Opskriften på et dejligt rugbrød med solsikkekerner. Det er bagt uden surdej, men i stedet med kærnemælk, og derfor har brødet den rette surhed.
Dette rugbrød med solsikkekerner er nemt at bage, da du ikke skal bruge en surdej.
I stedet har jeg anvendt gær og kærnemælk, og derfor kan du slet ikke smage, at der ikke er surdej i brødet.
Du får et lækkert rugbrød, der har den helt rigtige skorpe og smag.
Og et trick: Giv dejen lidt sovsekulør, så opnår du nemt et rigtig, mørkt rugbrød. Kuløren afgiver ikke smag.
Opskriften giver et rugbrød.
Opskrift på rugbrød med solsikkekerner
Rugbrød med solsikkekerner
Ingredienser
- 100 g solsikkekerner
- 150 g rugkerner - skårne
- 2 dl vand
- 6 dl kærnemælk
- 300 g rugmel - fuldkorns
- 100 g fuldkorns hvedemel
- 15 g gær
- 2 spsk mørk sirup
- 10 g maltmel
- 1 tsk salt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!
Fremgangsmåde
- Rist solsikkekernerne let på en varm pande, og stil dem til side.
- Kog vand og skårne rugkerner op i en kasserolle, og lad dem småkoge et par minutter. Lad det køle af.
- Lun kærnemælken til 37 grader, og hæld det i skålen til en røremaskine. Rør gæren ud i den lune kærnemælk.
- Rør gradvist rugmel, fuldkorns hvedemel, mørk sirup og salt i dejen. Kom også maltmel i, så du opnår et smukt rugbrød med den rigtige smag.
- Vend så de skårne rugkerner i sammen med de ristede solsikkekerner - gem dog lidt af solsikkekernerne til pynt på rugbrødet.
- Ælt dejen godt igennem ved lav hastighed i 10 minutter.
- Kom dejen op i en rugbrødsform, og glat ud med en dejspartel.
- Prik dejen med en gaffel, og drys resten af de ristede solsikkekerner ud over brødet.
- Læg et viskestykke over, og lad det hvile og hæve i 20-25 minutter - ikke længere!
- Bag rugbrødet i ovnen ved 200 grader varmluft. Det skal bages ca. 1 time.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Få tilsendt opskriften på mail
Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag rugbrødet ud af ovnen, og lad det køle helt af inden udskæring.
Se også mine opskrifter på:
Luftigt franskbrød bagt med mælk og smør
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
(Pris er for medlemskab i et HELT år)
Lene Marie Christensen skriver
Hej.
Min mand er blevet MEGET glad for Schulstads Signaturrugbrød.
Er der en af dine opskrifter, der giver et brød der ligner ??
Og helst uden surdej 🥴
På forhånd tak og godt nytår.
Mvh
L. Christensen
Ruth Abildgaard skriver
Hej - i opskriften rugbrød med solsikkekerner og kærnemælk bages rugbrødet med varmluft - dog skriver du et sted om varmluft, at det ikke er godt at bage rugbrød med varmluft ? Hvordan hænger det sammen 🙂 vh
Vera Hansen skriver
Tak for dine mange opskrifter.
Laver i dag kun mad efter dine opskrifter.
De er simpelthen så lækre.
Har anbefalet dem til flere andre.
mvh