Havtornsaft er en vitaminbooster, og så smager den super godt. Du kan drikke den som almindelig saftevand eller bruge den i flotte drinks.
Havtornsaft får en dyb gul farve. Den er både flot at se på og skøn at drikke. Du kan vælge at fortynde saften med vand og drikke den som saftevand eller hælde lidt af den i en drink.
Her får du en særlig fin smag, som stammer direkte fra den danske natur. Måske har du ligefrem selv plukket havtornene.
Hvis de er ude for sæson, kan du sagtens lave saftevandet med frosne bær. De har også en dejlig smag.
Obs: Saften skal lige rystes, før du drikker den.
Opskrift på hjemmelavet havtornsaft
Havtornsaft
Ingredienser
- 2,5 dl sukker
- 5 dl vand
- 6 dl havtorn
- citronsaft - efter behov
Sådan gør du
- Kog sukker og vand, så sukkeret er opløst.
- Tilsæt havtorn og lad blandingen koge op, skru ned og lad bærrene småkoge i sukkermassen i ti minutter. Smag til med citronsaft.
- Hæld saften gennem en si, mos med en ske, så du får al saften ud af de kogte bær.
- Skyl to små flasker eller en liter-flaske med kogende vand. Kom en smule Atamon i bagefter og ryst den rundt i flasken.
- Hæld saften ned i flasken/flaskerne og opbevar dem i køleskabet. Den holder sig frisk i et par uger.
- Drik havtornsaft fortyndet i målestoksforholdet 1:3.
- Bemærk at næringsværdien er beregnet til en flaske ufortyndet saft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Havtornsaft er dejlig syrlig, og hvis du ønsker den endnu mere syrlig, kommer du blot lidt mindre sukker i.
Du kan også lave en dejlig marmelade af bærrene. se opskriften her: Hjemmelavet havtornmarmelade.
Se andre opskrifter på lækker saft:
Del dine ideer og tanker med os andre her: