Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Sønderjyske herrnhut kager med sirup

Sønderjyske herrnhut kager med sirup

billede til sønderjyske herrnhut kager med sirup
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
59
SHARES
FacebookMessenger59PinterestEmailSMS

Få den bedste opskrift på de sønderjyske herrnhut kager med sirup, der stammer fra Christiansfeld i Sønderjylland. En traditionel julekage.

De sønderjyske herrnhut kager med sirup er traditionelle julekager, der har en stærk forbindelse til brødremenighedsbyen Christiansfeld i Sønderjylland.

Tilbage i 1733 blev Christiansfeld nemlig grundlagt af herrnhutterne, der oprindeligt kom fra Holland. Byen blev anlagt som man kendte det fra brødremenighedsbyen Herrhut i Tyskland.

Og netop derfra havde man opskriften på de fantastiske herrhut kager, som altså i dansk regi har sit udgangspunkt fra Christiansfeld. Og i dag er en traditionel sønderjysk julekage.

Opskrift på herrnhut kager

Sønderjyske herrnhut kager

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 8 minutter min
Samlet tid: 33 minutter min
Få den bedste opskrift på de sønderjyske herrnhut kager med sirup, der stammer fra Christiansfeld i Sønderjylland. En traditionel julekage.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 125 g sirup
  • 125 g sukker
  • 1 æg
  • 250 g hvedemel
  • 0,5 tsk natron
  • 50 g mandler
  • 25 g brun farin
  • 1 spsk sukat
  • 1 spsk pomeranskal eller appelsinskal
  • 1 citron skal fra citronen
  • 0,5 tsk stødte nelliker
  • 1 tsk kanel
  • 1 knivspids friskkværnet peber
Glasur laves af
  • flormelis
  • mælk

Fremgangsmåde

  1. Til de sønderjyske herrnhut kager starter du med at komme sirup i en skål sammen med sukker og æg. Rør det godt sammen med en håndmikser eller i din røremaskine.
  2. Hvedemel vendes med kanel, nelliker, peber og natron, hvorefter det sigtes i dejen.
  3. Mandlerne hakkes fint og kommes ved sammen med brunfarin, sukat, pomeranskal og revet citronskal.
  4. Dejen æltes derefter godt igennem, og vær opmærksom på, at den er klæbrig.
  5. Nu sættes små kugler på størrelse med en valnød på bageplade med bagepapir, og de trykkes ganske let. Husk at holde lidt afstand mellem herrnhut kagerne, da de flyder lidt ud under bagningen.
  6. De små sirupskager bages øverst i ovnen ved 225 grader over- og undervarme, hvor de skal have ca. 8 minutter. Bagetiden afhænger af hvor meget dig ovn varmer.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte herrnhut kager køles helt af.

Derefter dyppes halvdelen af hver kage i lidt glasur, som du laver af flormelis og mælk. Man kan også overtrække dem helt med glasur.

Lad de små sirupskager tørre, hvorefter de kan opbevares i en lufttæt beholder eller kagedåse. Opskriften er lavet af Ellen Jensen.

Se også opskrifter på:

Brunkager
Brunkager. Opskrift på bagerens brunkagedej. Den originale brunkage fra bagermester Hardy Christensen i Vestjylland, og de er sprøde og gode.
Se opskriften her
billede af brunkager
Honningkage fra Christiansfeld
Sådan bager du honningkage fra Christiansfeld. En opskrift på honningkager med inspiration fra den sønderjyske by med de stolte traditioner.
Se opskriften her
honningkage fra Christiansfeld
Pebernødder
Her er min opskrift på pebernødder. En klassisk og gammeldags pebernød, der smager af jul og laves med varme krydderier. Nemme at bage.
Se opskriften her
billede med pebernødder
Gode råd
Dette er en original opskrift på gode råd, som er de velkendte småkager fra Sønderjylland, og her kan du læse alt om hvordan du gør.
Se opskriften her
gode råd kager
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ditte Jensen skriver

    december 05, 2023 at 10:12 am

    Ang. Opskriften på Herrnhut : Er det lys eller mørk sirup der anvendes ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 05, 2023 at 10:13 am

      Hej Ditte
      Brug gerne en lys sirup - men begge kan anvendes.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required