• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Hindbærtrifli - trifli med frosne eller friske hindbær

Hindbærtrifli - trifli med frosne eller friske hindbær

billederesultat for hindbærtrifli
4.8 fra 28 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. juli 2023 - Udgivet:  24. januar 2021

Her får du en nem opskrift på en lækker hindbærtrifli. Den populære trifli med hindbær kan du lave enten af friske eller frosne hindbær.

Hindbærtrifli er en skøn dessert, der også er nem at lave.

Trifli med hindbær kan laves med enten friske eller frosne hindbær, så du kan nemt lave desserten hele året.

Fremgangsmåden er nem, og du skal blot være opmærksom på, at du skal lave den nogle timer i forvejen, så den himmelsk gode hindbærtrifli når at sætte sig.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Hindbærroulade
  • Hindbærsnitter
  • Hindbærkage
  • Hindbærsnittetærte

Opskrift på hindbærtrifli

billederesultat for hindbærtrifli
newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden

Hindbærtrifli - trifli med frosne eller friske hindbær

4.83 fra 28 stemmer
Her får du en nem opskrift på en lækker hindbærtrifli. Den populære trifli med hindbær kan du lave enten af friske eller frosne hindbær.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 449
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g hindbær - frosne og optøede - eller friske hindbær
  • Lidt vand
  • 3 spsk rørsukker
  • Lidt vaniljesukker
  • 2 tsk majsstivelse - udrørt i lidt vand
  • 1 pose makroner
  • Lidt rom - mørk rom, portvin eller sherry kan også bruges
Cremesauce
  • 4 æggeblommer
  • 2 tsk majsstivelse
  • 1 vaniljestang - flækket og korn skrabet ud
  • 2 spsk rørsukker - eller efter smag
  • 5 dl sødmælk
Pynt
  • flødeskum
  • mørk chokolade - hakket

Fremgangsmåde
 

  1. Hæld de optøede hindbær i en gryde sammen med lidt vand (måske ½-½ dl), sukker og vaniljesukker. Du kan også sagtens bruge friske hindbær.
  2. Lad det koge igennem i ca. 10 minutter.
  3. Tilsæt Maizena udrørt i vand, så det får en passende tykkelse (som ikke skal være alt for tyk, men altså heller ikke flydende). Lad det afkøle lidt. Det er hindbærkompot til hindbærtrifli.
  4. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljekorn og Maizena sammen i en gryde - sæt det på varmen og hæld mælken i lidt efter lidt, mens der piskes hele tiden. Lad det koge lidt op indimellem, så du kan se hvor tykt det bliver.
  5. Pisk hele tiden, så det ikke brænder på og lad være med at skrue alt for højt op for varmen. Cremen skal være rimelig flydende, men igen heller ikke for tynd - eller for tyk for den sags skyld.
  6. Lad den afkøle lidt, men ikke helt.
  7. Hæld lidt af den let afkølede hindbærkompot i bunden af en glasskål - eller portionsskåle.
  8. Læg så et lag makroner, dryp med lidt mørk rom (eller anden spiritus).
  9. Kom så et lag lun cremesauce, endnu et lag makroner dryppet med rom, hindbær osv.
  10. Forsæt til du ikke har mere, eller der ikke kan være mere i skålen.
  11. Slut med et lag makroner, dryppet med rom. Sæt film over og sæt i køleskab til det skal bruges (skal helst stå 4-6 timer).

Næringsindhold

Kalorier: 449kcalKulhydrater: 49gProtein: 11gFedt: 24gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.003gKolesterol: 229mgNatrium: 66mgKalium: 485mgKostfibre: 7gSukker: 36gVitamin A: 664IUVitamin C: 20mgCalcium: 238mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hindbærtrifli pyntes med flødeskum og hakket chokolade lige inden servering.

Her kan du i øvrigt læse mere om brugen af frosne hindbær.

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inge Lise Sørensen

    marts 05, 2024 at 9:00 am

    Jeg er lidt i tvivl om triflien kan samles og sættes i køleskab dagen før den skal serveres til frokost?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required