Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Chokoladeboller

Chokoladeboller (bløde og svampede boller med chokolde)

chokoladeboller
4.7 fra 41 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
434
SHARES
FacebookMessenger434PinterestEmailSMS
Indhold
  • Chokoladeboller
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på nemme chokoladeboller
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Chokoladeboller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 41 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet hævetid: 1 time t 45 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 10 minutter min
Min opskrift på de bedste og hjemmebagte chokoladeboller med stykker af mørk chokolade, og bollerne bliver både store, lækre og meget bløde.
Antal: 12
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 dl vand (ca. 37 grader varmt)
  • 30 g gær
  • 2 æg
  • 575 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme (lille teske)
  • 60 g smør (blødt)
  • 100 g mørk chokolade (med 70% kakao)
  • 1 æg (til pensling)

Fremgangsmåde

  1. Mål 3 dl vand (lunkent) af, og rør 30 g gær ud i vandet. Brug gerne en røremaskine med dejkrog. Ælt derefter 2 æg i ét ad gangen.
  2. 575 g hvedemel vejes af sammen med 50 g sukker, 1 tsk salt og 1 tsk kardemomme, og æltes derefter gradvist ind i dejen.
  3. Til sidst æltes 60 g smør (blødt) i, og dejen æltes nu igennem ved lav hastighed i 5-7 minutter. Læg et viskestykke over, og lad dejen hæve i en time.
  4. Slå dejen ud på et meldrysset bord. Hak 100 g mørk chokolade groft, men uden der kommer alt for store stykker chokolade i de færdige chokoladeboller.
  5. Ælt chokoladestykkerne forsigtigt ind i dejen. Del dejen i 12 lige store stykker. Tril dem til boller, og sæt dem tæt på en bageplade med bagepapir. Gerne blot med to centimeters afstand, så de vokser sammen under bagningen.
  6. Lad nu chokoladebollerne efterhæve i 45 minutter.
  7. Pensl dem med 1 æg (sammenpisket)..
  8. Bag chokoladebollerne i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft, hvor de skal have omkring 10 minutter. Måske et par minutter mere.

Næringsindhold

Kalorier295kcalKulhydrater45gProtein7gFedt9gMættet fedt5gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.2gKolesterol52mgNatrium246mgKalium144mgKostfibre2gSukker6gVitamin A188IUVitamin C0.04mgCalcium23mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på nemme chokoladeboller

Hjemmebagte chokoladeboller er elsket af både store og små. Og her er opskriften på bløde og lækre chokoladeboller, der samtidig har den rette størrelse.

Jeg har anvendt en chokolade med en kakaoprocent på 70, som jeg synes passer fint til bollerne.

Vær dog opmærksom på, at en højere kakaoprocent også gør smagen mere bitter, og det er isæt børn ikke glade for.

Så du kan med fordel også bruge en chokolade med en lavere kakaoprocent. Opskriften giver 12 store og svampede chokoladeboller.

Se også disse opskrifter:

  • Chokoladebrud
  • Bamseboller
  • Gammeldags boller
  • Fødselsdagsboller

Tips

De færdigbagte chokoladeboller køles af på en rist. Derefter kan de nydes som de er.

FAQ

Kan man fryse chokoladeboller?

Ja, chokoladebollerne er fryseegnet. Frys dem i en pose og tag op efterhånden som du skal bruge dem.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens Schrødee skriver

    maj 31, 2022 at 5:07 pm

    Hvordan ælter man æg ind i vand ? Og hvorfor må dejen ikke tilsættes store stykker chokolade?
    Dine boller hæver ikke nok, pga for lidt gær.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required