Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Hjemmelavet karrysild med kapers

Hjemmelavet karrysild med kapers

Hjemmelavet karrysild
4.8 fra 27 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
50
SHARES
FacebookMessenger50PinterestEmailSMS

Hjemmelavet karrysild tager ingen tid at lave, og så smager de bare det bedre end de købte. Her får du en opskrift med æbletern, dild og creme fraiche.

Hjemmelavet karrysild er ret tilfredsstillende at lave og spise. Der er bare noget ved det mad, vi selv laver, som smager endnu bedre end den købte.

Jeg har eksperimenteret lidt med karrysild, da det er min yndlingsspise, når det gælder sild. Og nu ligger opskriften klar. Den er ret enkel, for der skal ikke for mange ingredienser i. Det skal trods alt stadig være muligt at smage fisken.

Udgangspunktet er ganske almindelige marinerede, hvide sild, som skæres i bidder og blandes med en duftende karrydressing.

De er fine til påskefrokosten, julefrokosten og til hverdag, hvor man har lyst til en god sildemad.

Opskrift på hjemmelavet karrysild

Hjemmelavet karrysild

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 27 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 2 minutter min
Samlet tid: 12 minutter min
Hjemmelavet karrysild tager ingen tid at lave, og så smager de bare det bedre end de købte. Her får du en opskrift med æbletern, dild og creme fraiche.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 hele marinerede sild i bidder
  • 1-2 spsk karry
  • 1 spsk olie
  • 0,5 stk løg
  • 3 spsk mayonnaise
  • 2 spsk creme fraiche 18%
  • 2 tsk kapers
  • 0,5 stk æble i tern
  • dild

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at opvarme 1 spiseskefuld olie i en lille gryde. Tilsæt 1-2 spiseskefulde karry, alt efter hvor meget karrysmag du ønsker i din hjemmelavet karrysild. Lad karryen riste i 1-2 minutter og køl blandingen af.
  2. Skær marinerede sild i skiver/bidder i den størrelse, du finder bedst.
  3. Skræl æblet og skær halvdelen i små tern.
  4. Bland mayonnaise, creme fraiche, æbler og karryolien.
  5. Tilsæt de marinerede sild samt kapers og vend forsigtigt rundt.
  6. Stil hjemmelavet karrysild på køl i mindst en time før, I skal spise, så silden kan trække karrysmag.
  7. Før servering klipper du dild henover karrysilden og pynter med løgringe samt evt. flere kapers.

Næringsindhold

Kalorier121kcalKulhydrater1gProtein1gFedt13gMættet fedt2gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.04gKolesterol5mgNatrium103mgKalium29mgKostfibre1gSukker0.3gVitamin A24IUVitamin C0.2mgCalcium9mgJern0.5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips og andre opskrifter

Jeg opvarmer karryen i olie, før den kommes i min hjemmelavet karrysild. Det skyldes, at karrysmagen først for alvor bliver udløst, når karryen lige får et par minutter i gryden eller på panden før brug.

Da mange er vant til at komme uristet karry i deres æggesalat eller karrysild, kan smagen blive for skarp med ristet karry.

Hvis du ikke tør tage chancen, kan du hælde karry direkte ned i dressingen uden at riste den først. Her skal du så lige tilsætte lidt salt og peber også.

Se også vores andre opskrifter, der indeholder sild:

Sådan laver du gammeldags stegte sild

Røget sild med bagt kartoffel

Sol over Gudhjem - bornholmsk opskrift

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    december 25, 2023 at 7:57 pm

    Jeg elsker også karrysalat til sildene, men jeg gar lige et spørgsmål. Bliver æbletern ikke brune uden at blive dryppet med citron?
    God jul.
    Jolanda

    Svar
  2. Johnny Green skriver

    december 06, 2023 at 12:29 pm

    Hvordan indgår løg i opskriften? Rå, ristet, hakket, hvornår ?

    Svar
  3. Mari Anne Liebst skriver

    december 06, 2022 at 7:01 pm

    Ja, præcis sådan plejer jeg også at lave det. Men uden dild. Den har vi på de marinerede sild. I nyere tid har jeg valgt at hakke hårdkogte æg og lægge over i stedet for. Har man besøg af børn, der godt kan lide hårdkogte æg forsvinder alle æggene så ikke inden sildene går rundt. Det blev en succes.

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      december 07, 2022 at 10:23 am

      Hej Mari Anne.
      Tak for beskeden. Du har ret - æg på toppen er supergodt.
      Mvh Karen

      Svar
  4. Nedda riise skriver

    oktober 16, 2021 at 10:00 am

    Super lækker - skal laves igen.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required