• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Hindbærsnittetærte

Hindbærsnittetærte

billede med hindbærsnittetærte
4.8 fra 59 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
305
SHARES
FacebookMessenger305PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. maj 2024 - Udgivet:  29. september 2023

Min opskrift på hindbærsnittetærte, der smager så englene synger. En lækker kage a la hindbærsnitter med mazarin og hindbærmarmelade.

Hindbærsnittetærte er den perfekte kage til dig, der elsker de klassiske hindbærsnitter.

Det er en lækker mørdejskage med fyld af hindbærmarmelade og mazarinmasse, og kagen pyntes hele vejen rundt med en bagt kransekagemasse.

På toppen er der naturligvis glasur og farvet krymmel, så bedre bliver det ikke. Se min video med fremgangsmåde.

Se også mine opskrifter på:

  • Hindbærsnitter
  • Hindbærroulade
  • Blåbærsnitter
  • Hindbærgalette

Opskrift på lækker hindbærsnittetærte

billede med hindbærsnittetærte
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hindbærsnittetærte - den bedste opskrift

4.75 fra 59 stemmer
Min opskrift på hindbærsnittetærte, der smager så englene synger. En lækker kage a la hindbærsnitter med mazarin og hindbærmarmelade.
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 730
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Mørdej
  • 0,5 portion mørdej
Mazarinmasse
  • 0,25 portion mazarinmasse - se link til mazarinmasse her
Kransekagemasse
  • 50 g sukker
  • 50 g pasteuriserede æggehvider
  • 125 g marcipan
  • 15 g kokos
Desuden
  • hindbærmarmelade
  • flormelis - til glasur
  • Lidt vand - til glasur
  • krymmel

Fremgangsmåde
 

  1. Lav mørdej som anvist i linket, og stil på køl i 30 minutter. Det samme med mazarinmasse, hvor du blot kan nøjes med at lave en fjerdedel af opskriften til en hindbærsnittetærte.
  2. Lav også kransekagemasse. Pisk sukker og æggehvider sammen, så det begynder at blive hvidt, men ikke stift. Riv marcipan i sammen med kokosmel, og vend kransekagemassen sammen indtil den er jævn. Fyldes i en sprøjtepose med stjernetyl.
  3. Tænd din ovn på 175 grader varmluft, og find en rund form frem med en diameter på ca. 15 centimeter.
  4. Rul mørdej ud i ca. 4 millimeters tykkelse, og læg formen omvendt ovenpå mørdejen. Skær rundt om formen, og lav på den måde to cirkler mørdej. Resten af mørdejen samles og lægges på køl, og dejen kan du blandt andet bruge til cremelinser.
  5. Læg det ene stykke mørdej ned i formen, og tryk kanten let til. Se eventuelt hvordan du gør i min video.
  6. Fordel et par spiseskefulde hindbærmarmelade i bunden, og læg derefter mazarinmasse på. Fordel massen forsigtigt ud.
  7. Bag kagen i ca. 15 minutter ved 175 grader varmluft.
  8. Tag kagen ud og smør nu et par spiseskefulde hindbærmarmelade på kagen, hvorefter låget lægges på.
  9. Lav en kant af kransekagemasse, hvor der anvendes sprøjtepose med stjernetyl.
  10. Bag din hindbærsnittekage i yderligere 15 minutter ved 175 grader varmluft.
  11. Tag kagen ud og lad den køle af.
  12. Pynt kagen med glasur og farvet krymmel.

Næringsindhold

Kalorier: 730kcalKulhydrater: 98gProtein: 10gFedt: 34gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 20gNatrium: 169mgKalium: 190mgKostfibre: 3gSukker: 65gVitamin A: 6IUVitamin C: 1mgCalcium: 36mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hindbærsnitte tærte kan nydes straks, men også sagtens opbevares nogle dage på køl.

Kagen er god til kaffe, men også som en lækker dessertkage. Og perfekt til dig, der elsker hindbær.

billede med lækker hindbærsnittetærte
Sådan ser den færdige hindbærsnittetærte ud. Lad gerne kagen køle helt af inden udskæring. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Malene

    oktober 19, 2024 at 3:00 pm

    Skal den bage dobbelt så lang tid hvis man laver dobbelt portion? Og skal den “blævre” lidt når den tages ud?

    Svar
  2. Mette Fog Jacobsen

    marts 04, 2023 at 11:06 am

    Hej Holger
    Du inspirerer mig ofte til et lækkert måltid, og jeg prøvede denne hindbærsnittetærte forleden, og den var fantastisk, men nu vil jeg høre, om du har erfaring med, om den kan fryses!?
    Med venlig hilsen
    Mette

    Svar
  3. Laila

    maj 27, 2022 at 10:20 am

    Hej vil gerne bage denne til 12 personer hvilken str form skal jeg bruge ???!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 27, 2022 at 1:56 pm

      Hej Laila
      Jeg ville blot gange mængderne i opskriften op - brug evt. knappen under Mængde i opskriftsboksen, hvor du kan regulere hvor man du laver til. Formen skal nok være cirka 25 centimeter i diameter.
      God bagelyst 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  4. Jannie

    maj 26, 2022 at 11:59 am

    Hej. Kan ikke lige læse mig til hvilken størrelse form der skal bruges til Hindbærsnitte tærten?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 26, 2022 at 2:28 pm

      Hej Jannie
      Det er en form på ca. 15 centimeter. En smule større kan også gå an 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required