Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Helstegt svinemørbrad

Helstegt svinemørbrad i ovn (nem opskrift med stegetid)

Billederesultat for helstegt svinemørbrad i ovn
4.8 fra 141 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
672
SHARES
FacebookMessenger672PinterestEmailSMS
Indhold
  • Helstegt svinemørbrad i ovn
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på helsteg svinemørbrad
  • Hviletid og udskæring
  • Tilbehør
  • Kommentarer

Helstegt svinemørbrad i ovn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 141 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 18 minutter min
Hviletid: 10 minutter min
Samlet tid: 33 minutter min
Lækker opskrift på helstegt svinemørbrad i ovn, der steges uden brug af sølvpapir. Stegetiden for hel mørbrad i ovn er ca. 18 minutter.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad (gerne fra frilandsgris)
  • smør ( til bruning)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at afpudse 1 svinemørbrad, hvor du fjerner sølvsenen og fedtet. Der skal kun være kød tilbage, og du skal bruge en meget skarp kniv.
  2. Smelt så lidt smør på en meget varm pande, og brun svinemørbraden grundigt på alle sider. Den skal have en god kulør og en smagfuld stegeskorpe, men du skal omvendt heller ikke stege den for længe. Samlet skal bruningen ikke tage længere end to minutter. Så fuld knald på panden, og så bruner du løs.
  3. Læg mørbraden i et ildfast fad, og krydr med salt og friskkværnet peber. Jeg synes ikke der skal andre krydderier på, men det er en smagssag, og du kan selvfølgelig sagtens give kødet paprika eller andre krydderier.
  4. Steg nu svinemørbraden i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 18 minutter. Ikke længere.
  5. Tag den helstegte svinemørbrad ud af ovnen, og læg den på et skærebræt, hvor den hviler utildækket i 10 minutter, inden du begynder udskæringen i skiver på skrå.

Næringsindhold

Kalorier180kcalProtein31gFedt5gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.1gKolesterol98mgNatrium659mgKalium590mgVitamin A3IUCalcium9mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på helsteg svinemørbrad

Der er flere metoder at lave helstegt svinemørbrad i ovn på, men denne giver dig altid et mørt og saftigt resultat.

Svinemørbraden brunes godt af i smør, og steges derefter færdig i ovnen.

Men den skal ikke pakkes ind i sølvpapir, da kødet så kommer til at "koge" mere end stege. Husk at lade kødet hvile efter turen i ovnen.

Opskriften på svinemørbrad i ovn er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Svinemørbrad med bacon
  • Helstegt svinemørbrad på pande
  • Svinemørbrad med parmaskinke
  • Mørbradgryde

Hviletid og udskæring

Efter stegning kan du med fordel lade svinemørbraden hvile på et skærebræt i 10 minutter.

Mørbraden skal ikke dækkes til.

Derefter kan du skære den helstegte svinemørbrad ud i passende skiver.

Du kan eventuelt skære skiverne lidt på skrå.

Se også hvordan du tilbereder en langtidsstegt svinemørbrad i ovn.

Tilbehør

Helstegt svinemørbrad kan ledsages af flødekartofler, eventuelt flødekartofler uden fløde (hvis retten skal være nogenlunde fedtfri).

Hertil en god broccolisalat. Du kan klikke på links eller søge opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christina skriver

    januar 24, 2023 at 10:27 pm

    Kan man brune svinemørbraderne i forvejen - og så senere på dagen sætte dem i ovnen i 18 minutter - eller bør de brunes kort forinden de kommes i ovnen? … Mere om gæstemad til mange gæster kan gøres klar/forberedes i god tid inden endelig tilberedning 🙂

    Svar
  2. Christian skriver

    december 16, 2021 at 7:03 pm

    Dine enkle opskrifter, som jeg ofte bruger, er virkelig gode. Man kan smage og se, hvad der er på tallerkenerne.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 18, 2021 at 5:39 am

      Hej Christian
      Mange tak - det er godt at høre.
      De bedste julehilsner
      Holger

      Svar
    • Birthe Pollas skriver

      november 09, 2024 at 10:28 am

      Super opskrift 🙂

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required