• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Marcipansnitter - nem opskrift på hjemmelavet konfekt

Marcipansnitter - nem opskrift på hjemmelavet konfekt

Hjemmelavede marcipansnitter er verdens nemmeste konfekt. Her er de skåret ud i den klassiske harlekin-form, men de kan skæres som du ønsker – kun fantasien sætter grænser. Foto: Charlotte Mithril
5 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  21. december 2020

Hjemmelavede marcipansnitter med nougat er verdens nemmeste konfekt at lave til jul – her kan alle være med.

Elsker du også smagen af marcipan og nougat? Så prøv disse hjemmelavede marcipansnitter, der er en nem og lækker variant af de færdiglavede marcipansnitter.

Marcipansnitter er en klassiker i konfektskålen til jul i mange familier. De kan købes færdiglavede med enten nougat eller farvet marcipan i midten.

Færdiglavede marcipansnitter fyldt med sukker og kemi

Køber du de færdiglavede marcipansnitter med farvet marcipan, får du dog en del andet end marcipan med i prisen.

De indeholder nemlig over dobbelt så meget sukker end almindelig ren rå marcipan og er tilsat adskillige tilsætningsstoffer som konserveringsmiddel, konsistensmiddel og farvestoffer.

Vil du have marcipansnitter uden kemi, er det altså en god ide at lave dem selv.

Læs mere om de færdiglavede marcipansnitter længere nede på siden.

Se også: Marcipankonfekt - 3 forskellige, fine opskrifter

Vælg råvarer med omhu

Hjemmelavede marcipansnitter består kun af to ingredienser: Marcipan og blød nougat.

Når du laver noget så simpelt, er det vigtigt, at du vælger de to ingredienser med omhu. De er nemlig det eneste du smager, og skal dermed have en rigtig god og ren smag.

På Madens Verden har vi lavet smagstest af både marcipan og nougat. Her kan du læse om forskellen i smag og pris på de forskellige varianter samt se hvilke, der smager bedst.

Se de to smagstest her:

Smagstest af marcipan

Smagstest af nougat

Opskrift på marcipansnitter

Hjemmelavede marcipansnitter er verdens nemmeste konfekt. Her er de skåret ud i den klassiske harlekin-form, men de kan skæres som du ønsker – kun fantasien sætter grænser. Foto: Charlotte Mithril
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Hjemmelavede marcipansnitter

5 fra 8 stemmer
Hjemmelavede marcipansnitter med nougat er verdens nemmeste konfekt at lave til jul – her kan alle være med.
Forb. tid 15 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Kalorier: 507
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g marcipan
  • 150 g nougat - blød

Fremgangsmåde
 

  1. Kom lidt flormelis på bordet og rul marcipanen ud til en flad firkant, der er cirka 0,5 cm høj. Brug evt. et stykke bagepapir over marcipanen, når du ruller, så marcipanen ikke klistrer fast på kagerullen.
  2. Skær nougaten ud i tynde skiver på cirka 0,5 cm.
  3. Skær marcipanpladen over på midten og fordel skiver af nougat på den ene halvdel af marcipanen, så de ligger tæt uden mellemrum.
  4. Kom den anden halvdel af marcipanen ovenpå nougaten og pres forsigtigt sammen.
  5. Skær dine hjemmelavede marcipansnitter ud i små firkanter eller hvilken form du ønsker.

Næringsindhold

Kalorier: 507kcalKulhydrater: 72gProtein: 9gFedt: 21gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 14gNatrium: 37mgKalium: 242mgKostfibre: 3gSukker: 47gVitamin A: 10IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 56mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Købte marcipansnitter er fyldt med sukker og tilsætningsstoffer

De små harlekinformede marcipansnitter er en klassisk julekonfekt.

De består af to lag marcipan med en skive farvet masse i midten og er skåret ud i små belejlige mundfulde.

Men hvad er der egentligt i de færdiglavede marcipansnitter?

Hvad er der i marcipansnitter?

Færdiglavede marcipansnitter produceres af blandt andet Anthon Berg og Spangsberg.

De indeholder som forventet marcipan, men derudover er ingredienslisten temmelig lang og omfatter tilsætningsstoffer som konserveringsmiddel, konsistensmiddel og adskillige farvestoffer.

Derudover kan der være tilsat aroma, for at give ekstra smag til marcipanen.

Ingredienslisten for marcipansnitter fra Spangsberg ser således ud:

Marcipan (51% mandler, 27% sukker, 11% vand, 11% invertsukkersirup), flormelis (sukker, kartoffelstivelse), finsprit, kakaopulver, konserveringsmiddel (E202), farvestof (E120, E141, E150c), konsistensmiddel (E1103), aroma.

Læs også: Konfekt - sådan skal du opbevare det

Marcipan med tilsætningsstoffer

Køber du en rulle færdiglavet ren rå marcipan, indeholder den sjældent andet end mandler, sukker, vand og glukosesirup.

Det kan altså sagtens lade sig gøre at producere færdiglavet marcipan helt uden brug af tilsætningsstoffer.

Men det er åbenbart ikke tilfældet for en marcipansnitte, der er tilsat både konserveringsmiddel, konsistensmiddel og farvestoffer.

Det kan undre, at der er tilsat så mange hjælpestoffer til marcipansnitterne, når det ikke behøves til den rene marcipan.

Er der mandler i marcipanen?

Marcipan laves traditionelt af mandler, der blendes med sirup eller sukkerlage.

Fødevareindustrien har dog fundet ud af at bruge abrikoskerner, som et billigt alternativ til mandler, så du kan ikke længere være sikker på, at din marcipan er lavet af mandler.

I marcipansnitter fra Spangsberg og Anthon Berg er marcipanen dog i begge tilfælde lavet på mandler.

Spangsberg indeholder 51 procent mandler, mens dem fra Anthon Berg indeholder lidt færre mandler, nemlig 40 procent.

I begge tilfælde er der dog færre mandler i marcipanen, end hvis du køber en rulle ren rå marcipan, der typisk indeholder 55-60 procent mandler.

Se også: Kagefigurer (julekager med sirup)

Dobbelt så meget sukker

Ser man på næringsindholdet i marcipansnitter, ser det også anderledes ud end for ren marcipan. De indeholder nemlig hele 60 procent sukkerarter.

Det er dobbelt så meget sukker som i ren rå marcipan, der typisk indeholder omkring 25-35 procent sukkerarter.

Til gengæld indeholder ren marcipan mere fedt. Fedtet kommer dog ikke fra en tilsat fedtkilde, men er et naturligt fedtindhold fra mandlerne, der jo er flere af i den rene marcipan.

Du kan se næringsindholdet i Marcipansnitter fra Spangsberg sammenlignet med Odense Original Marcipan her:

Indhold per 100 gramMarcipansnitter, SpangsbergRen marcipan, Odense Original
Energi (kcal)438485
Fedt (g)1732
- heraf mættet fedt (g)1,42,4
Kulhydrater (g)6133
- heraf sukkerarter (g)6027
Protein (g)5,813
Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required