Hindbærsorbet med hindbærsaft er cremet, luftig og lækker. Her kan du se, hvordan du laver den med eller uden ismaskine.
Jeg elsker hindbærsorbet, og heldigvis er sorbet med hindbær meget let at lave.
Nemmest og bedst er det i en ismaskine, men den kan sagtens laves uden.
Jeg har anvendt lidt Cremodan isstabilisator i opskriften, og den kan du købe i specialbutikker. Men du kan også lave hindbærsorbeten uden.
Opskrift på cremet hindbærsorbet
Hindbærsorbet - cremet sorbet af hindbærsaft
Ingredienser
- 3 dl vand
- 250 g sukker
- 3 spsk glukosesirup
- 4 dl hindbærsaft
- 1,5 pasteuriseret æggehvide - 1 bæger
- 1 spsk flormelis
- 1 tsk Cremodan isstabilisator - kan udelades
Fremgangsmåde
- Start med at lave en sukkerlage af vand, sukker og glukosesirup. Kog det op i en gryde, og lad det koge et par minutter, så sukkeret bliver kogt helt ud i massen. Køl det helt ned.
- Pasteuriseret æggehvide piskes stift sammen med lidt flormelis.
- Kør din hindbærsorbet på en ismaskine, hvor du først kommer sukkerlage og hindbærsaft i. Lad ismaskinen køre 10 minutter.
- Derefter kommes æggehvide og isstabilisator i, og isen køres yderligere cirka 35 minutter, så den bliver luftig og cremet.
- Hæld din hindbærsorbet i en beholder, læg låg på, og lad den fryse helt ind.
Få tilsendt opskriften på mail
Hindbærsorbet uden ismaskine
Denne sorbet med hindbær bliver bedst når den laves i en ismaskine, men den kan også laves uden.
Bland den afkølede sukkerlage sammen med de øvrige ingredienser, og kom den i en beholder med låg.
Stil den i fryseren, men rør hindbærsorbeten godt igennem hvert kvarter i en time. Måske lidt længere, indtil den er cremet og lækker i konsistensen.
Frys derefter videre, indtil din sorbet er frosset ind.
Se andre lækre is-opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Peter
Hej Holger
Hindbærsaften - er det bare alm. saft til opblanding til saftevand?
Vh. Peter