• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside

Peanutbutter

Hjemmelavet peanutbutter i glas
Det er pærelet at lave en peaunutbutter, som smager skønt og er nemt at smøre ud på brødet.,Foto: Rakel Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  4. januar 2023 - Udgivet:  14. december 2020

Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Hjemmelavet peanutbutter er super let at lave. Og så er det både billigere og en større smagsoplevelse end dem, man køber. Her er opskriften.
  2. Opskrift på hjemmelavet peanutbutter
  3. Hjemmelavet peanutbutter på 10 min.
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift

Hjemmelavet peanutbutter er super let at lave. Og så er det både billigere og en større smagsoplevelse end dem, man køber. Her er opskriften.

Hjemmelavet peanutbutter er en af de ting, som jeg bruger meget. I mit køkken kan man altid finde et glas af dette hjemmelavede vidunder. Det er billigere end færdiglavet, og så er det sundere.

Færdiglavet peanutbutter indeholder ofte meget sukker og olie. Men i denne opskrift ved vi, hvilke ingredienser der er i, nemlig kun jordnødder, lidt salt, sukker og olie.

Som vegetar har man brug for proteiner fra andre kilder end kød, og der er peanuts en god kilde. Dette spiller også ind for min kæreste, som dagligt træner og dermed har brug for ekstra proteiner.

Opskrift på hjemmelavet peanutbutter

Hjemmelavet peanutbutter i glas

Hjemmelavet peanutbutter på 10 min.

Hjemmelavet peanutbutter er super let at lave, og så er det både billigere og en større smagsoplevelse end den, man køber.
Bedømmelse
4.9 fra 7 stemmer
RetTilbehør, Vegetar
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 5 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
Antal 1 glas
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Rakel Seneca

Ingredienser

  • 500 g jordnødder - usaltede
  • 2 spsk olie
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk sukker

Fremgangsmåde

  • En pande varmes op til medium varme. Tilføj nu alle jordnødderne, lad dem riste i cirka fem minutter og rør rundt i dem en gang hvert halve minut. Nødderne skal være gyldne og ikke brændte.
  • Lad jordnødderne køle helt ned på et fad.
  • Hvis de jordnødder, du bruger, har en smule skal på, kan du fjerne skallen ved at tage en håndfuld nødder op i hænderne og gnide dem. Derefter er det let bare at puste skallen væk. (Spring dette step over, hvis dine jordnødder allerede er frie for skal)
  • Hæld nu alle jordnødderne i en blender eller foodprocessor. Blend dem i cirka to minutter.
  • Tilføj olie, salt og sukker og blend det hele sammen i yderligere tre minutter.
  • Jeg blender normalt min peanutbutter i fem minutter, da jeg godt kan lide den en smule crunchy. Men det afhænger af, hvilken blender man har, og hvordan man foretrækker sin peanutbutter.
  • Hæld nu din hjemmelavet peanutbutter på glas, og så er den klar til at blive spist.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
3113
% Daglig værdi*
Fedt
 
276
g
425
%
Mættet fedt
 
42
g
263
%
Flerumættet fedt
 
89
g
Enkelumættet fedt
 
132
g
Natrium
 
1273
mg
55
%
Kalium
 
3721
mg
106
%
Kulhydrater
 
83
g
28
%
Kostfibre
 
48
g
200
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
131
g
262
%
Calcium
 
531
mg
53
%
Jern
 
20
mg
111
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan bruge din hjemmelavet peanutbutter til lidt af hvert. Fra de lækreste fyldte dadler med peanutbutter og chokoladeovertræk til en god sataysovs.

Amerikanerne har lært hele verden at sætte pris på en god peanutbutter and jelly-sandwich. Helt enkelt er det blot syltetøj og peanutbutter i en klapsammenmad.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Steffen

    august 17, 2023 at 4:26 pm

    Ser dejligt lækkert og simpelt ud.

    Bare et teknisk spørgsmål. Hvad slags olie ville du anbefale at bruge?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 17, 2023 at 4:44 pm

      Hej Steffen
      Allerbedst er en jordnøddeolie, men en smagsneutral olie er også fin 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Kira

    december 14, 2020 at 11:32 am

    Hvor lang tid kan det holde i køleskab?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 15, 2020 at 8:37 am

      Hej Kira
      Jeg ville ikke opbevare peanutbutter i køleskabet, da det bliver hårdt og skal tages ud i god tid inden brug.
      Stil det i stedet i køkkenskabet. Her kan peanutbutter holde sig mindst en måned - og nok meget længere. Du har dog nok spist det inden 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required