Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Herregårdskage med marengs og kokos

Herregårdskage med marengs og kokos

herregårdskage med kokosmarengs
4.5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
112
SHARES
FacebookMessenger112PinterestEmailSMS

Herregårdskage er en klassisk bradepandekage, der toppes med en lækker kokosmarengs. Den nemme opskrift på den populære kage får du her.

Herregårdskage er en klassisk og populær kage, som Amo gennem årtier var med til at promovere i deres bagebøger.

Der er tale om en lækker bradepandekage, der toppes med en skøn kokosmarengs, og kagen er nem at bage.

Du skal bruge en bradepande på cirka 30 gange 25 centimeter til herregårdskagen, og ønsker du at bage en hel bradepande af kagen, kan du blot gange opskriften op med to.

Opskrift på herregårdskage

Herregårdskage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Herregårdskage er en klassisk bradepandekage, der toppes med en lækker kokosmarengs. Den nemme opskrift på den populære kage får du her.
Antal: 12 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 275 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 250 g smør skal være blødt
  • 3 æg delt i blommer og hvider
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 dl mælk
Kokosmarengs
  • 250 g flormelis
  • 130 g kokosmel

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 200 °C almindelig over- og undervarme. Beklæd en bradepande med bagepapir. Størrelsen skal være ca. 30 gange 25 centimeter, så du får en tilpas høj herregårdskage.
  2. Kom sukker og vaniljesukker i en skål sammen med blødt smør, og pisk det luftigt.
  3. Del de tre æg i henholdsvis æggeblommer og æggehvider.
  4. Pisk gradvist æggeblommerne ind i smørmassen, mens hviderne gemmes til den lækre kokosmarengs.
  5. Bland hvedemel og bagepulver sammen. Vend det i smør- og æggemassen, og tilsæt samtidig mælk. Vend det forsigtigt sammen, gerne med en dejskraber, så der ikke er lommer af mel i dejen.
  6. Fordel dejen i bradepanden (hvor der er lagt bagepapir i). Glat dejen lidt ud.
  7. Bag den i ca. 20 minutter på næstnederste rille.
  8. Imens laver du kokosmarengs. Start med at piske æggehvidere stive, hvorefter du pisker flormelis i. Vend derefter kokosmel i.
  9. Efter de 20 minutter tages herregårdskagen ud af ovnen. Skru samtidig ovnen ned på 150 grader.
  10. Fordel med forsigtighed kokosmarengs på kagen, og bag den færdig i ovnen i yderligere ca. 20-25 minutter. Nu altså ved 150 grader almindelig over- og undervarme.

Næringsindhold

Kalorier517kcalKulhydrater77gProtein7gFedt21gMættet fedt13gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt1gKolesterol89mgNatrium206mgKalium94mgKostfibre5gSukker46gVitamin A621IUCalcium47mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Den færdigbagte herregårdskage køles helt af inden udskæring.

Kagen, der i øvrigt også kaldes for sølvkage, har en fin holdbarhed, så du kan sagtens bage kagen dagen før den skal bruges.

Se flere lækre kageopskrifter

  • bedstefars skæg
    Bedstefars skæg (nem og lækker opskrift på en klassiker)
  • Bikuber er lækre kager lavet af marengs, som derefter fyldes med flødeskum tilsat hakket chokolade. En klassisk og populær marengskage. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
    Bikuber (med marengs, flødeskum og chokolade)
  • bradepandekager
    Bradepandekager (opskrifter på kage i bradepande)
  • billede med skærekager
    Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helga Lund skriver

    november 09, 2023 at 2:28 pm

    Hej
    Jeg søger en kage med kakao marengs
    Tak for alle de gode opskrifter

    Svar
  2. Susanne Grossert skriver

    oktober 07, 2022 at 5:06 pm

    Kan man få oplyst om dine dejlige bageopskrifter kan fryses. Hilsen susanne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 07, 2022 at 5:12 pm

      Hej Susanne
      Det er en god pointe, og skal nok huske at skrive det fremadrettet. Denne kage kan sagtens fryses og tøs op ved stuetemperatur.
      God bagelyst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Helen skriver

    oktober 05, 2022 at 8:19 pm

    Hej Holger
    Mangler mængden af æggehvider til kokosmarengen til Herregårdskagen
    Mvh. Helen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 06, 2022 at 6:26 am

      Hej Helen
      Der bruges tre æg, som deles. Blommerne til dejen - og de tre æggehvider til kokosmarengs 🙂
      Håber det giver mening.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required