Hindbær fool med vanilje, flødeskum og græsk yoghurt smager frisk og lækkert. Det er en dessert, som du sagtens kan lave dagen før.
Hindbær fool med vanilje smager helt friskt og lækkert. Derfor synes jeg, at det er den helt perfekte dessert.
Især hvis man lige har spist et lækkert og tungt måltid mad og derfor lige skal have en forfriskende dessert.
Man kan i princippet lave denne opskrift med alle slags bær, men jeg elsker syrligheden, som hindbær har. De passer bare så skønt sammen med vaniljesmagen.
Du kan også tilføje lidt friske hindbær som pynt eller bare tage nogle af de frosne og røre i hele.
Opskrift på hindbær fool med vanilje
Hindbær fool med vanilje
Ingredienser
- 250 gram hindbær - frosne
- 5 spsk sukker
- 1 spsk citronsaft
- 2 tsk vaniljepulver
- 1 dl piskefløde
- 3 dl græsk yoghurt
- 4 tsk frysetørret hindbær - til pynt
Sådan gør du
- Start med at koge de frosne hindbær op i et minut, så eventuelle bakterier bliver kogt væk. Tilføj derefter sukker, citronsaft og vaniljepulver og rør rundt.
- Tag gryden af varmen, og mos det hele godt sammen. Prøv at smage den til om den mangler mere sukker eller citronsaft.
- Lad hindbærsovsen køle ned og bland det derefter med den græske yoghurt. Rør det forsigtigt sammen, det behøver ikke at være helt sammenrørt.
- Pisk derefter fløden til flødeskum. Tag nu fire serveringsglas og fordel først et lag hindbæryoghurt, derefter flødeskum og gør det i så mange lag, du ønsker. Jeg putter to lag af hver.
- Stil desserten på køl i 30 minutter, eller indtil den skal serveres. Pynt derefter med frysetørret hindbær og eventuelt lidt mynteblade.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan sagtens lave denne dessert dagen i forvejen. Jeg synes faktisk kun, at den bliver bedre, når den lige får lov til at stå på køl i et par timer.
Hindbær fool kan også tilsættes andre bær, eller du kan prøve at lave en blåbær fool med skyr, hvis du har lyst.
Se også vores andre hindbærdesserter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: