Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Bløde og svampede chokoladeboller

Bløde og svampede chokoladeboller

chokoladeboller
4.7 fra 41 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
434
SHARES
FacebookMessenger434PinterestEmailSMS
Opdateret: 15. maj 2024 - Udgivet: 2. oktober 2020

Min opskrift på de bedste og hjemmebagte chokoladeboller med stykker af mørk chokolade, og bollerne bliver både store, lækre og meget bløde.

Hjemmebagte chokoladeboller er elsket af både store og små.

Og her er opskriften på bløde og lækre chokoladeboller, der samtidig har den rette størrelse.

Jeg har anvendt en chokolade med en kakaoprocent på 70, som jeg synes passer fint til bollerne.

Vær dog opmærksom på, at en højere kakaoprocent også gør smagen mere bitter, og det er isæt børn ikke glade for.

Så du kan med fordel også bruge en chokolade med en lavere kakaoprocent.

Opskriften giver 12 store og svampede chokoladeboller.

Se også disse opskrifter:

Chokoladebrud

Bamseboller

Gammeldags boller

Fødselsdagsboller

Opskrift på nemme chokoladeboller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Chokoladeboller opskrift - svampede og nemme

4.74 fra 41 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet hævetid 1 time t 45 minutter min
Samlet tid 2 timer t 10 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 295
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 3 dl vand - ca. 37 grader varmt
  • 30 g gær
  • 2 æg
  • 575 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme - lille teske
  • 60 g smør - blødt
  • 100 g mørk chokolade - med 70% kakao
  • 1 æg - til pensling
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Mål tre deciliter lunkent vand af, og rør gæren ud i vandet. Brug gerne en røremaskine. Ælt derefter æggene i ét ad gangen.
  2. Hvedemel vejes af sammen med sukker, salt og kardemomme, og æltes derefter gradvist ind i dejen.
  3. Til sidst æltes det bløde smør i, og dejen æltes nu igennem ved lav hastighed i 5-7 minutter. Læg et viskestykke over, og lad dejen hæve i en time.
  4. Slå dejen ud på et meldrysset bord. Hak chokoladen groft, men uden der kommer alt for stykker chokolade i de færdige chokoladeboller.
  5. Ælt chokoladestykkerne forsigtigt ind i dejen. Del dejen i 12 lige store stykker. Tril dem til boller, og sæt dem tæt på en bageplade med bagepapir. Gerne blot med to centimeters afstand, så de vokser sammen under bagningen.
  6. Lad nu chokoladebollerne efterhæve i 45 minutter.
  7. Pensl dem med sammenpisket æg.
  8. Bag chokoladebollerne i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft, hvor de skal have omkring 10 minutter. Måske et par minutter mere.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 295kcalKulhydrater: 45gProtein: 7gFedt: 9gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.2gKolesterol: 52mgNatrium: 246mgKalium: 144mgKostfibre: 2gSukker: 6gVitamin A: 188IUVitamin C: 0.04mgCalcium: 23mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte chokoladeboller køles af på en rist.

Derefter kan de nydes som de er.

Fryseegnet: Du kan også fryse chokoladebollerne ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens Schrødee skriver

    maj 31, 2022 at 5:07 pm

    Hvordan ælter man æg ind i vand ? Og hvorfor må dejen ikke tilsættes store stykker chokolade?
    Dine boller hæver ikke nok, pga for lidt gær.

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required