• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Sønderjyske herrnhut kager med sirup

Sønderjyske herrnhut kager med sirup

billede til sønderjyske herrnhut kager med sirup
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
32
SHARES
FacebookMessenger32PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  2. december 2023 - Udgivet:  2. december 2023

Få den bedste opskrift på de sønderjyske herrnhut kager med sirup, der stammer fra Christiansfeld i Sønderjylland. En traditionel julekage.

De sønderjyske herrnhut kager med sirup er traditionelle julekager, der har en stærk forbindelse til brødremenighedsbyen Christiansfeld i Sønderjylland.

Tilbage i 1733 blev Christiansfeld nemlig grundlagt af herrnhutterne, der oprindeligt kom fra Holland. Byen blev anlagt som man kendte det fra brødremenighedsbyen Herrhut i Tyskland.

Og netop derfra havde man opskriften på de fantastiske herrhut kager, som altså i dansk regi har sit udgangspunkt fra Christiansfeld. Og i dag er en traditionel sønderjysk julekage.

Opskrift på herrnhut kager

billede til sønderjyske herrnhut kager med sirup
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sønderjyske herrnhut kager

5 fra 5 stemmer
Få den bedste opskrift på de sønderjyske herrnhut kager med sirup, der stammer fra Christiansfeld i Sønderjylland. En traditionel julekage.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 8 minutter min
Samlet tid 33 minutter min
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 125 g sirup
  • 125 g sukker
  • 1 æg
  • 250 g hvedemel
  • 0,5 tsk natron
  • 50 g mandler
  • 25 g brun farin
  • 1 spsk sukat
  • 1 spsk pomeranskal - eller appelsinskal
  • 1 citron - skal fra citronen
  • 0,5 tsk stødte nelliker
  • 1 tsk kanel
  • 1 knivspids friskkværnet peber
Glasur laves af
  • flormelis
  • mælk

Fremgangsmåde
 

  1. Til de sønderjyske herrnhut kager starter du med at komme sirup i en skål sammen med sukker og æg. Rør det godt sammen med en håndmikser eller i din røremaskine.
  2. Hvedemel vendes med kanel, nelliker, peber og natron, hvorefter det sigtes i dejen.
  3. Mandlerne hakkes fint og kommes ved sammen med brunfarin, sukat, pomeranskal og revet citronskal.
  4. Dejen æltes derefter godt igennem, og vær opmærksom på, at den er klæbrig.
  5. Nu sættes små kugler på størrelse med en valnød på bageplade med bagepapir, og de trykkes ganske let. Husk at holde lidt afstand mellem herrnhut kagerne, da de flyder lidt ud under bagningen.
  6. De små sirupskager bages øverst i ovnen ved 225 grader over- og undervarme, hvor de skal have ca. 8 minutter. Bagetiden afhænger af hvor meget dig ovn varmer.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte herrnhut kager køles helt af.

Derefter dyppes halvdelen af hver kage i lidt glasur, som du laver af flormelis og mælk. Man kan også overtrække dem helt med glasur.

Lad de små sirupskager tørre, hvorefter de kan opbevares i en lufttæt beholder eller kagedåse. Opskriften er lavet af Ellen Jensen.

Se også opskrifter på:

Brunkager

4.8 fra 177 stemmer
Brunkager. Opskrift på bagerens brunkagedej. Den originale brunkage fra bagermester Hardy Christensen i Vestjylland, og de er sprøde og gode.
Gå til opskrift
billede af brunkager

Honningkage fra Christiansfeld

5 fra 3 stemmer
Sådan bager du honningkage fra Christiansfeld. En opskrift på honningkager med inspiration fra den sønderjyske by med de stolte traditioner.
Gå til opskrift
honningkage fra Christiansfeld

Pebernødder

4.7 fra 58 stemmer
Her er min opskrift på pebernødder. En klassisk og gammeldags pebernød, der smager af jul og laves med varme krydderier. Nemme at bage.
Gå til opskrift
billede med pebernødder

Gode råd

4.8 fra 25 stemmer
Dette er en original opskrift på gode råd, som er de velkendte småkager fra Sønderjylland, og her kan du læse alt om hvordan du gør.
Gå til opskrift
gode råd kager
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ditte Jensen

    december 05, 2023 at 10:12 am

    Ang. Opskriften på Herrnhut : Er det lys eller mørk sirup der anvendes ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 05, 2023 at 10:13 am

      Hej Ditte
      Brug gerne en lys sirup - men begge kan anvendes.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required