Opskrift på kokosbund med chokolade og bær. En dejlig marengskage med lækkert fyld, og den er perfekt som dessertkage.
Kokosbund med fyld er beregnet som en dessertkage til 6 prsoner.
Opskrift på kokosbund
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 4 æggehvider
- 3 deciliter rørsukker
- 3 deciliter kokosmel
- 100 gram mørk chokolade - hakket
Til pynt
- 1,5 deciliter piskefløde - pisket til stiv skum
- 2 deciliter creme fraiche - 9%
- 1 teske vaniljesukker
- 1 spiseskefuld flormelis
- 200 gram jordbær - skåret i kvarte
- 200 gram blåbær
Sådan gør du
- Til kokosbund starter du med at pisk æggehvider stive, drys sukkeret i lidt efter lidt og pisk til det bliver en marengsmasse.
- Vend hakket chokolade og kokosmel i.
- Beklæd en springform (22-24 centimeter) med bagepapir og kom marengsmassen i.
- Sæt formen ind i en 190 grader varm ovn (alm. over- og undervarme) i ca. 30 minutter. Tag ud og lad afkøle.
- Flyt den helt kolde kokosbund over på et fad.
- Pisk fløde godt stiv, vend vaniljesukker, flormelis og creme fraiche i.
- Vend jordbær i og fordel massen ovenpå bunden. Drys til sidst med blåbær.
Næringsindhold
Tips
Dessertkagen serveres straks, og den kan også pyntes med andre bær.
Del dine ideer og tanker med os andre her: