• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Hjemmelavet ravioli med skinke, pesto og salviesmør

Hjemmelavet ravioli med skinke, pesto og salviesmør

billederesultat for ravioli med skinke og salviesmør
4.3 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  31. oktober 2023 - Udgivet:  3. august 2020

Intet slår en hjemmelavet ravioli, og her er min opskrift på den italienske klassiker med skinke og pesto, der er nem at lave. Nydes med brunet salviesmør.

Hjemmelavet ravioli med lækkert fyld af italiensk skinke og pesto.

Så bliver det da ikke mere italiensk, og ravioli er netop en klassisk ret fra Italien, som kan serveres både som en forret eller hovedret.

Her altså med fyld af skinke og hjemmelavet pesto, og retten serveres med lidt brunet salvie smør over.

Ravioli er genialt, da fyldet i de små pastapakker kan varieres i det uendelige. En anden klassiker er ravioli med spinat og ricotta, men der findes et utal af muligheder for fyld.

Se også mine opskrifter på:

Hjemmelavet ravioli med ricotta og spinat

Hjemmelavet pasta (med eller uden pastamaskine)

Hjemmelavet fettuccine - på den autentiske måde

Opskrift på ravioli

Her er opskriften beregnet som en lille hovedret til fire personer, hvor der nydes et godt stykke brød til. Prøv også at servere en italiensk tomatsalat til.

billederesultat for ravioli med skinke og salviesmør
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hjemmelavet ravioli med skinke, pesto og salviesmør

4.34 fra 3 stemmer
Intet slår en hjemmelavet ravioli, og her er min opskrift på den italienske klassiker med skinke og pesto, der er nem at lave. Nydes med brunet salviesmør.
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Pasta på køl 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Kalorier: 767
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Pastadej
  • 150 g hvedemel - skal være italiensk tipo 00
  • 150 g durummel - til pasta
  • 4 æg
Fyld
  • 100 g skinke - kogt italiensk skinke i skiver, skæret i små tern
  • 100 g olivenolie
  • 30 g pinjekerner - ristet på en pande
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld basilikum
  • Lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
Pensling
  • 1 æg - sammenpisket
Brunet salviesmør
  • 50 g smør
  • 15 blade salvie

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave pastadej til din ravioli. Kom de to slags mel i en skål, lav en fordybning i midten og kom æggene i fordybingen. Med en gaffel piskes dejen nu gradvist sammen, hvorefter den æltes godt igennem på et medrysset bord. Se evt. her hvordan du laver hjemmelavet pasta.
  2. Pak pastadejen ind i lidt husholdningsfilm og stil på køl i 30 minutter.
  3. Imens laver du pesto, hvor pinjekerner ristes på en varm pande, og blendes med olivenolie, hvidløg og masser af basilikum. Kom også lidt citronsaft, salt og peber ved. Der kan også tilsættes lidt revet parmesan.
  4. Skinken skæres ud i mindre tern, og vendes sammen med pestoen.
  5. Del så pastadejen i fire lige store stykker, som rulles ud en ad gangen. På pastamaskine rulles gradvist fra tykkelse 6 og indtil tykkelse 2. Har du ikke en pastamaskine, kan du rulle pastadejen ud med en kagerulle. Uanset om du bruger pastamaskine eller ej, skal du bruge rigeligt med mel på bord og pasta. Denne mængde kommer ud over den angivne mængde i opskriften.
    pasta til ravioli
  6. Læg dejen i en ravioli form, og tryk den ganske let ned. Fordel derefter lidt fyld i hvert hul, pensl kanterne med æg (også de indvendige kanter), og læg et lag pasta over. Rul med en kagerulle, og skil raviolierne fra hinanden. Lægges på et fad indtil brug.
    ravioolidej pensles med æg
  7. Har du ikke en ravioliform, kan du trykke cirkler ud med et lille glas, komme lidt fyld på midten, pensle kanten med æg og lukke dem sammen. Tryk derefter kanten med en gaffel, så den lukker tæt. Det er meget nemt at lave ravioli - med eller uden form.
    færdiglavede ravioli med skinke
  8. De hjemmelavede raviolier koges ca. 2 minutter, måske en smule længere, men husk de skal i bulderkogende og saltet vand. Tages op med en hulske og dryppes af.
    ravioli koges
  9. Salviesmør laver du nemt ved at smelte smør i en gryde under omrøring, og tilsætter de friske salvieblade. Husk at røre hele tiden, og når smørret bliver nøddebrunt og er brust af, tages gryden af kogepladen.

Næringsindhold

Kalorier: 767kcalKulhydrater: 57gProtein: 23gFedt: 51gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 8gEnkelumættet fedt: 26gTransfedt: 0.4gKolesterol: 247mgNatrium: 1039mgKalium: 405mgKostfibre: 1gSukker: 1gVitamin A: 625IUVitamin C: 1mgCalcium: 60mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hjemmelavet ravioli serveres straks - dryppet med lidt salviesmør og eventuelt lidt reven parmesan.

Serveres gerne med et stykke hjemmebagt ciabattabrød til.

Du finder flere lækre opskrifter på italiensk mad her.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required