Indhold
Chokoladeboller
Ingredienser
- 3 dl vand (ca. 37 grader varmt)
- 30 g gær
- 2 æg
- 575 g hvedemel
- 50 g sukker
- 1 tsk salt
- 1 tsk kardemomme (lille teske)
- 60 g smør (blødt)
- 100 g mørk chokolade (med 70% kakao)
- 1 æg (til pensling)
Fremgangsmåde
- Mål 3 dl vand (lunkent) af, og rør 30 g gær ud i vandet. Brug gerne en røremaskine med dejkrog. Ælt derefter 2 æg i ét ad gangen.
- 575 g hvedemel vejes af sammen med 50 g sukker, 1 tsk salt og 1 tsk kardemomme, og æltes derefter gradvist ind i dejen.
- Til sidst æltes 60 g smør (blødt) i, og dejen æltes nu igennem ved lav hastighed i 5-7 minutter. Læg et viskestykke over, og lad dejen hæve i en time.
- Slå dejen ud på et meldrysset bord. Hak 100 g mørk chokolade groft, men uden der kommer alt for store stykker chokolade i de færdige chokoladeboller.
- Ælt chokoladestykkerne forsigtigt ind i dejen. Del dejen i 12 lige store stykker. Tril dem til boller, og sæt dem tæt på en bageplade med bagepapir. Gerne blot med to centimeters afstand, så de vokser sammen under bagningen.
- Lad nu chokoladebollerne efterhæve i 45 minutter.
- Pensl dem med 1 æg (sammenpisket)..
- Bag chokoladebollerne i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft, hvor de skal have omkring 10 minutter. Måske et par minutter mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på nemme chokoladeboller
Hjemmebagte chokoladeboller er elsket af både store og små. Og her er opskriften på bløde og lækre chokoladeboller, der samtidig har den rette størrelse.
Jeg har anvendt en chokolade med en kakaoprocent på 70, som jeg synes passer fint til bollerne.
Vær dog opmærksom på, at en højere kakaoprocent også gør smagen mere bitter, og det er isæt børn ikke glade for.
Så du kan med fordel også bruge en chokolade med en lavere kakaoprocent. Opskriften giver 12 store og svampede chokoladeboller.
Se også disse opskrifter:
Tips
De færdigbagte chokoladeboller køles af på en rist. Derefter kan de nydes som de er.
FAQ
Ja, chokoladebollerne er fryseegnet. Frys dem i en pose og tag op efterhånden som du skal bruge dem.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Jens Schrødee skriver
Hvordan ælter man æg ind i vand ? Og hvorfor må dejen ikke tilsættes store stykker chokolade?
Dine boller hæver ikke nok, pga for lidt gær.