Her får du en nem opskrift på en lækker hindbærtrifli. Den populære trifli med hindbær kan du lave enten af friske eller frosne hindbær.
Hindbærtrifli er en skøn dessert, der også er nem at lave.
Trifli med hindbær kan laves med enten friske eller frosne hindbær, så du kan nemt lave desserten hele året.
Fremgangsmåden er nem, og du skal blot være opmærksom på, at du skal lave den nogle timer i forvejen, så den himmelsk gode hindbærtrifli når at sætte sig.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på hindbærtrifli
Hindbærtrifli - trifli med frosne eller friske hindbær
Ingredienser
- 300 g hindbær - frosne og optøede - eller friske hindbær
- Lidt vand
- 3 spsk rørsukker
- Lidt vaniljesukker
- 2 tsk majsstivelse - udrørt i lidt vand
- 1 pose makroner
- Lidt rom - mørk rom, portvin eller sherry kan også bruges
Cremesauce
- 4 æggeblommer
- 2 tsk majsstivelse
- 1 vaniljestang - flækket og korn skrabet ud
- 2 spsk rørsukker - eller efter smag
- 5 dl sødmælk
Pynt
- flødeskum
- mørk chokolade - hakket
Fremgangsmåde
- Hæld de optøede hindbær i en gryde sammen med lidt vand (måske ½-½ dl), sukker og vaniljesukker. Du kan også sagtens bruge friske hindbær.
- Lad det koge igennem i ca. 10 minutter.
- Tilsæt Maizena udrørt i vand, så det får en passende tykkelse (som ikke skal være alt for tyk, men altså heller ikke flydende). Lad det afkøle lidt. Det er hindbærkompot til hindbærtrifli.
- Pisk æggeblommer, sukker, vaniljekorn og Maizena sammen i en gryde - sæt det på varmen og hæld mælken i lidt efter lidt, mens der piskes hele tiden. Lad det koge lidt op indimellem, så du kan se hvor tykt det bliver.
- Pisk hele tiden, så det ikke brænder på og lad være med at skrue alt for højt op for varmen. Cremen skal være rimelig flydende, men igen heller ikke for tynd - eller for tyk for den sags skyld.
- Lad den afkøle lidt, men ikke helt.
- Hæld lidt af den let afkølede hindbærkompot i bunden af en glasskål - eller portionsskåle.
- Læg så et lag makroner, dryp med lidt mørk rom (eller anden spiritus).
- Kom så et lag lun cremesauce, endnu et lag makroner dryppet med rom, hindbær osv.
- Forsæt til du ikke har mere, eller der ikke kan være mere i skålen.
- Slut med et lag makroner, dryppet med rom. Sæt film over og sæt i køleskab til det skal bruges (skal helst stå 4-6 timer).
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Hindbærtrifli pyntes med flødeskum og hakket chokolade lige inden servering.
Her kan du i øvrigt læse mere om brugen af frosne hindbær.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Inge Lise Sørensen
Jeg er lidt i tvivl om triflien kan samles og sættes i køleskab dagen før den skal serveres til frokost?