• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Rugbrød med solsikkekerner

Rugbrød med solsikkekerner

Lækkert rugbrød med solsikkekerner, der er bagt uden surdej. Men det kan du ikke smage. Foto: Guffeliguf.dk.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
263
SHARES
FacebookMessenger263PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  22. april 2024 - Udgivet:  24. juli 2016

Indhold

  1. Opskriften på et dejligt rugbrød med solsikkekerner. Det er bagt uden surdej, men i stedet med kærnemælk, og derfor har brødet den rette surhed.
  2. Opskrift på rugbrød med solsikkekerner
  3. Rugbrød med solsikkekerner
  4. Tips

Opskriften på et dejligt rugbrød med solsikkekerner. Det er bagt uden surdej, men i stedet med kærnemælk, og derfor har brødet den rette surhed.

Dette rugbrød med solsikkekerner er nemt at bage, da du ikke skal bruge en surdej.

I stedet har jeg anvendt gær og kærnemælk, og derfor kan du slet ikke smage, at der ikke er surdej i brødet.

Du får et lækkert rugbrød, der har den helt rigtige skorpe og smag.

Og et trick: Giv dejen lidt sovsekulør, så opnår du nemt et rigtig, mørkt rugbrød. Kuløren afgiver ikke smag.

Opskriften giver et rugbrød.

Opskrift på rugbrød med solsikkekerner

rugbrød med solsikkekerner
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rugbrød med solsikkekerner

5 fra 1 stemme
Opskriften på et dejligt rugbrød med solsikkekerner. Det er bagt uden surdej, men i stedet med kærnemælk, og derfor har brødet den rette surhed.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Hævetid 20 minutter min
Samlet tid 1 time t 40 minutter min
Antal: 1 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 3029
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 100 g solsikkekerner
  • 150 g rugkerner - skårne
  • 2 dl vand
  • 6 dl kærnemælk
  • 300 g rugmel - fuldkorns
  • 100 g fuldkorns hvedemel
  • 15 g gær
  • 2 spsk mørk sirup
  • 10 g maltmel
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Rist solsikkekernerne let på en varm pande, og stil dem til side.
  2. Kog vand og skårne rugkerner op i en kasserolle, og lad dem småkoge et par minutter. Lad det køle af.
  3. Lun kærnemælken til 37 grader, og hæld det i skålen til en røremaskine. Rør gæren ud i den lune kærnemælk.
  4. Rør gradvist rugmel, fuldkorns hvedemel, mørk sirup og salt i dejen. Kom også maltmel i, så du opnår et smukt rugbrød med den rigtige smag.
  5. Vend så de skårne rugkerner i sammen med de ristede solsikkekerner - gem dog lidt af solsikkekernerne til pynt på rugbrødet.
  6. Ælt dejen godt igennem ved lav hastighed i 10 minutter.
  7. Kom dejen op i en rugbrødsform, og glat ud med en dejspartel.
  8. Prik dejen med en gaffel, og drys resten af de ristede solsikkekerner ud over brødet.
  9. Læg et viskestykke over, og lad det hvile og hæve i 20-25 minutter - ikke længere!
  10. Bag rugbrødet i ovnen ved 200 grader varmluft. Det skal bages ca. 1 time.

Næringsindhold

Kalorier: 3029kcalKulhydrater: 505gProtein: 107gFedt: 82gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 39gEnkelumættet fedt: 14gTransfedt: 0.2gKolesterol: 66mgNatrium: 3780mgKalium: 2910mgKostfibre: 79gSukker: 70gVitamin A: 1010IUVitamin C: 1mgCalcium: 972mgJern: 23mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tag rugbrødet ud af ovnen, og lad det køle helt af inden udskæring.

Se også mine opskrifter på:

Rugbrød med surdej

Sødmælks franskbrød

Luftigt franskbrød bagt med mælk og smør

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene Marie Christensen

    december 28, 2024 at 8:57 pm

    Hej.
    Min mand er blevet MEGET glad for Schulstads Signaturrugbrød.

    Er der en af dine opskrifter, der giver et brød der ligner ??
    Og helst uden surdej 🥴

    På forhånd tak og godt nytår.

    Mvh
    L. Christensen

    Svar
  2. Ruth Abildgaard

    oktober 11, 2022 at 11:13 am

    Hej - i opskriften rugbrød med solsikkekerner og kærnemælk bages rugbrødet med varmluft - dog skriver du et sted om varmluft, at det ikke er godt at bage rugbrød med varmluft ? Hvordan hænger det sammen 🙂 vh

    Svar
  3. Vera Hansen

    februar 11, 2019 at 7:44 pm

    Tak for dine mange opskrifter.
    Laver i dag kun mad efter dine opskrifter.
    De er simpelthen så lækre.
    Har anbefalet dem til flere andre.
    mvh

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required