Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Hindbærtrifli - trifli med frosne eller friske hindbær

Hindbærtrifli - trifli med frosne eller friske hindbær

billederesultat for hindbærtrifli
4.8 fra 28 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.5k
SHARES
FacebookMessenger1.5kPinterestEmailSMS

Her får du en nem opskrift på en lækker hindbærtrifli. Den populære trifli med hindbær kan du lave enten af friske eller frosne hindbær.

Hindbærtrifli er en skøn dessert, der også er nem at lave.

Trifli med hindbær kan laves med enten friske eller frosne hindbær, så du kan nemt lave desserten hele året.

Fremgangsmåden er nem, og du skal blot være opmærksom på, at du skal lave den nogle timer i forvejen, så den himmelsk gode hindbærtrifli når at sætte sig.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Hindbærroulade
  • Hindbærsnitter
  • Hindbærkage
  • Hindbærsnittetærte

Opskrift på hindbærtrifli

Hindbærtrifli - trifli med frosne eller friske hindbær

newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden
4.8 fra 28 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her får du en nem opskrift på en lækker hindbærtrifli. Den populære trifli med hindbær kan du lave enten af friske eller frosne hindbær.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g hindbær (frosne og optøede - eller friske hindbær)
  • Lidt vand
  • 3 spsk rørsukker
  • Lidt vaniljesukker
  • 2 tsk majsstivelse (udrørt i lidt vand)
  • 1 pose makroner
  • Lidt rom (mørk rom, portvin eller sherry kan også bruges)
Cremesauce
  • 4 æggeblommer
  • 2 tsk majsstivelse
  • 1 vaniljestang (flækket og korn skrabet ud)
  • 2 spsk rørsukker (eller efter smag)
  • 5 dl sødmælk
Pynt
  • flødeskum
  • mørk chokolade (hakket)

Fremgangsmåde

  1. Hæld de optøede hindbær i en gryde sammen med lidt vand (måske ½-½ dl), sukker og vaniljesukker. Du kan også sagtens bruge friske hindbær.
  2. Lad det koge igennem i ca. 10 minutter.
  3. Tilsæt Maizena udrørt i vand, så det får en passende tykkelse (som ikke skal være alt for tyk, men altså heller ikke flydende). Lad det afkøle lidt. Det er hindbærkompot til hindbærtrifli.
  4. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljekorn og Maizena sammen i en gryde - sæt det på varmen og hæld mælken i lidt efter lidt, mens der piskes hele tiden. Lad det koge lidt op indimellem, så du kan se hvor tykt det bliver.
  5. Pisk hele tiden, så det ikke brænder på og lad være med at skrue alt for højt op for varmen. Cremen skal være rimelig flydende, men igen heller ikke for tynd - eller for tyk for den sags skyld.
  6. Lad den afkøle lidt, men ikke helt.
  7. Hæld lidt af den let afkølede hindbærkompot i bunden af en glasskål - eller portionsskåle.
  8. Læg så et lag makroner, dryp med lidt mørk rom (eller anden spiritus).
  9. Kom så et lag lun cremesauce, endnu et lag makroner dryppet med rom, hindbær osv.
  10. Forsæt til du ikke har mere, eller der ikke kan være mere i skålen.
  11. Slut med et lag makroner, dryppet med rom. Sæt film over og sæt i køleskab til det skal bruges (skal helst stå 4-6 timer).

Næringsindhold

Kalorier449kcalKulhydrater49gProtein11gFedt24gMættet fedt11gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt8gTransfedt0.003gKolesterol229mgNatrium66mgKalium485mgKostfibre7gSukker36gVitamin A664IUVitamin C20mgCalcium238mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Hindbærtrifli pyntes med flødeskum og hakket chokolade lige inden servering.

Her kan du i øvrigt læse mere om brugen af frosne hindbær.

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inge Lise Sørensen skriver

    marts 05, 2024 at 9:00 am

    Jeg er lidt i tvivl om triflien kan samles og sættes i køleskab dagen før den skal serveres til frokost?

    Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required