Min opskrift på de bedste og hjemmebagte chokoladeboller med stykker af mørk chokolade, og bollerne bliver både store, lækre og meget bløde.
Hjemmebagte chokoladeboller er elsket af både store og små.
Og her er opskriften på bløde og lækre chokoladeboller, der samtidig har den rette størrelse.
Jeg har anvendt en chokolade med en kakaoprocent på 70, som jeg synes passer fint til bollerne.
Vær dog opmærksom på, at en højere kakaoprocent også gør smagen mere bitter, og det er isæt børn ikke glade for.
Så du kan med fordel også bruge en chokolade med en lavere kakaoprocent.
Opskriften giver 12 store og svampede chokoladeboller.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på nemme chokoladeboller
Chokoladeboller opskrift - svampede og nemme
Ingredienser
- 3 dl vand - ca. 37 grader varmt
- 30 g gær
- 2 æg
- 575 g hvedemel
- 50 g sukker
- 1 tsk salt
- 1 tsk kardemomme - lille teske
- 60 g smør - blødt
- 100 g mørk chokolade - med 70% kakao
- 1 æg - til pensling
Fremgangsmåde
- Mål tre deciliter lunkent vand af, og rør gæren ud i vandet. Brug gerne en røremaskine. Ælt derefter æggene i ét ad gangen.
- Hvedemel vejes af sammen med sukker, salt og kardemomme, og æltes derefter gradvist ind i dejen.
- Til sidst æltes det bløde smør i, og dejen æltes nu igennem ved lav hastighed i 5-7 minutter. Læg et viskestykke over, og lad dejen hæve i en time.
- Slå dejen ud på et meldrysset bord. Hak chokoladen groft, men uden der kommer alt for stykker chokolade i de færdige chokoladeboller.
- Ælt chokoladestykkerne forsigtigt ind i dejen. Del dejen i 12 lige store stykker. Tril dem til boller, og sæt dem tæt på en bageplade med bagepapir. Gerne blot med to centimeters afstand, så de vokser sammen under bagningen.
- Lad nu chokoladebollerne efterhæve i 45 minutter.
- Pensl dem med sammenpisket æg.
- Bag chokoladebollerne i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft, hvor de skal have omkring 10 minutter. Måske et par minutter mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte chokoladeboller køles af på en rist.
Derefter kan de nydes som de er.
Fryseegnet: Du kan også fryse chokoladebollerne ned.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jens Schrødee
Hvordan ælter man æg ind i vand ? Og hvorfor må dejen ikke tilsættes store stykker chokolade?
Dine boller hæver ikke nok, pga for lidt gær.