Hjemmelavet After Eight er super nemme at lave, og så er de helt vildt lækre. De er søde samtidig med, at de er friske i smagen.
Hjemmelavet After Eight er inspireret af den kendte, fyldte chokolade, som ofte bliver serveret efter aftensmaden eller efter klokken otte om aftenen, som navnet beskriver. Jeg kan dog spise dem på alle tider af døgnet.
Det er faktisk virkelig let at lave dem selv. Du skal blot smelte mørk chokolade af god kvalitet og så derefter lave pebermyntecreme, som kommes i mellem chokoladen.
Jeg kan forestille mig, at man også kunne lave dem som fyldte chokolader, Men jeg har lavet disse så tæt på originalen ved at smøre chokoladen helt tyndt ud, så de har fået samme delikate knæk.
Opskrift på hjemmelavet After Eight
Hjemmelavet After Eight
Ingredienser
- 200 g mørk chokolade
- 2,5 dl flormelis
- 1 spsk vand
- 0,5 spsk olie
- 2 dråber pebermynteekstrakt
Fremgangsmåde
- Start med at hakke chokoladen, tag halvdelen af den og smelt den forsigtigt over et vandbad.
- Tag nu et stort fad eller spækbræt og beklæd det med bagepapir. Hæld derefter chokoladen ud på det og brug en dejskraber til at sprede chokoladen udover bagepapiret. Prøv at gøre det så tyndt som muligt, uden at der kommer huller i.
- Stil nu chokoladen i køleskabet, så den kan størkne fuldkommen.
- I en skål blandes flormelis, vand, olie og pebermynteekstrakt sammen, Det skal føles som en ret tyk glasur.
- Varm nu glasuren op en smule henover et vandbad, dette gør den lidt mere flydende.
- Hæld derefter pebermyntecremen udover chokolade, brug forsigtigt dejskraberen til at fordele det jævn. Stil på køl igen og lad glasuren stivne.
- Smelt nu resten af chokoladen og hæld den udover glasuren og fordel den jævnt. Put eventuelt bagepapir ovenpå for at gøre overfladen helt glat.
- Stil den på køl i fem-ti minutter, indtil chokoladen er halvt størknet men stadig blød. Nu kan du skære stykkerne ud i mundrette firkanter med en skarp kniv.
- Stil dem på køl i yderlige 10 minutter, så dine After Eight er helt størknet og så er de herefter klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan også prøve at lave denne opskrift med lys eller hvid chokolade, hvis du ønsker en sødere smag.
Prøv også at lave små papirsposer, du kan pakke hver enkelt stykke After Eight ind i.
Har du rester, du ikke får spist, kan du hakke dem og bruge dem i is eller som topping på kager.
Se flere chokoladeopskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: