvorefter der skrues lidt ned for varmen. Stegetiden er stadig er omkring tre minutter på hver side.
  • Tag bøfferne af panden og krydr dem med peberblandingen. Lad dem hvile utildækket i fem minutter inden servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
447
% Daglig værdi*
Fedt
 
32
g
49
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
16
g
Kolesterol
 
122
mg
41
%
Natrium
 
685
mg
30
%
Kalium
 
536
mg
15
%
Protein
 
40
g
80
%
Vitamin A
 
30
IU
1
%
Calcium
 
14
mg
1
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening
Jørgen Christensens Hallegaard Gårdbutik er en rigtig slagterbutik, hvor du finder de bedste udskæringer. Det hele selvfølgelig lokalt og hjemmelavet, og betjeningen er i top. Om du så skal have spegepølser eller en god højreb til grillen. Foto: Madensverden.dk.
Jørgen Christensens Hallegaard Gårdbutik er en rigtig slagterbutik, hvor du finder de bedste udskæringer. Det hele selvfølgelig lokalt og hjemmelavet, og betjeningen er i top. Om du så skal have spegepølser eller en god højreb til grillen. Foto: Madensverden.dk.

Tilbehør

Bøfferne serveres eventuelt med sauce bearnaise, masser af tomatsalat og bagte kartofler.

Har du en hel oksehøjreb, vil jeg anbefale dig at langtidsstege den.

Brun hurtigt kødet, og steg den ved 100 grader almindelig luft i ovnen. Stegetiden er cirka en time på kilo højreb.

Kernetemperaturen skal være cirka 58 grader, hvor kødet er rosa uden at være rødt.

Relateret opskrift og artiklen er denne med T-bone steak fra Hallegaard.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Simon

    maj 09, 2024 at 12:45 pm

    Hallegaard er bestemt et besøg værd, og både bøffer og spegepølser er fantastiske. Så snyd ikke dig selv for den oplevelse.

    Svar
  2. Lennart

    september 22, 2019 at 2:34 am

    Højreb , ja så tænker jeg også på PRIME RIB. Her skal man vist nok stege på benet når det er store stykker. Jeg kunne godt tænke mig at høre om det ved lejlighed mvh lennart

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required