Hjemmelavet pistacieis er nem at lave, den smager helt fantastisk, og så kræver den kun fem ingredienser. Den kan laves den uden ismaskine.
Hjemmelavet pistacieis er en af de mest populære is især i Italien, som også er hjemlandet til gelato. Denne opskrift har den helt rigtige og autentiske smag, som man kender.
Det er ikke kun den fantastiske smag og cremet konsistens, som fanger én, det er også den smukke grønne farve som bare gør denne dessert endnu bedre. Jeg vil mene, at det er den ideelle gæstedessert.
Måden man gør den cremet uden en ismaskine på, er ved at røre rundt i den to-tre gange med en times mellemrum, imens den fryses ned. Dette knuser iskrystallerne, og så vil den opnå den lækreste konsistens.
Opskrift på hjemmelavet pistacieis uden ismaskine
Hjemmelavet pistacieis uden ismaskine
Ingredienser
- 75 g pistacienødder - uden salt
- 130 g sukker
- 4 stk pasteuriserede æggeblommer
- 2 dl mælk
- 1,5 dl piskefløde
Fremgangsmåde
- Start med at tage en blender eller foodprocessor. Tilføj nu halvdelen af sukkeret og pistacienødderne, blend det helt fint sammen.
- Tag en lille gryde og tilføj pistacie-sukker-blandingen og tilføj mælk, varm nu blandingen lige op til kogepunktet og skru ned for varmen.
- I en separat skål tilføjes æggeblommer og den anden halvdel af sukkeret. Pisk det luftigt sammen med en elpisker.
- Hæld det i gryden med mælk, og pisk det sammen. Forsæt med at røre rundt i blandingen, indtil det tykner. Det skal have samme konsistens som en kagecreme.
- Lad blandingen køle helt ned og tilføj nu piskefløde. land det sammen og hæld det i en beholder, put det nu i fryseren. Når der er gået en time, rører du rundt i blandingen, lad den blive i fryseren i endnu en time og rør rundt igen. Lad den nu fryse fuldstændig.
- Når isen er helt frossen, er den klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan også vælge at tilføje hele nødder i blandingen, dette giver lidt knas og er rigtig lækkert.
Se også vores andre lækre opskrifter på forskellige slags is, for eksempel en rigtig sommerdessert: koldskålsis.
Du kan også lave en frisk champagnesorbet med eller uden ismaskine eller en god, gammeldags vaniljeis.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Avril
Lækreste is nogensinde