Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Rugbrød med solsikkekerner

Rugbrød med solsikkekerner

Lækkert rugbrød med solsikkekerner, der er bagt uden surdej. Men det kan du ikke smage. Foto: Guffeliguf.dk.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook263PinterestSMSEmailMessenger
263
DELINGER

Opskriften på et dejligt rugbrød med solsikkekerner. Det er bagt uden surdej, men i stedet med kærnemælk, og derfor har brødet den rette surhed.

Dette rugbrød med solsikkekerner er nemt at bage, da du ikke skal bruge en surdej.

I stedet har jeg anvendt gær og kærnemælk, og derfor kan du slet ikke smage, at der ikke er surdej i brødet.

Du får et lækkert rugbrød, der har den helt rigtige skorpe og smag.

Og et trick: Giv dejen lidt sovsekulør, så opnår du nemt et rigtig, mørkt rugbrød. Kuløren afgiver ikke smag.

Opskriften giver et rugbrød.

Opskrift på rugbrød med solsikkekerner

Rugbrød med solsikkekerner

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Hævetid: 20 minutter min
Samlet tid: 1 time t 40 minutter min
Opskriften på et dejligt rugbrød med solsikkekerner. Det er bagt uden surdej, men i stedet med kærnemælk, og derfor har brødet den rette surhed.
Antal: 1 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g solsikkekerner
  • 150 g rugkerner (skårne)
  • 2 dl vand
  • 6 dl kærnemælk
  • 300 g rugmel (fuldkorns)
  • 100 g fuldkorns hvedemel
  • 15 g gær
  • 2 spsk mørk sirup
  • 10 g maltmel
  • 1 tsk salt

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Rist solsikkekernerne let på en varm pande, og stil dem til side.
  2. Kog vand og skårne rugkerner op i en kasserolle, og lad dem småkoge et par minutter. Lad det køle af.
  3. Lun kærnemælken til 37 grader, og hæld det i skålen til en røremaskine. Rør gæren ud i den lune kærnemælk.
  4. Rør gradvist rugmel, fuldkorns hvedemel, mørk sirup og salt i dejen. Kom også maltmel i, så du opnår et smukt rugbrød med den rigtige smag.
  5. Vend så de skårne rugkerner i sammen med de ristede solsikkekerner - gem dog lidt af solsikkekernerne til pynt på rugbrødet.
  6. Ælt dejen godt igennem ved lav hastighed i 10 minutter.
  7. Kom dejen op i en rugbrødsform, og glat ud med en dejspartel.
  8. Prik dejen med en gaffel, og drys resten af de ristede solsikkekerner ud over brødet.
  9. Læg et viskestykke over, og lad det hvile og hæve i 20-25 minutter - ikke længere!
  10. Bag rugbrødet i ovnen ved 200 grader varmluft. Det skal bages ca. 1 time.

Næringsindhold

Kalorier3029kcalKulhydrater505gProtein107gFedt82gMættet fedt20gFlerumættet fedt39gEnkelumættet fedt14gTransfedt0.2gKolesterol66mgNatrium3780mgKalium2910mgKostfibre79gSukker70gVitamin A1010IUVitamin C1mgCalcium972mgJern23mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Tag rugbrødet ud af ovnen, og lad det køle helt af inden udskæring.

Se også mine opskrifter på:

Rugbrød med surdej

Sødmælks franskbrød

Luftigt franskbrød bagt med mælk og smør

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene Marie Christensen skriver

    december 28, 2024 at 8:57 pm

    Hej.
    Min mand er blevet MEGET glad for Schulstads Signaturrugbrød.

    Er der en af dine opskrifter, der giver et brød der ligner ??
    Og helst uden surdej 🥴

    På forhånd tak og godt nytår.

    Mvh
    L. Christensen

    Svar
  2. Ruth Abildgaard skriver

    oktober 11, 2022 at 11:13 am

    Hej - i opskriften rugbrød med solsikkekerner og kærnemælk bages rugbrødet med varmluft - dog skriver du et sted om varmluft, at det ikke er godt at bage rugbrød med varmluft ? Hvordan hænger det sammen 🙂 vh

    Svar
  3. Vera Hansen skriver

    februar 11, 2019 at 7:44 pm

    Tak for dine mange opskrifter.
    Laver i dag kun mad efter dine opskrifter.
    De er simpelthen så lækre.
    Har anbefalet dem til flere andre.
    mvh

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Glædelig jul - giv dig selv en gave og bliv PLUS-medlem nu

madens verden logo opskrifter på god mad

Vi ønsker dig en rigtig glædelig jul. Men har du overvejet, at give dig selv en gave og blive PLUS-medlem af Madens Verden? Det bliver både du og vi glade for.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required