• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside

Hjemmebagt rugbrød med græskarkerner - rugbrød uden surdej

rugbrød med græskarkerner uden surdej opskrift
Rugbrød med græskarkerner er et virkelig dejligt rugbrød, og så er det bagt uden surdej. Så det er nemt at gå i gang med. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  16. november 2019 - Udgivet:  1. marts 2016

Del gerne:
154
SHARES
FacebookMessenger154PinterestEmailRedditSMS

Rugbrød med græskarkerner er et virkelig dejligt rugbrød, og så er det bagt uden surdej. Så det er nemt at gå i gang med.

Her er opskriften på det mest lækre rugbrød med græskarkerner, og så er det tilmed uden surdej.

Derfor er det hurtigt at gå i gang med - og du bliver glad for det!

Græskarkernerne rister du lige på en varm pande, men gemmer en smule til pynt på rugbrødet.

Og et godt tip når du bager rugbrød: Kom lidt madkulør (sovsekulør) i brødet. Det smager ikke af noget, men giver dig det perfekte, mørke rugbrød, som du kender fra bageren.

Ingredienser til rugbrød med græskarkerner

150 gram skårne rugkerner
4 deciliter vand
4 deciliter kærnemælk
15 gram gær
100 gram hvedemel
300 gram groft rugmel
100 gram græskarkerner
2 spiseskefulde lys sirup
1 spiseskefuld madkulør - sovsekulør
1 teskefuld salt

Hævetid: 25 minutter

Bagetid: 60-65 minutter ved 200 grader varmluft

Fremgangsmåde

  1. Kom vand og de skårne rugkerner op i en kasserolle, og kog rugkernerne ved svag varme i cirka 3-4 minutter.
  2. Hæld det op i en skål til røremaskinen (du kan selvfølgelig også lave rugbrødet manuelt), og tilsæt kærnemælk.
  3. Mærk lige med en finger, at det ikke er mere end lunkent. Ellers skal det lige køle lidt af. Kom så gær ved, og rør det ud.
  4. Rist græskarkernerne på en varm pande i nogle minutter, og sæt dem til side. OBS: De skal køle af inden de kommer i dejen, da de kan være MEGET varme, og derfor vil slå dejen ihjel!!!
  5. Bland groft rugmel med hvedemel og salt, og tilsæt det gradvist.
  6. Nu skal det æltes i cirka 10 minutter ved laveste hastighed, og undervejs tilsætter du de ristede græskarkerner (gem et par spiseskefulde til at drysse oven på rugbrødet), lys sirup og madkulør.
  7. Kom dejen til rugbrød med græskarkerner op i en rugbrødsform, og læg et viskestykke over.
  8. Stil den et lunt sted, og her skal den hvile i cirka 25 minutter. Ikke længere, da du så risikerer at brødet falder sammen under bagningen!
  9. Inden du stiller formen i ovnen, skal du lige prikke den med en gaffel. Drys derefter græskarkerner på.
  10. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og bag rugbrødet midt i ovnen i cirka en times tid.
  11. Rugbrød skal have en kernetemperatur på 97 grader, så er de færdigbagte.

Vælt straks rugbrødet ud på en rist, og her skal det køle af inden udskæring. Det er vigtigt, da brødet ellers vil smuldre!

Se også mine opskrifter på:

Rugbrød med surdej

Rugbrød med øl

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annelise Balle

    februar 01, 2024 at 9:53 am

    Hej
    Har prøve at denne opskrift på rugbrød, men desværre alt for meget væske i forhold til mel. Tænker det må være en fejl i opskriften.
    Mvh
    Annelise Balle

    Svar
  2. Svend Hermansen

    november 12, 2023 at 8:27 pm

    I et par år har jeg bagt rugbrød baseret på en færdigblanding med godt resultat. Denne blanding er udgået, så nu ville jeg prøve at bage ud fra en kendt sammensætning. Jeg har så prøvet at bage dit rugbrød med græskarkerner. Resultatet er skuffende. Jeg har fulgt opskrift og tider nøje. Dejen faldt sammen så skorpen blev skilt fra resten af brødet og bunden var meget klæg. Centertemperaturen var 98 grader efter 70 minutter. Hvad kan det skyldes? Kan jeg sende billeder?
    I øvrigt har jeg tilberedt mange af dine opskrifter med gode resultater så det er overraskende med brødet!
    Mvh, Svend

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her