• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Hjemmelavet myntegele - opskrift med lime

Hjemmelavet myntegele - opskrift med lime

Hjemmelavet myntegele på glas
I England bliver der spist kilovis af myntegele hver evig eneste dag, men i Danmark bruger vi hovedsaligt myntegeleen til lam, hvor geleen komplimenterer kødet perfekt. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  1. juni 2022 - Udgivet:  30. marts 2020

Del gerne:
77
SHARES
FacebookMessenger77PinterestEmailRedditSMS

Hjemmelavet myntegele smager fantastisk sammen med lammekød. Her er en nem og hurtig opskrift på lækker og frisk myntegele med limesaft.

Hjemmelavet myntegele er så let at lave, at det nærmest tager længere tid at gå på jagt efter det i supermarkedet end at lave det selv.

Alt i alt varer det ikke mere end et kvarter at brygge en velsmagende myntegele sammen - og det er endda inklusiv forberedelse og kogning samt skoldning af sylteglas.

Denne opskrift smager mere frisk end de ofte hvinende søde fabriks-geleer. Limefrugterne sørger for den sød-syrlige smag, som er perfekt til myntens aromatiske duft og smag.

Alle der holder af drinken Mojito ved, at lime og mynte er de bedste venner.

Opskriften passer til to små sylteglas, som skulle være nok til at komme igennem påsken.

Ingredienser til myntegele

50 gram frisk mynte

2 lime

5,5 deciliter vand

20 gram gul Melatin geleringspulver

350 gram sukker

Fremgangsmåde

  1. Kog vandet i en gryde.
  2. Skyl mynten og pres saften ud af limefrugterne.
  3. Hæld myntebladene og limesaften op i gryden med det kogende vand og kog videre i fem minutter.
  4. Si bladene fra vandet og hæld Melatin i. Rør rundt 20-30 sekunder. Det er vigtigt, at du ikke hælder Melatin i sammen med sukker, men gør det hver for sig.
  5. Tilsæt derefter sukker og rør i massen i tre til fem minutter.
  6. Skold dine sylteglas og hæld en spiseskefuld atamon i dem. Skru låget på og ryst godt, så atamonen fordeler sig.
  7. Hæld din gele på glas og stil dem tørt og mørkt.

Frugtfarve eller ej

Den myntegele som vi kender fra supermarkedet, er knald-grøn. Derfor ser hjemmelavet myntegele lidt kedelig ud med sin gullige, blege farve.

Du kan komme et par dråber grøn frugtfarve i, før du hælder massen på glas. Det gør jeg af og til - blandt andet i den gele du ser på billedet øverst.

Du kan også vælge at finhakke nogle mynteblade og komme dem i gelemassen, før den hældes på glas.

Det ser fint og autentisk ud, men har dog den uheldige effekt, at man får mynte mellem tænderne.

Men leg med udtrykket på din hjemmelavet myntegele - om det er frugtfarve, hakkede mynteblade eller revet citronskal, det skal nok blive godt.

Opskrifter med lammekød:

Lammekølle i fad med kartofler og lammesky

Grillede lammekotelettler med rosmarin og hvidløg

Skøn gæstemad: Lammekølle med flødekartofler

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Charlotte Lind

    juni 01, 2022 at 10:35 am

    Skal det koge med sukkeret?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 01, 2022 at 10:48 am

      Hej Charlotte
      Nej, sukkeret røres i til sidst 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her